Zelf gebouwd en zelf weer afgebroken.
Zelf gebouwd en zelf weer afgebroken.

Speeltuin in Zebraspoor moet weg

Nieuws

MAARSSENBROEK > Ruim vier maanden konden de kinderen in Zebraspoor genieten van hun kleine speeltuin, maar zondag was het afgelopen met de pret.

Het grote klimrek met schommel en glijbaan is op last van de gemeente weer afgebroken door de bewoners en daarmee komt een einde aan een eigen initiatief om iets te doen voor de buurt rond de 700-nummers. 

Het verhaal begon vier jaar geleden toen in de lange strook groen tussen de woningen de speeltuin moest verdwijnen door het nieuwe beleid van de gemeente. ‘Er is niets voor teruggekomen behalve wat vaag knoeiwerk dat niets te maken heeft met spelen. We begrijpen tot de dag van vandaag nog steeds niet wat hier nu precies de bedoeling van is geweest. Het overgrote deel van het veld is nu alleen maar gras en u raadt het al, dat is verworden tot een hondenpoepveld’, zegt bewoonster ,Angelien Metselaar. ‘Er is sinds die tijd al meermaals door bewoners geprobeerd iets terug te krijgen op het veldje. Altijd nul op rekest. In de buurt is geen andere speeltuin. Voor de dichtstbijzijnde speeltuin moet je bovendien eerst een drukke weg in de wijk oversteken, waar hard wordt gereden.’ De buurt met veel jonge gezinnen en jonge kinderen is om die reden zelf een initiatief gestart. ‘Sinds eind april staat hier een mooie, leuke speeltuin die wij met zorg hebben aangelegd en waar 14 gezinnen aan hebben meebetaald. Het heeft gezorgd voor meer contact, verbinding, betrokkenheid en het allerbelangrijkste: lekker kunnen spelen in je eigen buurt. Wij beseffen vanaf het begin dat wij formeel geen ‘poot hebben om op te staan’, maar we zijn bewust het gesprek niet meer aangegaan bij de gemeente’, aldus Angelien Metselaar, die snapt dat door de strenge veiligheidseisen de gemeente het toestel na ontdekking heeft afgekeurd. Het grote speeltoestel is nu zorgvuldig ontmanteld en gedoneerd aan een zorgboerderij. 

Fractievoorzitter Suzanne Kox van Lokaal Liberaal kwam ook kijken bij het weghalen. ‘Ik hoop echt dat voor deze inwoners snel een oplossing wordt gevonden. Juist inwoners die zich inzetten voor hun eigen leefomgeving moet je koesteren. Lokaal Liberaal gaat zich daar hard voor maken richting de gemeente. En het is nu inderdaad wachten op de gemeente en de reactie wordt met gemengde gevoelens afgewacht. ‘We hebben nu een afspraak met de wijkregisseur, dan lopen we door de wijk en dan kan de wijkregisseur zelf zien waarom het belangrijk is dat hier gewoon een speeltuintje is’, aldus Metselaar. ‘Maar voorlopig hebben we niets meer en moeten we afwachten. Dat voelt niet prettig.’ Als afsluiting was er nog een kleine bijeenkomst in de buurt en mochten kinderen nog tekeningen maken van het spelen en voor de laatste keer klauteren en glijden. ‘Heel jammer dat dit weg moet, we konden er zo leuk spelen vlak bij huis’, aldus de kinderen.

Afbeelding
Koninklijke onderscheidingen voor zestien inwoners van Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor 11 inwoners in De Ronde Venen Nieuws
Cabaretduo Beth & Flo
Cabaretduo Beth & Flo zaterdag 11 mei in Grote Kerk in Loenen Vrije tijd
Afbeelding
Ontdek je schrijftalent met Lyda Westerink tijdens schrijfworkshop bij het regionaal archief RHCV Lezersnieuws
Denny van Drogenbroek (penningmeester), Wim Kragten, Niek de la Haye (Secretaris)
Bruisende Koningsdag in Breukelen met jubileum en afscheid voorzitter Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor professor Gemke uit Oud-Zuilen Gemeente
Afbeelding
Nieuwe wijkaanpak begint goed, bewonersavond Reizende Man over duurzaamheid druk bezocht Nieuws
Afbeelding
Ook OSM U12-1 ongeslagen kampioen basketbal Sport
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Stichtse Vecht geeft eerste Omgevingsvergunning af Gemeente
Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente
Afbeelding
Vandalen houden huis bij MEC in Reigerskamp Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws