Bazar Vreeland 2023.
Bazar Vreeland 2023.

Midzomermuziekfestival aan de Vecht fiets, Vecht, geniet, hap, ontspan & verwonder!

Vrije tijd

REGIO > Na het succes van afgelopen 3 jaar komt het Midzomermuziekfestival aan de Vecht terug met een nieuwe editie. Dit jaar weer op drie prachtige plekken langs de rivier de Vecht: Loenen, Vreeland en Breukelen.

Volop genieten!!

Op zondag 16 juni 2024 van 11.00 tot 19.15 uur vindt het Midzomermuziekfestival aan de Vecht plaats. Tijdens het festival komen verschillende muziekstijlen samen: klassiek, jazz en hedendaags. Zes concerten in twee series worden op korte afstand van elkaar gegeven. Bezoekers kunnen gemakkelijk van het ene naar het andere concert fietsen. Zo behoud je een verantwoorde ecologische voetprint en geniet je ultiem van de natuur om je heen. Lokale cateraars zorgen ter plekke voor de inwendige mens.

De intieme concerten (80-100 man publiek) vinden plaats in privé-tuinen van de allermooiste buitenplaatsen aan de Vecht: in Loenen (Bijdorp), Vreeland (Slotzicht) en Breukelen (Kasteel Gunterstijn).

In ‘Festival Plus’ vaart de salonboot ‘Swaenenvecht’ van rederij de Kampioen op de Vecht vanaf 11:00 uur vanuit Nieuwersluis met daarop een recital door 2 saxofoonsturdenten van het Amsterdams conservatorium.

In het ‘Randprogramma’ geven kinderen uit de kindersymfonie Loenen mini-concerten langs de route van het festival. Speciaal in dit festival is er ook veel aandacht voor de piano. Er zijn lezingen in Vreeland over de historische piano, de Erard uit 1900. Picknickbox: hapjes gecreëerd uit liefde voor cultuur, natuur en goed eten door InterMezzo-Catering van Wilke te Brummelstroete. Te bestellen vóór 9 juni.

Op het programma:

Klassiek in Gunterstein, Breukelen: Mozarts Mooie Meiden. Een pastiche met brieven, monologen, liederen, aria’s en instrumentale muziek rond vier vrouwen in Mozarts muziek en leven.

En voor wie werd de mooiste concertaria aller tijden geschreven en vooral: waarom? Daar komt u achter in dit concert!

Sopraan Wendy Roobol en fortepianiste Ursula Dütschler brengen samen met een strijkersensemble een vrolijke pastiche met instrumentale stukken, liederen en concertaria’s, van Mozart en portretteren door middel van muziek en teksten een paar mooie meiden waar Mozart een stukje van zijn talent aan heeft gewijd. Met Bernadette Verhagen, Evert Jan Schuur, Kees Hulsman en Cassandra Luckhart. Costuums: Monique Bolwerk.

Jazz in Slozicht (Vreeland): Het Rembrandt Frerichs Trio: Het NRC Handelsblad schreef over hem: “Rembrandt maakt van jazz een rijker verhaal”. Zijn composities worden gespeeld en op de plaat gezet door musici uit de klassieke, wereld- en jazzmuziek. Met Tony Overwater en Vinsent Planjer. Als extra geeft Frits Janmaat, expert van historische piano’s, de piano waar Rembrandt op speelt- een Erard - een lezing vóór de 2 concerten.

De veelzijdige zangerses Ellen ten Damme sluit het festival af in de prachtige overtuin van buitenplaats Bijdorp in Loenen. Ze is misschien wel een van de beste Nederlandse zangeressen van dit moment. Maar zij is veel meer dan dat. Ze is ook actrice, muzikante, stout meisje, circusartieste, vamp, componiste, danseres, schrijfster en Pippi Langkous. Met Thijs Cuppen op de piano.

Laat je inspireren door de prachtige omgeving, de muziek, heerlijke culinaire verwennerijen en ontmoet leuke mensen. Benieuwd? Houd de website www.muziekaandevecht.nl in de gaten voor het laatste nieuws.

Dit festival wordt gesteund door Cultuurfonds Stichtse Vecht, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Gemeente Stichtse Vecht, KF Hein Fonds, Mien van ’t Sant fonds en Rotaryclub Stichtse Vecht. Zonder deze steun zou het festival niet kunnen plaatsvinden. Grote dank!

Afbeelding
Voorjaarsnota Utrecht: Koers houden in financieel moeilijk tijden Nieuws
Afbeelding
Dubbelslag voor waterpolodames van Watervlo Sport
Afbeelding
Ontdek de wereld van het water tijdens de Vismigratiedag bij de Weerdsluis in Utrecht Lezersnieuws
Afbeelding
Polsstokverspringen Reinier Overbeek met verste dagsprong in Linschoten Sport
Het Romeinse fort Castellum Hoge Woerd
In Museum Hoge Woerd, van Vondst naar Verzameling Twee eeuwen archeologie in de PUG-collectie Vrije tijd
Afbeelding
Circus Salto in Maarssenbroek met volop vertier voor jong en oud Vrije tijd
Afbeelding
Utrecht onderzoekt met draagbare meetkastjes hittestress bij inwoners Nieuws
Afbeelding
A2: gedeeltelijke afsluiting tussen knooppunt Empel en knooppunt Deil; weekend 24 - 27 mei 2024 Nieuws
Afbeelding
Politieke inspiratieavond ChristenUnie met Maarten van Ooijen in Wilnis Lezersnieuws
Afbeelding
Landhuis Oud-Amelisweerd grote winnaar Kasteelprijs 2024 met perentaart met karamelsaus Nieuws
Afbeelding
Cultuur19 viert 20-jarig bestaan Nieuws
Joeri de Wit (links) en Johannes Fokkens (rechts)
Video Provincie Utrecht telt weidevogels: van grutto tot graspieper Nieuws
Boeken- en platenmarkt Breukelen
Boeken- en platenmarkt Breukelen Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht ziet aanknopingspunten voor de regio in het hoofdlijnenakkoord Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws