Jeroen Verbraeken, Gerrit Peele en Marcel Blekendaal
Jeroen Verbraeken, Gerrit Peele en Marcel Blekendaal

Veel activiteiten en cultuur op Fort Maarsseveen

Nieuws

MAARSSEN > Reuring genoeg op fort Maarsseveen, maar er kan nog veel meer bij

‘Het fort is een echte broedplaats voor kunst, cultuur, recreatie en andere activiteiten. En er is nog ruimte zat. Binnen en buiten op het terrein’, aldus cultuurmakelaar Marcel Blekendaal over het verdedigingswerk van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. ‘Oude gebouwen verdienen nieuwe ideeën en dat kan op Fort Maarsseveen volop.’ Ook in coronatijd zijn er veel activiteiten, zoals de lessen en workshops voor kinderen van de Talent Acadamy. In het fort wordt gewerkt in het Keramiek Atelier, waar iedereen ook zijn thuis gemaakte werk of object kan laten bakken in een professionele oven.

Op het terrein achter het Fort is de bekende Maarssense beeldhouwer Gerrit Peele bezig met een workshop. Onder partytenten zijn de cursisten druk bezig met hamer en beitel met het bewerken van steen. ‘Ze komen uit de hele regio en kunnen hier in alle ruimte en rust werken aan hun kunstwerk. Het is een ideale plek voor het geven van workshops’, aldus Gerrit Peele. De cultuurmakelaar van Stichtse Vecht Marcel Blekendaal houdt zelf spreekuur in het historisch gebouw aan de Herenweg in het buitengebied. ‘Iedere vrijdag van 10 tot 16 uur is iedereen welkom voor een goed gesprek, het bespreken van een goed idee of andersoortige culturele inspiratie. Vaak is de pauzeknop nu ingedrukt, maar mijn advies aan elke culturele instelling of kunstenaar is om je toch in deze tijd te laten zien. Er kan veel niet, maar ik merk dat juist in deze sector er allerlei initiatieven ontstaan om toch wat te organiseren’, aldus Marcel Blekendaal, die al wijst op Open Monumentendag in het weekend van 12 en 13 september.

Natuurlijk is Fort Maarsseveen open met veel activiteiten met ook toneelvoorstellingen. Er zijn nog zat plannen om de doelstelling van broedplaats nog meer uit te werken en vorm te geven op deze unieke locatie. Meer ateliers en een filmhuis, het zou allemaal kunnen volgens Marcel Blekendaal, die zelf als Polderwachter ook onderdak heeft in het Fort. ‘Dicht bij huis ligt er zo iets moois en unieks’, dus kom langs’, is de uitnodiging van de cultuurmakelaar. Van vrijdag tot en met zondag is zowel het terrein als het fort geopend voor publiek. Als rustplaats tijdens je fietstocht, om het fort te bekijken, een expositie te bezoeken of gewoon lekker een boekje te lezen. Op zaterdag en zondag is bovendien de horeca Pop-up Paella van Jeroen geopend; eten met een Spaans tintje. Je kunt op Fort Maarsseveen ook trouwen of vergaderen. Naast catering bij klanten thuis of op locatie verzorgt Jeroen Verbraeken met Pop up Paella ook de ondersteunende horeca en het agendabeheer

Kijk op de uitgebreide site www.fortmaarsseveen.nl voor alle informatie en mogelijkheden van het unieke fort op de rand van Maarssen.

Afbeelding
Grote hinder en afsluitingen in juni op A12 Den Haag richting Utrecht Oproep : sluit niet aan in de file Nieuws
Afbeelding
Meer grutto's en kieviten in het westelijk weidegebied, winst door agrarisch natuurbeheer Nieuws
Afbeelding
Afvalinzameling in Stichtse Vecht gaat mogelijk weer helemaal op de schop, net als in de hele regio Nieuws
Afbeelding
28e editie van Kunstronde Vecht en Plassen in het weekend van 11 en 12 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Video Gladheidseizoen ten einde: een terugblik regio Utrecht Nieuws
Afbeelding
Moederdag in vernieuwde aula Begraafplaats Breukelen Ondernemend
Uitnodiging gemeente- en ontmoetingsdag
Gemeente- en ontmoetingsdag bij Hersteld Hervormde Gemeente in Breukelen met fietstocht en autowassen Lezersnieuws
Autowrakken gedumpt langs de weg.
Autowrakken wegslepen in Stichtse Vecht hele klus Nieuws
Afbeelding
Vernielingen op begraafplaats bij crematorium Daelwijck Nieuws
Taekwon-Do IN NAE DO KWAN in Schotland en Berghem
Taekwon-Do club uit Maarssen zeer succesvol op het EK ITF Taekwon-Do in Polen Sport
Zicht op suikerplantage Zorg en Hoop van Jacob Marius Adriaan Martini van Geffen
Tentoonstelling Christendom en slavernij in Museum Catharijneconvent Vrije tijd
Afbeelding
Unieke smederijtocht op de Nieuwkoopse Plassen! Vrije tijd
Afbeelding
Bezoek de Utrechtse molens en laat je verrassen Utrechtse molens open op Nationale Molendagen 11 en 12 mei Vrije tijd
Afbeelding
De Vechtse Opschoondag is weer een groot succes geweest Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws