Wethouder  Maarten van Dijk en Elvira de Graaff.
Wethouder Maarten van Dijk en Elvira de Graaff. Corinne Ponsen

Campagne van Stichtse Vecht met gemeente en ondernemers Koop en eet lokaal, ook digitaal

Nieuws

STICHTSE VECHT > Voor de tweede keer starten de gemeente en ondernemers een campagne om lokale bedrijven, horecagelegenheden en winkeliers te steunen.

Juist nu er steeds meer mag, is het belangrijk om bij aankopen en bestedingen de plaatselijke ondernemers in alle kernen niet te vergeten, zo is de oproep via posters langs de weg, advertenties en artikelen in de lokale krant en social media. Mei vorig jaar tijdens de lockdown was de eerste golf van publiciteit, nu komt er een vervolg met ‘Koop en Eet lokaal, ook digitaal’.

‘Eigenlijk is alles te koop bij ondernemers in onze kernen, die het zwaar hebben gehad de afgelopen maanden. Maar een groot compliment voor de veerkracht en inventiviteit van de ondernemers om toch door te gaan en hun klanten te bereiken, ook digitaal met bestellen via de eigen site, afhaalmogelijkheden en eigen bezorgdiensten. Dat moeten we nu vasthouden,’ aldus wethouder Maarten van Dijk van Economische Zaken bij de informele aftrap van de campagne deze week bij speciaalzaak De Graaff in de Kaatsbaan in Maarssen.

‘Als gemeente hebben we zoveel mogelijk geprobeerd om bedrijven en winkeliers te steunen, ook met het aanvragen van steunmaatregelen. We hebben nu ook een speciaal coronafonds en zijn bezig met een lokale herstelagenda om zo goed en zo snel mogelijk uit de crisis te komen. En dat moeten we samen doen. Na de coronacrisis willen we de kernen in onze gemeente graag weer levendig en gezellig zien. Zonder ondernemers is dat onmogelijk.’

Voorzitter Elvira de Graaff van de Bedrijfsinvestering zone BIZ in het hart van Maarssen is blij met de campagne en inzet van de gemeente. ‘We moeten het inderdaad samen doen, ook als middenstand. We kunnen nu weer vooruit kijken en als BIZ zijn we volop bezig met plannen voor leuke activiteiten en versterking van het winkelhart van Maarssen.’

Met corona op haar retour begint het weer flink te bruisen bij alle winkeliersverenigingen en ondernemers. Voorzichtigheid blijft nog geboden, maar duidelijk is dat, hoe zwaar de lockdown ook is gevallen, de lokale economie weer duidelijke tekenen van herstel toont.

‘En daar zijn we blij mee, klop gerust aan bij de gemeente met vragen en knelpunten. Waar dat kan en mag zullen we zeker helpen en advies geven,’ zo belooft de wethouder Economische Zaken, die regelmatig bij ondernemers langs gaat om bij te praten en op de hoogte te blijven.

Als extra steun worden de komende weken tal van lokale ondernemers nog eens extra uitgelicht via social media en VARnws.

‘Inwoners en lokale ondernemers kunnen niet zonder elkaar, juist omdat je in je eigen dorp gezellig wilt winkelen met de persoonlijke aandacht en service,’ zo besluit Elvira de Graaff.

Afbeelding
Nieuwe elektrische Fietsboot Vechtstreek in de vaart genomen Nieuws
Afbeelding
Gemeenteraad en politiek onzichtbaar voor jongeren in Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheidingen voor zestien inwoners van Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor 11 inwoners in De Ronde Venen Nieuws
Cabaretduo Beth & Flo
Cabaretduo Beth & Flo zaterdag 11 mei in Grote Kerk in Loenen Vrije tijd
Afbeelding
Ontdek je schrijftalent met Lyda Westerink tijdens schrijfworkshop bij het regionaal archief RHCV Lezersnieuws
Denny van Drogenbroek (penningmeester), Wim Kragten, Niek de la Haye (Secretaris)
Bruisende Koningsdag in Breukelen met jubileum en afscheid voorzitter Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor professor Gemke uit Oud-Zuilen Gemeente
Afbeelding
Nieuwe wijkaanpak begint goed, bewonersavond Reizende Man over duurzaamheid druk bezocht Nieuws
Afbeelding
Ook OSM U12-1 ongeslagen kampioen basketbal Sport
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Stichtse Vecht geeft eerste Omgevingsvergunning af Gemeente
Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws