Afbeelding

Barbara Majoor benoemd tot nieuw bestuurslid Nyenrode Business Universiteit

Ondernemend

BREUKELEN > Prof. dr. Barbara Majoor wordt per 1 december aanstaande lid van het College van Bestuur en vice-rector magnificus van Nyenrode Business Universiteit. Majoor wordt in haar functie verantwoordelijk voor wetenschappelijk onderwijs.

Barbara Majoor (1965) werkt vanaf 2006 op Nyenrode als hoogleraar Accountancy en sinds 2016 is zij daar directeur van het Center voor Accounting, Auditing & Control. Majoor studeerde Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Amsterdam. Na het behalen van een graad als registeraccountant aan de UvA promoveerde zij in 1997 op een proefschrift: “The Authority of Auditing Guidelines”. Barbara heeft ruime ervaring opgedaan in de controlepraktijk als partner van KPMG (tot 2008) en Deloitte (tot 2015).

“We zijn heel blij dat Barbara Majoor tot het bestuur toetreedt,” zegt Petri Hofsté, voorzitter van het bestuur van Stichting Nyenrode. “Barbara’s benoeming is in meerdere opzichten memorabel: de eerste hoogleraar accountancy in deze rol, een interne benoeming en de eerste vrouwelijke hoogleraar in het universitaire bestuur.” Stichting Nyenrode is aandeelhouder en toezichthouder op de universiteit.

Nyenrode Business Universiteit wordt geleid door een collegiaal bestuur dat met de komst van Majoor uit drie mensen bestaat. Rector magnificus prof. dr. Koen Becking is voorzitter en onder andere verantwoordelijk voor wetenschappelijk onderzoek. Drs. Remmelt Vetkamp is vice-voorzitter en verantwoordelijk voor bedrijfsvoering.

“We kijken erg uit naar de samenwerking met Barbara Majoor,” zegt Koen Becking. “Zij is al jaren een zeer gewaardeerde collega. We kennen haar als inhoudelijk gedreven en ze heeft een brede ervaring.”

Majoor ziet er naar uit om met alle collega’s binnen Nyenrode samen te werken. “Nyenrode is een organisatie met heel veel gedreven en innovatieve professionals. Ik voel mij hier heel erg thuis.” Majoor wil de leidende positie van Nyenrode op het gebied van onderwijs en innovatie verder versterken. “Ik vind het heel mooi dat Nyenrode zich continu aanpast aan nieuwe ontwikkelingen. De maatschappij vraagt om verantwoord en vernieuwend leiderschap en Nyenrode is heel goed in staat daaraan bij te dragen door de kennis die we in huis hebben.”

Majoor is sinds 2015 ook werkzaam bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) als toezichtspecialist op het gebied van accountancy. Met ingang van haar benoeming blijft zij nog 1 dag in de week betrokken bij de AFM. Eerder was zij lid van de Accountantskamer bij de rechtbank in Zwolle.

Cabaretduo Beth & Flo
Cabaretduo Beth & Flo zaterdag 11 mei in Grote Kerk in Loenen Vrije tijd
Afbeelding
Ontdek je schrijftalent met Lyda Westerink tijdens schrijfworkshop bij het regionaal archief RHCV Lezersnieuws
Denny van Drogenbroek (penningmeester), Wim Kragten, Niek de la Haye (Secretaris)
Bruisende Koningsdag in Breukelen met jubileum en afscheid voorzitter Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor professor Gemke uit Oud-Zuilen Gemeente
Afbeelding
Nieuwe wijkaanpak begint goed, bewonersavond Reizende Man over duurzaamheid druk bezocht Nieuws
Afbeelding
Ook OSM U12-1 ongeslagen kampioen basketbal Sport
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Stichtse Vecht geeft eerste Omgevingsvergunning af Gemeente
Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente
Afbeelding
Vandalen houden huis bij MEC in Reigerskamp Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Afbeelding
Burgemeester Ap Reinders op bezoek bij 100-jarige mevrouw Groen-Abma uit Loenen Gemeente

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws