Uitreiking van de bowling ballen bal door Koen Rijken samen met Sofie van Opdorp aan Frans Wagemakers
Uitreiking van de bowling ballen bal door Koen Rijken samen met Sofie van Opdorp aan Frans Wagemakers

Beat The Rotary G-bowlers van Bowlingvereniging Maarssen in actie met Rotary Club Maarssen!

Nieuws

MAARSSENBROEK > In het tweede jaar van de sportactiviteit “Beat The Rotary” werd Rotary Club Maarssen tijdens de nationale sportweek uitgedaagd door Bowlingvereniging Maarssen voor een avondje wedstrijd bowlen tegen een mix van hun landelijke competitie team en spelers uit hun afdeling G-bowlers. 

Afgelopen donderdag 13 februari was het dan zo ver. Rotary Club Maarssen werd ontvangen op de banen van Bison Bowling waar de vereniging haar avonden heeft. Door Bison Bowling was belangeloos 6 banen ter beschikking gesteld voor deze avond. Na een warm onthaal werd door Rotary Club Maarssen een drietal speciale bowling ballen aangeboden. Deze bowling ballen worden in Amerika vervaardigd en zijn speciaal voor mensen met een beperking die niet met drie vingers een bowlingbal kunnen gooien. De ballen met een unieke handgreep die direct inklapt bij loslaten door de speler zijn een welkome aanvulling op de materialen voor de G-groep van Bowlingvereniging Maarssen.  

Voorzitter van de Bowlingvereniging Frans Wagemakers legt enthousiast uit dat zijn vereniging in Nederland de eerste was met een G-afdeling en dat zij ook nog steeds de grootste zijn. Door zeer goed beleid en gerichte investeringen in diverse nuttige en goede materialen voor de diverse handicaps zijn inmiddels ruim 55 G-spelers actief bij de vereniging. Een groot team van enthousiaste vrijwilligers en amateurbowlers geven de G-spelers iedere drie weken een fantastische avond met les en diverse competities. “Deze nieuwe bowling ballen zijn een mooie aanvulling op onze materialen voor onze G-afdeling”, aldus Frans Wagemakers.

Afgelopen donderdagavond stond dus in het teken van het verslaan van de Rotary mannen. Gedurende een gezellige en leerzame twee uur bowlen was het overduidelijk dat bowlen veel techniek en concentratie behoefd en dat de juiste materialen de kans op een strike groter maken. De aangeboden ballen werden direct in gebruik genomen door de G-spelers. En alsof het afgesproken werk was leverde de eerste worp met de nieuwe bal direct een strike op. 

De Rotary Club Maarssen heeft in één avond veel geleerd bij deze enthousiaste Bowlingvereniging. De senioren afdeling en de G-afdeling bruist en worden gestaagd uitgebreid. Frans Wagemakers blikt terug op een mooie avond. “Met de geweldige avond hebben we de G-spelers en onze amateurbowlers hun sport kunnen laten promoten. En hebben we op een sportieve manier laten zien dat Maarssen een prachtige bowlingvereniging heeft”.

Koen Rijken, voorzitter van de Rotaryclub Maarssen, vond ook de avond zeer geslaagd. “Na het schaken tegen Vegtlust, korfballen tegen OVVO was dit ons derde ‘Beat the Rotary’ event voor het goede doel. Er zit zoveel meer achter een balletje werpen, we zijn er achter gekomen dat het een zeer technische sport is met veel details. Prachtig om te zien hoe een vereniging zich zo actief inzet voor de sport en de G-spelers in het bijzonder. Onze donatie van de aangepaste bowlingballen komt op een hele goede plek terecht!.” 

De volgende Beat The Rotary activiteit staat op de agenda bij Polstokvereniging Stichtse Vecht in Kockengen. Via www.bowlingverenigingmaarssen.nl kunnen mensen meer te weten komen over de bowlingvereniging en kunnen ze in contact komen met de bowlingsport.

Afbeelding
Nieuwe elektrische Fietsboot Vechtstreek in de vaart genomen Nieuws
Afbeelding
Gemeenteraad en politiek onzichtbaar voor jongeren in Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheidingen voor zestien inwoners van Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor 11 inwoners in De Ronde Venen Nieuws
Cabaretduo Beth & Flo
Cabaretduo Beth & Flo zaterdag 11 mei in Grote Kerk in Loenen Vrije tijd
Afbeelding
Ontdek je schrijftalent met Lyda Westerink tijdens schrijfworkshop bij het regionaal archief RHCV Lezersnieuws
Denny van Drogenbroek (penningmeester), Wim Kragten, Niek de la Haye (Secretaris)
Bruisende Koningsdag in Breukelen met jubileum en afscheid voorzitter Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor professor Gemke uit Oud-Zuilen Gemeente
Afbeelding
Nieuwe wijkaanpak begint goed, bewonersavond Reizende Man over duurzaamheid druk bezocht Nieuws
Afbeelding
Ook OSM U12-1 ongeslagen kampioen basketbal Sport
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Stichtse Vecht geeft eerste Omgevingsvergunning af Gemeente
Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws