Afbeelding
Jaap van Brenk

Koning Winter bij Kaarslicht-in-Vreeswijk

Vrije tijd

Door Cisca de Ruiter, Museumwerf Vreeswijk


VREESWIJK > Op woensdag 13 december is er weer Kaarslicht-in-Vreeswijk. Het belooft een bijzondere editie te worden.

Kaarslicht-in-Vreeswijk, op de woensdagavond halverwege de maand december, is een evenement waar u bij móet zijn. Dit jaarlijks terugkerende lichtjesfeest start om 16.00 uur met een sfeervolle Kerstmarkt op de Handelskade. Tussen 18.00 en 22.00 uur zijn de straatlantaarns gedoofd en is het mooie oude Vreeswijk omgetoverd tot een sprookjesdorp. Meer dan 10.000 fonkelende kaarsjes verlichten gevels, etalages, huiskamers en straten. Honderden vlammetjes accentueren de contouren van de drie prachtige eeuwenoude sluizen met de Oude Sluis als schitterend middelpunt. Het Vreeswijkse water weerspiegelt de lichtjes en draagt verlichte fonteinen. Diverse activiteiten waaronder optredens van verschillende koren en muzikanten dragen bij aan de betoverende sfeer

Museumwerf en Museumhaven

Het terrein van de Museumwerf maakt deel uit van het feestelijk verlichte gebied waar waxinelichtjes en olielampjes looppaden, de drijvende toegangsbrug en diverse attributen markeren. Een prachtig gezicht vormen de historische schepen in de Museumhaven. Lichtsnoeren accentueren hun eeuwenoude contouren die zich weerspiegelen in het glanzende water van de nu 650 jaar oude Nieuwe Vaart.

Koud geworden van de vaartocht of wandeling door het door kaarslicht beschenen Vreeswijk? Zoek dan de warmte bij onze vuurkorven. Of kom naar ons gezellige Theehuys dat ook dit jaar weer een podium biedt aan koren en muzikanten.

Bijzondere afsluiting met Koning Winter

Maar er is meer! Dit jaar wordt Vreeswijk vereerd door hoog bezoek. Om ongeveer 20.45 uur maakt Koning Winter zijn opwachting in de Oude Sluis. Dat doet hij aan boord van het Romeinse schip Per Mare Ad Laurium en begeleid door het popkoor Whatever. Terwijl een zee van wenslichtjes te water wordt gelaten, kondigt de Koning de winter aan, het tijdperk waarin híj met de scepter zwaait. Kom luisteren naar de boodschap die hij ons brengt en maak het sluitstuk mee van dit hartverwarmende, winterse evenement.

Wenslantaarns

Kerstmis is een tijd van gezelligheid, van samenzijn met familie en vrienden. Meer dan ooit wensen we vrede voor iedereen. Om deze wens (of andere persoonlijke wensen) kracht bij te zetten, worden tijdens de bijzondere afsluiting in de Oude Sluis wenslantaarntjes te water gelaten.

De lantaarns zijn tussen 18.00 en 20.30 uur voor € 1,50 te koop bij de twee verkooppunten langs de zijden van de 1ste kolk van de Oude Sluis. Rond 21.00 uur kunnen de lantaarntjes door de kopers zelf worden aangestoken. Vanwege de veiligheid worden de drijvende lichtjes daarna door de organisatie op het water gezet.

Kaarsjesvaart

Ook dit keer kunt u weer vanaf het water genieten van dit fonkelende evenement. Dan kan aan boord van het feestelijk opgetuigde Romeinse Schip Per Mare Ad Laurium dat Museumwerf Vreeswijk speciaal voor Kaarslicht-in-Vreeswijk inzet.

Kaarsjesvaart is er eveneens op de andere dagen in die week. Ook dan is het in kerstsfeer gehulde Vreeswijk de moeite waard om vanaf het water te bewonderen.

Vaarschema: Maandag 11 december : 19.00 uur Dinsdag 12 december : 19.00 uur en 20.00 uur Woensdag 13 december (Kaarslicht-in-Vreeswijk): 18.00 uur, 19.00 uur en 20.00 uur

Donderdagavond 14 december : voor genodigden Vrijdag 15 december : 19.00 uur en 20.00 uur

Opstaphalte is de lage loswal aan de Dorpsstraat.

Kijk voor tickets en tarieven op www.museumwerf.nl Denk erom: Vol = Vol!

Heeft u niet gereserveerd en mocht er nog plaats zijn aan boord, dan kunt ter plaatse pinnen voor een kaartje.

Kortom: Kom naar Vreeswijk en geniet van dit fantastische hartverwarmende lichtjesfestijn!!!!

Afbeelding
Straatroof op fietspad langs Pauwenkamp Nieuws
Afbeelding
Volgende stap zonnevelden in Haarrijnseplas Nieuws
Jannie van Kooten, vrijwilligerscoördinator.
Stichting Vrijwilligerszorg Thuis Sterven. Waar zou ú het liefst sterven? Ondernemend
Afbeelding
Explosie bij restaurant in Vleuten, wie weet meer? Nieuws
Afbeelding
Leeuwenhart Risicobeheer en Verzekeringen kent de klanten Persoonlijk contact hoogste prioriteit Ondernemend
Afbeelding
Plannen voor water in uw buurt? Vraag subsidie aan bij Hoogheemraadschap Gemeente
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
Muzikale bootreis van Barok tot Broadway met Boddé en Zomer in Grote Kerk Loenen Vrije tijd
Afbeelding
Politie jaagt op autokrakers in Maarssenbroek Nieuws
Afbeelding
Gedeputeerden ontvangen eerste pakketlevering Hub Utrecht Oost Ondernemend
Afbeelding
Vijf vervoerders dingen mee naar Utrechtse OV-concessies Nieuws
Afbeelding
Politie De Meern rijdt scooterdieven klem na achtervolging Nieuws
Afbeelding
Familie speeltijd, speelgoed voor je kind, koffie/thee voor jou in De Pijler Vrije tijd
Sylvia Speel, projectleider Beheer & Onderhoud bij Beweging 3.0 en Nienke Bakker, programmamanager Duurzaam Ondernemen bij Beweging 3.0
Honderdste duurzaamheidscertificaat voor de Utrechtse zorg uitgereikt Ondernemend