Afbeelding

Snel gewend aan de pontonbruggen in Maarssen en Breukelen

Nieuws

MAARSSEN > Ben jij al over de pontonbrug geweest? Dan was een veel gestelde vraag aan vrienden en familie de afgelopen weken.

De twee pontonbruggen over de Vecht bij Maarssen en Breukelen zijn inmiddels vast onderdeel van de route van veel fietsers en wandelaars, al dan niet uit nieuwsgierigheid. Tot eind maart liggen de tijdelijke verbindingen er, omdat er gewerkt wordt aan een nieuwe brug in Breukelen en het opknappen van de brug bij Maarssen. De opening van de pontonbrug in Maarsen tussen de Bolensteinseweg en Herengracht ging even gepaard met wat aanpassingen, maar inmiddels is alles geregeld rond de vergunning en zijn de verkeersmaatregelen iets aangescherpt. Voor de bewoners van de Herengracht betekent dit dat ook zij, in tegenstelling tot wat eerder is gezegd, met de auto geen gebruik kunnen maken van de pontonbrug. ‘Vervelend voor de bereikbaarheid, maar veiligheid staat bij ons voorop. Bewoners kunnen gebruikmaken van de Kaatsbaan om hun woning te bereiken om spullen of personen af te zetten,’ zo laat de gemeente weten. De Kaatsbaan is bereikbaar vanaf de Nassaustraat/Diependaalsedijk. Vanaf de Kaatsbaan wordt het verkeer via de Langegracht, waar de auto’s wel geparkeerd kunnen blijven staan, geleid. Op de Herengracht en Schippersgracht staan geen auto’s. De werkzaamheden zijn onderdeel van het project Reconstructie Schippersgracht. Eind maart 2022 moeten alle werkzaamheden zijn afgerond.

Het werk aan de nieuwe brug bij Breukelen loopt volgens schema en de overlast valt vooralsnog mee, zo laat de omgevingsmanager weten. Zo worden de palen onder het oude brugwachtershuisje door een duiker eerst deels afgezaagd voordat ze uit het water worden getrokken. Vanaf het water wordt gewerkt aan het weghalen van het grootste deel van de funderingen. In de fabriek wordt ondertussen hard gewerkt aan het in elkaar zetten van de nieuwe brug en aan het testen van alle onderdelen. In delen wordt dan de brug, ook over het water, aangevoerd en ingehezen.
Ondertussen blijft het stiekeme autoverkeer over de pontonbrug bij Boom en Bosch een probleem. Nog te vaak proberen automobilisten ondanks alle waarschuwingsborden de sluiproute uit. Dat zorgt voor overlast en gevaarlijke situaties op de smalle toegang door het park. De gemeente denkt nu na over een extra afsluiting aan het begin van het park, maar dat moet wel veilig zijn voor de fietsers, ook in het donker. De ambulance zou een sleutel krijgen van de paal.
Overigens heeft de eerste ziekenauto al zonder problemen een rit gemaakt, heen en terug, over de pontonbrug. De brandweer van Breukelen is nog niet uitgerukt op de elektrische fiets naar de kazerne aan de overkant van de Vecht naar de tijdelijke post met een blusvoertuig aan de Laan van Gunterstein.

De werkzaamheden bij de brug in Maarssen.
Afbeelding
Nieuwe elektrische Fietsboot Vechtstreek in de vaart genomen Nieuws
Afbeelding
Gemeenteraad en politiek onzichtbaar voor jongeren in Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheidingen voor zestien inwoners van Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor 11 inwoners in De Ronde Venen Nieuws
Cabaretduo Beth & Flo
Cabaretduo Beth & Flo zaterdag 11 mei in Grote Kerk in Loenen Vrije tijd
Afbeelding
Ontdek je schrijftalent met Lyda Westerink tijdens schrijfworkshop bij het regionaal archief RHCV Lezersnieuws
Denny van Drogenbroek (penningmeester), Wim Kragten, Niek de la Haye (Secretaris)
Bruisende Koningsdag in Breukelen met jubileum en afscheid voorzitter Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor professor Gemke uit Oud-Zuilen Gemeente
Afbeelding
Nieuwe wijkaanpak begint goed, bewonersavond Reizende Man over duurzaamheid druk bezocht Nieuws
Afbeelding
Ook OSM U12-1 ongeslagen kampioen basketbal Sport
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Stichtse Vecht geeft eerste Omgevingsvergunning af Gemeente
Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws