Afbeelding
Owner

Tijdelijke pontonbrug nu via Boom en Bosch, over twee maanden begint aanleg nieuwe Vechtbrug Breukelen

Nieuws

BREUKELEN > Tussen januari en maart 2022 wordt er een nieuwe Vechtbrug aangelegd in Breukelen. De vergunningen die nodig zijn voor de aanleg zijn verleend. De Welstandscommissie heeft goedkeuring gegeven op het definitieve ontwerp en de kleur RAL 9001 crème wit. Met de Veiligheidsregio en de brandweer zijn afspraken gemaakt om een tijdelijke blusvoertuig aan de andere kant van de Vecht te plaatsen. Het blusvoertuig komt tegenover Gunterstein te staan. Met de RAVU is overlegd om de ambulance binnen de wettelijke aanrijtijden aan beide kanten van de Vecht aanwezig te laten zijn via de tijdelijke pontonbrug. Over twee maanden beginnen de werkzaamheden op de kruising Zandpad / Laan van Gunterstein en op de Vecht. Dan wordt de huidige brug weggetakeld en wordt begonnen met de fundering voor de nieuwe brug. 

Dit zal een duidelijke impact hebben op het verkeer rondom Breukelen. 

Tijdelijke pontonbrug

De tijdelijke pontonbrug voor voetgangers, fietsers en in noodgevallen de ambulance komt niet tussen de Loswal en het Zandpad. Voor deze locatie was in eerste instantie gekozen omdat dit de beste locatie is. Op deze locatie is aan beide kanten van de Vecht de meeste ruimte en is dit centraal gelegen ten opzichte van het centrum van Breukelen. In september 2021 is de eerder toegezegde instemming ingetrokken om de grond aan het Zandpad tegenover de Loswal te gebruiken. De gronden aan het Zandpad zijn geen gemeentelijk eigendom en daarom is toestemming van de eigenaar vereist. Vervolgens is gekeken naar de alternatieve locatie aan de Brouwerij. De eigenaar van Gunterstein heeft met het oog op het algemeen belang haar toestemming gegeven om de tijdelijke pontonbrug op dit grondgebied mogelijk te maken. Ondanks dat de Brouwerij gemeentelijk eigendom is, maken verschillende omwonenden bezwaar tegen een pontonbrug voor en naast hun woning. Op basis van de informatie en standpunten van omwonenden rondom de Loswal en de Brouwerij is besloten om een omgevingsvergunning aan te vragen voor een derde locatie, het grondgebied van Gemeentehuis Boom en Bosch Dit bekent dat de fietsers en voetgangers die van en naar het Zandpad en het dorp willen, gebruik kunnen maken van de tuin en oprijlaan van Boom en Bosch. Voor de tijdelijke brug is de locatie gekozen tussen de beukenhagen van de tuin aan de Vecht en de bomen van de perceelgrens.

De pontonbrug bestaat uit aluminium oprijkleppen en pontons. De brug is beweegbaar, zodat deze geopend kan worden indien dit noodzakelijk is. Langs de omleidingsroute van de Markt tot het Zandpad komt tijdelijke verlichting en deze route is voorzien aan beide kanten van kunststof barriers. Hierdoor is parkeren bij Boom en Bosch niet mogelijk met uitzondering op de invalidenparkeerplaats. De direct betrokken omwonenden zijn akkoord en er is contact geweest met de Vechtplassencommissie, Veiligheidsregio Utrecht, Regionale Ambulancevoorziening Utrecht en Politie over deze tijdelijke maatregel. Samen met hulpdiensten wordt geconcludeerd dat de hinder van de renovatie van de Vechtbrug op deze wijze voor hulpdiensten tot een minimum wordt beperkt

Afbeelding
Koninklijke onderscheidingen voor zestien inwoners van Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor 11 inwoners in De Ronde Venen Nieuws
Cabaretduo Beth & Flo
Cabaretduo Beth & Flo zaterdag 11 mei in Grote Kerk in Loenen Vrije tijd
Afbeelding
Ontdek je schrijftalent met Lyda Westerink tijdens schrijfworkshop bij het regionaal archief RHCV Lezersnieuws
Denny van Drogenbroek (penningmeester), Wim Kragten, Niek de la Haye (Secretaris)
Bruisende Koningsdag in Breukelen met jubileum en afscheid voorzitter Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor professor Gemke uit Oud-Zuilen Gemeente
Afbeelding
Nieuwe wijkaanpak begint goed, bewonersavond Reizende Man over duurzaamheid druk bezocht Nieuws
Afbeelding
Ook OSM U12-1 ongeslagen kampioen basketbal Sport
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Stichtse Vecht geeft eerste Omgevingsvergunning af Gemeente
Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente
Afbeelding
Vandalen houden huis bij MEC in Reigerskamp Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws