Afbeelding

Nieuwe raadszaal Stichtse Vecht wordt sober in gebruik genomen

Nieuws

STICHTSE VECHT >  De eerste raadsvergadering in de nieuwe raadszaal van Stichtse Vecht wordt geen feestje.

De kans is groot dat alleen de burgemeester, de griffier en een handjevol raadsleden de primeur in het Koetshuis bij Boom en Bosch in Breukelen mee gaan mee maken. De festiviteiten gaan op een ander moment plaatsvinden, afhankelijk van de coronacrisis. 

De politiek is druk bezig om een oplossing te zoeken om toch een deel van de besluitvorming door te laten gaan. Zware onderwerpen, zoals het Harmonieplein, de Planetenbaan, oprit Zuilense Ring worden voorlopig niet behandeld omdat daar ook veel insprekers voor zijn. Alle commissievergaderingen in de maand april komen in verband met de corona maatregelen te vervallen. 

Voor een viertal onderwerpen vindt schriftelijke consultatie plaats. De gemeenteraadsvergadering van 7 mei zal plaatsvinden met een minimale bezetting in de nieuwe raadszaal in het Koetshuis bij Boom en Bosch in Breukelen. Maar dat zal geen feestelijke opening worden.

Schriftelijke consultatie

De commissieleden worden schriftelijk geconsulteerd over een viertal onderwerpen. 

Als eerste staat de kaderbrief van de GGD Utrecht ter bespreking en het voorstel is om er mee in et stemmen.

De GGDrU stelt de gemeenteraden in de regio Utrecht in de gelegenheid om een zienswijze in te dienen op de kaderbrief 2021 (zie bijlage 1 en 2). De kaderbrief beschrijft de algemene financiële en beleidsmatige kaders. Deze kaders zijn op hoofdlijnen ongewijzigd gebleven. Een wijziging ten opzichte van het verleden is dat er voor de loonontwikkeling, in geval er nog geen CAO bekend is, rekening wordt gehouden met verwachte loonindexaties. Daarnaast worden enkele ontwikkelingen geschetst. 

Jaarrekening 2018, begroting 2019 en (her)benoeming College van Bestuur van OBS de Regenboog 

De gemeenteraad is bevoegd de benoeming van het College van Bestuur van OBS de Regenboog te herbevestigen en ten goed te keuren naar aanleiding van de aanpassing van het delegatiebesluit. De financiële positie van het College van Bestuur OBS de Regenboog is goed, zodat de gemeenteraad wordt voorgesteld met de Jaarrekening 2018 in te stemmen en de Begroting 2019 van OBS de Regenboog goed te keuren.

De verantwoordingsrapportage Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) en Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) vast te stellen en vrij te geven voor verantwoording aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK 

Geld voor geluidsoverlast Safari

Al sinds de oplevering van Safari in 2013 is er sprake van geluidsoverlast bij de bewoners van de appartementen. Deze overlast wordt veroorzaakt door de op het dak aanwezige installaties die de temperatuur en luchtbehandeling van het zwembad regelen. Geluidstesten hebben dit bevestigd. De oplossing is gevonden door een bouwkundige voorziening met isolatie materiaal aan te brengen rondom de machines die op het dak staan. Om deze voorzieningen te kunnen treffen is € 60.000,00 nodig.

De onderwerpen die op 22 april worden aangemerkt als hamerstuk worden behandeld tijdens de raadsvergadering van 7 mei. De mogelijkheden van een passende, digitale oplossing worden momenteel onderzocht.

Raadsvergadering 7 mei

Digitale besluitvorming door de gemeenteraad is wettelijk gezien nog niet mogelijk. Het presidium, de agendacommissie van Stichtse vecht heeft daarom besloten om de hamerstukken en de

schriftelijke stemming over de aanwijzing van de nieuwe griffier te behandelen in een raadsvergadering op 7 mei met een minimale bezetting. Dit is mogelijk door het toepassen van

artikel 18 van het Reglement van Orde en artikel 20 van de Gemeentewet.

Artikel 20

1.

De vergadering van de raad wordt niet geopend voordat blijkens de presentielijst meer dan de helft van het aantal zitting hebbende leden tegenwoordig is.

2.

Indien ingevolge het eerste lid de vergadering niet kan worden geopend, belegt de burgemeester, onder verwijzing naar dit artikel, opnieuw een vergadering tegen een tijdstip dat ten minste vierentwintig uur na het bezorgen van de oproeping is gelegen.

3.

Op de vergadering, bedoeld in het tweede lid, is het eerste lid niet van toepassing. De raad kan echter over andere aangelegenheden dan die waarvoor de ingevolge het eerste lid niet geopende vergadering was belegd alleen beraadslagen of besluiten, indien blijkens de presentielijst meer dan de helft van het aantal zitting hebbende leden tegenwoordig is.

Afbeelding
Nieuwe elektrische Fietsboot Vechtstreek in de vaart genomen Nieuws
Afbeelding
Gemeenteraad en politiek onzichtbaar voor jongeren in Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheidingen voor zestien inwoners van Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor 11 inwoners in De Ronde Venen Nieuws
Cabaretduo Beth & Flo
Cabaretduo Beth & Flo zaterdag 11 mei in Grote Kerk in Loenen Vrije tijd
Afbeelding
Ontdek je schrijftalent met Lyda Westerink tijdens schrijfworkshop bij het regionaal archief RHCV Lezersnieuws
Denny van Drogenbroek (penningmeester), Wim Kragten, Niek de la Haye (Secretaris)
Bruisende Koningsdag in Breukelen met jubileum en afscheid voorzitter Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor professor Gemke uit Oud-Zuilen Gemeente
Afbeelding
Nieuwe wijkaanpak begint goed, bewonersavond Reizende Man over duurzaamheid druk bezocht Nieuws
Afbeelding
Ook OSM U12-1 ongeslagen kampioen basketbal Sport
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Stichtse Vecht geeft eerste Omgevingsvergunning af Gemeente
Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws