Afbeelding
PAUL VAN BAARDWIJK

Grote hinder en afsluitingen in juni op A12 Den Haag richting Utrecht Oproep : sluit niet aan in de file

Nieuws

REGIO > Van 2 juni tot 1 juli voeren we groot onderhoud uit aan de snelweg A12 Den Haag richting Utrecht van Moordrecht tot knooppunt Oudenrijn. Rijkswaterstaat gaat onder andere het asfalt op de weg vervangen. Op 11 doordeweekse dagen zijn 2 van de 4 rijstroken van Nieuwerbrug tot aan De Meern niet beschikbaar. Ook wordt de A12 10 nachten en vier weekenden geheel in deze rijrichting afgesloten. Weggebruikers op de A12 moeten in juni rekening houden met grote verkeershinder en fors extra reistijd die kan oplopen tot meer dan een uur. Rijkswaterstaat roept weggebruikers op om niet in de file aan te sluiten. Eric Diepstraten, hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat in Midden-Nederland: ‘De hinder kan enorm oplopen als weggebruikers hun gedrag niet aanpassen.’

Werkzaamheden A12
Het wegdek van de A12 tussen Nieuwerbrug en knooppunt Oudenrijn richting Utrecht bereikt het einde van de levensduur. Ook voorziet Rijkswaterstaat dat over een paar jaar op delen van de A12 de vastgestelde geluidnormen mogelijk worden overschreden. Daarom vervangen we het bestaande asfalt nu door stiller asfalt. Daarnaast voert de aannemer onderhoudswerkzaamheden uit aan viaducten waaronder viaduct Strijkviertel bij De Meern, vervangen we voegovergangen en werken we aan de vangrails. Zo gaat de A12 straks weer jaren mee.

Weekendafsluitingen en nachtafsluitingen
Tijdens de werkzaamheden is de A12 Den Haag richting Utrecht vier weekenden (7-10, 14-17, 21-24 juni en 28 juni–1 juli) dicht van Moordrecht tot knooppunt Oudenrijn. De A12 blijft in deze weekenden wel open van oprit Gouda tot afrit Reeuwijk. Daarnaast vinden er 10 nachtafsluitingen plaats. Op 11 doordeweekse dagen zijn 2 van de 4 rijstroken niet beschikbaar van Nieuwerbrug/Harmelen tot aan De Meern. Er geldt dan een snelheidsbeperking van 90 kilometer per uur. De extra reistijd kan oplopen tot meer dan een uur. We informeren de weggebruiker per weekend over de exacte afsluitingen, verwachte hinder en omleidingen.

Werk thuis of reis anders
Tijdens de werkzaamheden is hinder helaas niet te voorkomen. Rijkswaterstaat doet er alles aan om dit zoveel mogelijk te beperken. Daarom werken we vooral in het weekend. Toch kunnen er tijdens de werkzaamheden lange files ontstaan, waardoor de vertraging kan oplopen tot meer dan een uur. Het advies aan weggebruikers is om als het mogelijk is tijdens de werkzaamheden thuis te blijven of te werken, samen te reizen of anders te reizen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets. Hierdoor kunnen weggebruikers die echt de weg op moeten gebruik blijven maken van de A12.

Slim Reizen-app
De vaste weggebruiker van de A12 wordt beloond als hij/zij gedurende de werkzaamheden geen gebruik maakt van de A12. Hiervoor kunnen zij zich aanmelden voor de Slim Reizen challenge via de Dumoco+-app. Zo houden we samen de A12 bereikbaar voor noodzakelijk verkeer tijdens de werkzaamheden.

Verkeershinder in regio Utrecht
In 2024 voeren we, naast groot onderhoud aan de A12, nog andere onderhoudswerkzaamheden uit rond Utrecht. Dit zorgt langere tijd voor verkeershinder in de regio. We vervangen de stalen kabels van de Galecopperbrug, vernieuwen het wegdek op grote delen van A2, voeren renovaties uit aan verschillende viaducten en bruggen en brengen nieuwe verlichting aan in de Leidsche Rijntunnel (A2). Meer informatie over het groot onderhoud op de snelwegen rond Utrecht leest u in het nieuwsbericht Groot onderhoud op de snelwegen rond Utrecht; veel verkeershinder in 2024.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de pagina Groot Onderhoud A12 of bel met het informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002. Klik hier voor de online versie van het persbericht.

Een hartelijk welkom van burgemeester Reinders.
Stichtse Vecht zet de deuren wagenwijd open, open dag gemeente met veel activiteiten Nieuws
Afbeelding
Politieke inspiratieavond ChristenUnie met Maarten van Ooijen in Wilnis Lezersnieuws
Afbeelding
Landhuis Oud-Amelisweerd grote winnaar Kasteelprijs 2024 met perentaart met karamelsaus Nieuws
Joeri de Wit (links) en Johannes Fokkens (rechts)
Video Provincie Utrecht telt weidevogels: van grutto tot graspieper Nieuws
Boeken- en platenmarkt Breukelen
Boeken- en platenmarkt Breukelen Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht ziet aanknopingspunten voor de regio in het hoofdlijnenakkoord Nieuws
Afbeelding
Fiets je Fit op 30 mei Sport
Fotosafari in het natuurgebied bij Vredegoed
Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de Fotosafari op 25 mei bij Streekmuseum Vredegoed! Vrije tijd
Zwemlust zoekt vrijwilligers
Zwemlust Nieuwersluis zoekt versterking Lezersnieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor Hans Stevens uit Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Open Hof nog steeds inleverlocatie in Maarssen voor producten voedselbank Stichtse Vecht Lezersnieuws
Gespreksleiders op de bijeenkomst
Video SeniorenRaad Stichtse Vecht wil meer regie om krachtig ouder te worden Nieuws
Afbeelding
Stichtse Vecht gaat hondenbelasting afschaffen en andere hoofdpunten uit de Voorjaarsnota Nieuws
Afbeelding
Woningsluiting Zwanenkamp in Maarssenbroek wegens illegale prostitutie, drie mensen aangehouden Nieuws