Afbeelding
Owner

Verdere aanpak veiligheid Rijkstraatweg in Loenen, ook informatiebijeenkomst

Nieuws

LOENEN > De Rijksstraatweg (N402) in Loenen is al geruime tijd onderwerp van onderzoek,, zorg discussie, zowel bij de wegbeheerder (provincie Utrecht) als bij de gemeente Stichtse Vecht, bewoners en weggebruikers. 

Het afgelopen jaar is er opnieuw uitgebreid onderzoek gedaan naar mogelijke verbeteringen op het weggedeelte tussen de Kerklaan en Sportpark De Heul. De provincie heeft nu meer informatie over de aanpak volgend jaar gelijktijdig met het uitvoeren met het groot onderhoud aan de N402 in het najaar van 2022 en/of in 2023. 

Het afgelopen jaar heeft de provincie Utrecht onderzocht hoe de verkeersveiligheid op de Rijksstraatweg in Loenen verbeterd kan worden op het gedeelte tussen de Kerklaan en Sportpark De Heul. Daarbij is ook gekeken naar mogelijke aanpassingen van drie kruispunten en van de fietsoversteek bij Sportpark De Heul. Het onderzoek heeft de volgende verbetervoorstellen opgeleverd: 

• De weg, inclusief de kruispunten, inrichten volgens de richtlijnen die horen bij een weg waar maximaal 60 km/uur gereden mag worden. De snelheidsverlaging naar 60 km/uur is al doorgevoerd tijdens de uitvoering van de ‘quick-wins’ van 2021. 

• Het aanleggen van verkeersplateaus bij elk kruispunt. De verkeersplateaus moeten ervoor zorgen dat het verkeer zich aan de maximale toegestane snelheid van 60km/uur houdt. 

• De aanleg van een twee-richtingenfietspad langs de westzijde van de weg. Het huidige fietspad aan de oostzijde komt dan te vervallen. Hierdoor wordt het aantal fietsoversteken over de N402 beperkt. 

• Het vergroten van het zicht op het verkeer op en nabij de kruispunten door het weghalen van enkele zichtbeperkende bomen. Per kruispunt betreft het circa vijf bomen die verwijderd worden. De verwijderde bomen worden op een nabijgelegen locatie gecompenseerd (herplant).

 • Het inkorten van de busbaan tussen de noordelijke aansluiting met de Slootdijk (bij restaurant Flores) en de N201. In de nieuwe situatie zal de verkorte busbaan liggen tussen de N201 en de kruising met de Kerklaan.

 • Het aanleggen van een verkeersplateau ter hoogte van de fietsoversteek bij Sportpark De Heul en het aanbrengen van extra verlichting. In 2017 heeft de provincie de oversteek al verkeersveiliger gemaakt door het aanbrengen van een middengeleider waardoor er in twee etappes kan worden overgestoken. 

INLOOPBIJEENKOMST OP 15 NOVEMBER

De ontwerpen van bovengenoemde verbetervoorstellen zijn te zien op een inloopbijeenkomst op maandagavond 15 november van 19:00 tot 21:00 uur in het hockeyclubhuis op Sportpark De Heul. Medewerkers van de provincie zijn aanwezig om een toelichting te geven, uw vragen te beantwoorden en uw reacties te verzamelen. Vanwege de Corona-richtlijnen is het noodzakelijk om zich hiervoor vooraf aan te melden. Aanmelden kan via N402loenen@provincie-utrecht.nl 

Om de verkeersveiligheid op de Rijksstraatweg (N402) in Loenen op korte termijn te verbeteren, zijn er eerder dit jaar al enkele aanpassingen uitgevoerd, de zogeheten quick-wins. De fietsoversteken, zoals hier bij het noordelijke kruispunt met de Slootdijk, zijn beter zichtbaar geworden door ze uit te voeren in rood asfalt en de wegmarkering is op enkele plekken vernieuwd. 

Op www.provincie-utrecht.nl/N402loenen vindt u meer informatie over de verkeersplannen en het groot onderhoud op de Rijksstraatweg (N402) tussen de Bloklaan (N403) en de Kerklaan in Loenen. Uw eventuele vragen en opmerkingen kunt u mailen naar N402loenen@provincie-utrecht.nl 

Afbeelding
Een gratis Leolux poef en meer jubileum voordeel bij Gasse Wonen, open op Hemelvaartsdag Ondernemend
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
Gratis Workshop Oud Schrift Lezen bij het regionaal archief RHCVV Vrije tijd
Afbeelding
Haddekik Bridge Cursus Geslaagd!! Lezersnieuws
Afbeelding
Grote hinder en afsluitingen in juni op A12 Den Haag richting Utrecht Oproep : sluit niet aan in de file Nieuws
Afbeelding
Meer grutto's en kieviten in het westelijk weidegebied, winst door agrarisch natuurbeheer Nieuws
Afbeelding
Afvalinzameling in Stichtse Vecht gaat mogelijk weer helemaal op de schop, net als in de hele regio Nieuws
Afbeelding
28e editie van Kunstronde Vecht en Plassen in het weekend van 11 en 12 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Video Gladheidseizoen ten einde: een terugblik regio Utrecht Nieuws
Afbeelding
Moederdag in vernieuwde aula Begraafplaats Breukelen Ondernemend
Uitnodiging gemeente- en ontmoetingsdag
Gemeente- en ontmoetingsdag bij Hersteld Hervormde Gemeente in Breukelen met fietstocht en autowassen Lezersnieuws
Autowrakken gedumpt langs de weg.
Autowrakken wegslepen in Stichtse Vecht hele klus Nieuws
Afbeelding
Vernielingen op begraafplaats bij crematorium Daelwijck Nieuws
Taekwon-Do IN NAE DO KWAN in Schotland en Berghem
Taekwon-Do club uit Maarssen zeer succesvol op het EK ITF Taekwon-Do in Polen Sport