Afbeelding

Laatste raad Stichtse Vecht voor zomerreces met toerit Zuilense Ring, kinderburgemeester en watertoren Breukelen

Gemeente

STICHTSE VECHT > Tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering voor het zomerreces wordt de nieuwe kinderburgemeester geïnstalleerd en nemen we afscheid van de oude. Ook op de agenda staan de Programmarekening 2019, het onttrekkingsbesluit van de Maarssenbroekse Slag, het Beoordelingskader en contour Ruimtelijk Economisch Programma en worden de moties: Coronafonds en Watertoren besproken.

Nieuwe kinderburgemeester

De 11-jarige Mahdi el Farissi uit Maarssen wordt op 14 juli geïnstalleerd als de nieuwe kinderburgemeester van Stichtse Vecht. Het doel van de kinderburgemeester is de zichtbare schakel zijn tussen de kinderen in Stichtse Vecht en de gemeente. De kinderburgemeester gaat als ambassadeur en spreekbuis ideeën ophalen bij kinderen uit Stichtse Vecht. Mahdi Volgt Merle Schweppe op die het afgelopen jaar de functie mocht bekleden.

Na het spreekrecht voor inwoners staan de volgende onderwerpen op de agenda:

Programmarekening 2019

In de programmarekening legt het college verantwoording af over het gevoerde beleid en de uitgaven over 2019. De bespreking van dit onderwerp is opgesplitst in blokken: Bestuur, Veiligheid en Handhaving, Fysiek domein en Sociaal en Samenleving.

Onttrekkingsbesluit Maarssenbroekse Slag

De raad bespreekt het onttrekkingsbesluit van de Maarssenbroekse Slag. In het bestemmingsplan Haagstede wordt de bouw van 155 woningen mogelijk gemaakt. Hiervoor is het nodig dat een deel van de Maarssenbroekse Slag wordt afgesloten omdat daar woningen zijn gepland. Er zijn 87 zienswijzen ingediend.

Beoordelingskader en contour Ruimtelijk Economisch Programma

Het beoordelingskader en de contour vormen een vertrekpunt waarop het integrale ruimtelijke perspectief verder wordt uitgewerkt en kan worden beoordeeld. Dit besluitvormingsmoment geeft de raad de mogelijkheid om aandachtspunten of aanscherpingen mee te geven ten aanzien van de contour om te verwerken in het op te stellen integraal ruimtelijke perspectief en is een tussenstap om medio 2021 in de regio te komen tot een definitief Ruimtelijk Economisch Perspectief en Programma (REP). In het definitieve REP worden de afspraken vastgelegd die in de regio worden gemaakt over de ruimtelijke keuzes met betrekking tot de grote opgave op het gebied van wonen, werken, mobiliteit, energie en landschap.

Motie Coronafonds

Maarssen 2000, Het Vechtse Verbond, GroenLinks en Streekbelangen constateren dat de coronamaatregelen vele maatschappelijke en culturele organisaties en voorzieningen en cultuurhistorische instellingen raakt in hun dagelijks bedrijfsvoering. De fracties roepen op om een Coronafonds op te zetten voor behoud van de lokale cultureel maatschappelijke infrastructuur.

Motie Watertoren

De motie van Streekbelangen heeft betrekking op de Watertoren in Breukelen waarbij het plan is om de bestemming te wijzigen en 5 woningen en een commerciële ruimte op de begane grond te realiseren. De fractie van Streekbelangen roept in de motie onder andere op om de bestemming niet eerder te wijzigen totdat bij een merendeel van de bezwaren van omwonenden zijn weggenomen en zo mogelijk alternatieven te ontwikkelen voor een bestemming die meer draagvlak van de omwonenden geniet.

Kijk thuis live mee!

De publieke tribune in de raadzaal is in verband met de coronamaatregelen gesloten. Publiek is van harte welkom om de raadsvergadering thuis te volgen door te kijken naar het programma: Rondom de raad op de regionale omroep RTV Stichtse Vecht. De uitzending begint rond 19:15 uur. De vergadering is ook live te bekijken en terug te zien. De vergadering start om 19:30 uur.

Auditieve beperking

Heb je een auditieve beperking en is er een onderwerp dat je graag wilt volgen of waarvan je het woordelijk verslag wilt kunnen teruglezen? Neem dan contact op met de griffie via griffie@stichtsevecht.nl.

De gemeenteraad vergadert vanuit Het Koetshuis, Markt 12, 3621 AB Breukelen. De publieke tribune in de raadzaal is in verband met de coronamaatregelen gesloten.

Afbeelding
Nieuwe elektrische Fietsboot Vechtstreek in de vaart genomen Nieuws
Afbeelding
Gemeenteraad en politiek onzichtbaar voor jongeren in Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheidingen voor zestien inwoners van Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor 11 inwoners in De Ronde Venen Nieuws
Cabaretduo Beth & Flo
Cabaretduo Beth & Flo zaterdag 11 mei in Grote Kerk in Loenen Vrije tijd
Afbeelding
Ontdek je schrijftalent met Lyda Westerink tijdens schrijfworkshop bij het regionaal archief RHCV Lezersnieuws
Denny van Drogenbroek (penningmeester), Wim Kragten, Niek de la Haye (Secretaris)
Bruisende Koningsdag in Breukelen met jubileum en afscheid voorzitter Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor professor Gemke uit Oud-Zuilen Gemeente
Afbeelding
Nieuwe wijkaanpak begint goed, bewonersavond Reizende Man over duurzaamheid druk bezocht Nieuws
Afbeelding
Ook OSM U12-1 ongeslagen kampioen basketbal Sport
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Stichtse Vecht geeft eerste Omgevingsvergunning af Gemeente
Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws