Afbeelding

Geweld tegen politie bij Jaarwisseling in Stichtse Vecht

Nieuws

STICHTSE VECHT > Oud en Nieuw is in Stichtse Vecht niet zonder problemen verlopen.

De brandweer moest verschillende malen uitrukken. In de avond voor een brand in een ondergrondse afvalcontainer in Zwanenkamp en en de nacht ging een auto in vlammen op in Duivenkamp, mogelijk door vuurwerk.

Ook in Breukelen moest de brandweer enkele brandjes blussen, maar het aantal uitrukken was minder dan vorig jaar, zo laat de gemeente weten. 

In Nieuwersluis is een illegaal feest gehouden waar rond de 50 personen aanwezig waren. De organisatoren waren op de hoogte van het verbod om onder de huidige coronamaatregelen een dergelijk evenement te organiseren, maar besloten het verbod te negeren. De gemeente is voornemens om bestuurlijke maatregelen tegen te nemen richting de organisatoren. Ondanks het vuurwerkverbod is er in de gemeente veel vuurwerk afgestoken. Op meerdere plekken leidde dit tot een avond en nacht met harde knallen en geluidsoverlast. Bij inwoners die zich wel aan het verbod hielden, zorgde dit voor veel onbegrip en verontwaardiging volgens de gemeente.

In Breukelen werd kort na de jaarwisseling op de Broekdijk West bij het busstation een agent tegen het hoofd getrapt toen zij en haar collega’s een man wilden aanhouden.  Politieagenten zagen dat in de omgeving van het busstation in Breukelen zwaar vuurwerk werd afgestoken. Toen ze er een kijkje gingen nemen, zagen ze dat verschillende prullenbakken en verkeersborden waren vernield. Ook zagen zij een man vuurwerk afsteken. Toen ze uitstapten om hem aan te spreken, rende hij weg. Toen de agenten hem vervolgens wilden aanhouden, bemoeide de familie van de verdachte zich ermee.

Een agent kreeg daarbij enkele trappen en klappen tegen haar hoofd. Later in het ziekenhuis bleek dat zij een hersenschudding te hebben. Een andere collega liep een breuk in zijn hand op en moest in het ziekenhuis worden behandeld eveneens als een van de verdachten. Ook zijn er ernstige bedreigingen geuit naar de agenten. Er zijn in totaal drie mensen aangehouden op verdenking van mishandeling en het bedreigen van politiemensen. Het gaat om een 19-jarige man en een 49-jarige man uit Breukelen en een 26-jarige man uit Maarssen. Burgemeester Ap Reinders: ‘Geweld tegen de politie of andere hulpdiensten is onaanvaardbaar en onacceptabel. Ik betreur het incident rond station Breukelen en neem dit hoog op. Zo gaan we niet met de mensen om die elke dag garant staan voor onze veiligheid. De daders worden vervolgd en de schade wordt verhaald. Verder wil ik degenen die zich wel aan de maatregelen hielden en onder de huidige omstandigheden het beste er van maakten nadrukkelijk bedanken. Dankzij u geen vernielingen, schade en extra druk op de zorg. We mochten weer op u rekenen. De burgemeester was vannacht bij het begin van de nachtdienst van de politie. “Zojuist even bij de briefing van politie geweest. Vanavond en vannacht staan zij er weer voor uw en onze veiligheid en niet te vergeten die van alle hulpverleners. Grote waardering voor hun inzet in deze bijzondere tijden!’, aldus de burgemeester.

.

De komende dagen inventariseert de gemeente de schade aan eigendommen zoals afvalbakken, containers en speelvoorzieningen. Inwoners kunnen ook zelf schade melden bij de gemeente. De herstelwerkzaamheden worden direct in gang gezet en waar mogelijk wordt de schade op de daders (of hun ouders) verhaald

Afbeelding
Nieuwe elektrische Fietsboot Vechtstreek in de vaart genomen Nieuws
Afbeelding
Gemeenteraad en politiek onzichtbaar voor jongeren in Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheidingen voor zestien inwoners van Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor 11 inwoners in De Ronde Venen Nieuws
Cabaretduo Beth & Flo
Cabaretduo Beth & Flo zaterdag 11 mei in Grote Kerk in Loenen Vrije tijd
Afbeelding
Ontdek je schrijftalent met Lyda Westerink tijdens schrijfworkshop bij het regionaal archief RHCV Lezersnieuws
Denny van Drogenbroek (penningmeester), Wim Kragten, Niek de la Haye (Secretaris)
Bruisende Koningsdag in Breukelen met jubileum en afscheid voorzitter Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor professor Gemke uit Oud-Zuilen Gemeente
Afbeelding
Nieuwe wijkaanpak begint goed, bewonersavond Reizende Man over duurzaamheid druk bezocht Nieuws
Afbeelding
Ook OSM U12-1 ongeslagen kampioen basketbal Sport
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Stichtse Vecht geeft eerste Omgevingsvergunning af Gemeente
Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws