Afbeelding
Owner

Verdere aanpak veiligheid Rijkstraatweg in Loenen, ook informatiebijeenkomst

Nieuws

LOENEN > De Rijksstraatweg (N402) in Loenen is al geruime tijd onderwerp van onderzoek,, zorg discussie, zowel bij de wegbeheerder (provincie Utrecht) als bij de gemeente Stichtse Vecht, bewoners en weggebruikers. 

Het afgelopen jaar is er opnieuw uitgebreid onderzoek gedaan naar mogelijke verbeteringen op het weggedeelte tussen de Kerklaan en Sportpark De Heul. De provincie heeft nu meer informatie over de aanpak volgend jaar gelijktijdig met het uitvoeren met het groot onderhoud aan de N402 in het najaar van 2022 en/of in 2023. 

Het afgelopen jaar heeft de provincie Utrecht onderzocht hoe de verkeersveiligheid op de Rijksstraatweg in Loenen verbeterd kan worden op het gedeelte tussen de Kerklaan en Sportpark De Heul. Daarbij is ook gekeken naar mogelijke aanpassingen van drie kruispunten en van de fietsoversteek bij Sportpark De Heul. Het onderzoek heeft de volgende verbetervoorstellen opgeleverd: 

• De weg, inclusief de kruispunten, inrichten volgens de richtlijnen die horen bij een weg waar maximaal 60 km/uur gereden mag worden. De snelheidsverlaging naar 60 km/uur is al doorgevoerd tijdens de uitvoering van de ‘quick-wins’ van 2021. 

• Het aanleggen van verkeersplateaus bij elk kruispunt. De verkeersplateaus moeten ervoor zorgen dat het verkeer zich aan de maximale toegestane snelheid van 60km/uur houdt. 

• De aanleg van een twee-richtingenfietspad langs de westzijde van de weg. Het huidige fietspad aan de oostzijde komt dan te vervallen. Hierdoor wordt het aantal fietsoversteken over de N402 beperkt. 

• Het vergroten van het zicht op het verkeer op en nabij de kruispunten door het weghalen van enkele zichtbeperkende bomen. Per kruispunt betreft het circa vijf bomen die verwijderd worden. De verwijderde bomen worden op een nabijgelegen locatie gecompenseerd (herplant).

 • Het inkorten van de busbaan tussen de noordelijke aansluiting met de Slootdijk (bij restaurant Flores) en de N201. In de nieuwe situatie zal de verkorte busbaan liggen tussen de N201 en de kruising met de Kerklaan.

 • Het aanleggen van een verkeersplateau ter hoogte van de fietsoversteek bij Sportpark De Heul en het aanbrengen van extra verlichting. In 2017 heeft de provincie de oversteek al verkeersveiliger gemaakt door het aanbrengen van een middengeleider waardoor er in twee etappes kan worden overgestoken. 

INLOOPBIJEENKOMST OP 15 NOVEMBER

De ontwerpen van bovengenoemde verbetervoorstellen zijn te zien op een inloopbijeenkomst op maandagavond 15 november van 19:00 tot 21:00 uur in het hockeyclubhuis op Sportpark De Heul. Medewerkers van de provincie zijn aanwezig om een toelichting te geven, uw vragen te beantwoorden en uw reacties te verzamelen. Vanwege de Corona-richtlijnen is het noodzakelijk om zich hiervoor vooraf aan te melden. Aanmelden kan via N402loenen@provincie-utrecht.nl 

Om de verkeersveiligheid op de Rijksstraatweg (N402) in Loenen op korte termijn te verbeteren, zijn er eerder dit jaar al enkele aanpassingen uitgevoerd, de zogeheten quick-wins. De fietsoversteken, zoals hier bij het noordelijke kruispunt met de Slootdijk, zijn beter zichtbaar geworden door ze uit te voeren in rood asfalt en de wegmarkering is op enkele plekken vernieuwd. 

Op www.provincie-utrecht.nl/N402loenen vindt u meer informatie over de verkeersplannen en het groot onderhoud op de Rijksstraatweg (N402) tussen de Bloklaan (N403) en de Kerklaan in Loenen. Uw eventuele vragen en opmerkingen kunt u mailen naar N402loenen@provincie-utrecht.nl 

Afbeelding
Nieuwe elektrische Fietsboot Vechtstreek in de vaart genomen Nieuws
Afbeelding
Gemeenteraad en politiek onzichtbaar voor jongeren in Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheidingen voor zestien inwoners van Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor 11 inwoners in De Ronde Venen Nieuws
Cabaretduo Beth & Flo
Cabaretduo Beth & Flo zaterdag 11 mei in Grote Kerk in Loenen Vrije tijd
Afbeelding
Ontdek je schrijftalent met Lyda Westerink tijdens schrijfworkshop bij het regionaal archief RHCV Lezersnieuws
Denny van Drogenbroek (penningmeester), Wim Kragten, Niek de la Haye (Secretaris)
Bruisende Koningsdag in Breukelen met jubileum en afscheid voorzitter Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor professor Gemke uit Oud-Zuilen Gemeente
Afbeelding
Nieuwe wijkaanpak begint goed, bewonersavond Reizende Man over duurzaamheid druk bezocht Nieuws
Afbeelding
Ook OSM U12-1 ongeslagen kampioen basketbal Sport
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Stichtse Vecht geeft eerste Omgevingsvergunning af Gemeente
Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws