vlnr Jack Ruibing, Gerhard Hof, Anita van Amerongen
vlnr Jack Ruibing, Gerhard Hof, Anita van Amerongen Gerhard Hof

Nieuwe gids Kopersbelangen Stichtse Vecht overhandigd aan Gerhard Hof

Ondernemend Ingezonden

STICHTSE VECHT > Op 1 juni jl. is door twee bestuursleden van Kopersbelangen Stichtse Vecht, Jack Ruibing en Anita van Amerongen, de onlangs uitgebrachte gids van Kopersbelangen aangeboden aan Gerhard Hof, die de unieke omslagfoto’s beschikbaar gesteld heeft. 

De overhandiging van de nieuwe gids vond plaats in het Vechtstreekmuseum. In dit museum is regelmatig kunst te bewonderen van de vele kunstenaars , die op diverse manieren in de Vechtstreek actief geweest zijn. Tevens is er (voorlopig tot en met 3 juli a.s.) in dit museum de unieke tentoonstelling “De Vechtstreek vanuit de lucht” te zien. Een groot aantal luchtfoto’s van de Vecht en de Angstel, die gemaakt zijn met een drone-camera door Gerhard Hof. De foto’s tonen de Vecht van Utrecht tot Muiden en de Angstel vanaf de Vecht tot de Amstel. Tevens zijn er foto’s te zien van alle kernen aan deze rivieren en de Hollandse Waterlinie. Een ware ode aan dit prachtige en bijzondere landschap. 

Kopersbelangen Stichtse Vecht (voorheen Kopersbelangen Maarssen) is opgericht in 1975. ‘’Aanvankelijk opgericht om de bewoners van de nieuwbouwwoningen in Boomstede te ondersteunen bij de oplevering van hun woning, waar nogal eens wat mis mee was’’, kijkt voorzitter Jack Ruibing terug. ‘’Gezamenlijk kon men een vuist maken. Maar het bleek ook een gouden greep voor het gezamenlijk aanschaffen van bijvoorbeeld zonwering, dubbel glas, vloerisolatie en schuifpuien. Kopersbelangen is na al die jaren uitgegroeid tot één van de grootste belangenbehartigingsorganisaties in de omgeving Stichtse Vecht en wordt nog steeds door een aantal enthousiaste vrijwilligers bestuurd. De behartiging strekt zich van het selecteren van lokale leveranciers voor klein en groot onderhoud, tot collectieve acties ter verbetering van het woongenot. Leden ontvangen elke twee jaar een geactualiseerd boekje, maar kunnen ook terecht op de website www.kopersbelangensv.nl voor de laatste ontwikkelingen. Of het nu gaat om een cv-onderhoudscontract, de aanschaf van nieuwe deuren of kozijnen, een nieuwe keuken, het verduurzamen van de woning of om korting op verzekeringspremie, 

in het inmiddels legendarische boekje kan men vinden waar je terecht kunt voor aantrekkelijke aanbiedingen en kortingen bij de aangesloten bedrijven. Ook voor ondernemers is Kopersbelangen interessant, wij gunnen het lokale ondernemers van meer opdrachten en vervolgopdrachten te profiteren en op deze manier de lokale markt een impuls te geven.’’ Kortom, veel voordeel voor een bescheiden bijdrage van € 9,50 per jaar! Voor informatie en nieuwe leden: secretariaat 0346-569545 of via www.kopersbelangensv.nl.

Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor 11 inwoners in De Ronde Venen Nieuws
Cabaretduo Beth & Flo
Cabaretduo Beth & Flo zaterdag 11 mei in Grote Kerk in Loenen Vrije tijd
Afbeelding
Ontdek je schrijftalent met Lyda Westerink tijdens schrijfworkshop bij het regionaal archief RHCV Lezersnieuws
Denny van Drogenbroek (penningmeester), Wim Kragten, Niek de la Haye (Secretaris)
Bruisende Koningsdag in Breukelen met jubileum en afscheid voorzitter Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor professor Gemke uit Oud-Zuilen Gemeente
Afbeelding
Nieuwe wijkaanpak begint goed, bewonersavond Reizende Man over duurzaamheid druk bezocht Nieuws
Afbeelding
Ook OSM U12-1 ongeslagen kampioen basketbal Sport
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Stichtse Vecht geeft eerste Omgevingsvergunning af Gemeente
Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente
Afbeelding
Vandalen houden huis bij MEC in Reigerskamp Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws