Afbeelding
Provincie Utrecht

Provincies zetten Smart Mobility in tijdens de Vuelta voor bereikbaarheidscommunicatie

Nieuws

REGIO > Op 19 augustus start de Spaanse wielerronde La Vuelta Holanda in Utrecht. Gedurende drie dagen doorkruizen de wielrenners drie provincies en 34 gemeenten. Langs het parcours zullen duizenden toeschouwers staan om de renners aan te moedigen. De wegen rondom het parcours zullen tijdens de wielertocht tijdelijk worden afgezet. Om zowel toeschouwers als weggebruikers en aanwonenden te informeren over de bereikbaarheid zetten de provincies Utrecht, Noord Brabant en Gelderland Smart Mobility in.  

Smart Mobility is een verzamelnaam voor alle slimme ontwikkelingen die in het mobiliteitssysteem kunnen worden toegepast om te zorgen voor o.a. een betere doorstroming en bereikbaarheid. Het gaat dan bijvoorbeeld om innovaties op het gebied van dataverwerking, tot de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s en automatiseringen in verkeers- en mobiliteitsmanagement.  

Bereikbaarheidsinformatie via social media

Bij de Vuelta wordt Smart Mobility ingezet om mensen te informeren over de bereikbaarheid van de wegen rondom het parcours tijdens de drie etappes in Nederland. Vanaf 12 augustus krijgen mensen die zich in een bepaalde straal rondom het parcours bevinden een pushbericht via sociale media. Hiervoor worden de kanalen Facebook, Instagram en de buurtapp Nextdoor gebruikt. In deze berichten komt te staan welke hinder zij kunnen verwachten en welke verkeersmaatregelen getroffen zijn. Deze informatie wordt verspreid in alle doorkomstgemeenten van de Vuelta en is gespecificeerd per gemeente. Smart Mobility helpt weggebruikers, bezoekers en aanwonenden op deze manier met het kiezen van een vervoersmiddel, route of parkeerplek.

Naast de pushberichten gaat er anderhalve week voor de start van de Vuelta ook een campagne live op sociale media. Oud-wielrenner Gert Jakobs vertelt hierbij in enkele video’s over de Vuelta en maakt kijkers attent op waar zij bereikbaarheidsinformatie kunnen vinden.  

Reisadvies op maat

Voor mensen die behoefte hebben aan reisadvies op maat is er een chatfunctie beschikbaar. Via chatbot  externe linkMell  externe link wordt informatie gegeven over o.a. de meest geschikte parkeergelegenheid, doorkomsttijden van het peloton en omleidingen. Mell beantwoordt naar verwachting 80% van alle vragen. De overige vragen worden persoonlijk beantwoord door een medewerker.    

Meer informatie over de bereikbaarheid

Een compleet overzicht van de bereikbaarheid tijdens de drie etappes van La Vuelta Holanda is te vinden op https://www.lavueltaholanda.com/bereikbaarheid  externe link.  

Privacy

De social media platformen Facebook en Instagram waar gebruik van wordt gemaakt vallen onder Meta. Meta conformeert zich aan de AVG/GDPR-wetgeving. Op https://www.facebook.com/business/gdpr  externe linkwordt dit nader toegelicht. Voor de communicatie over de bereikbaarheid tijdens het Vuelta-weekend houdt dit in dat:

mensen in een specifiek gebied vanaf 12 augustus berichten ontvangen over de bereikbaarheid van het gebied, maar dat er geen inzicht is in welke personen deze berichten ontvangen en dat de campagnes niet te herleiden zijn tot een individu;het toesturen van berichten alleen gebeurt als mensen in hun privacy-instellingen hebben aangevinkt dat zij gepersonaliseerde advertenties toestaan.

Meer informatie

Informatie over de bereikbaarheid van het gebied tijdens de Vuelta: https://www.lavueltaholanda.com/bereikbaarheid externe linkStel je vraag aan chatbot Mell externe linkMeer informatie over Smart Mobility: https://www.provincie-utrecht.nl/smart-mobility
Afbeelding
Nieuwe elektrische Fietsboot Vechtstreek in de vaart genomen Nieuws
Afbeelding
Gemeenteraad en politiek onzichtbaar voor jongeren in Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheidingen voor zestien inwoners van Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor 11 inwoners in De Ronde Venen Nieuws
Cabaretduo Beth & Flo
Cabaretduo Beth & Flo zaterdag 11 mei in Grote Kerk in Loenen Vrije tijd
Afbeelding
Ontdek je schrijftalent met Lyda Westerink tijdens schrijfworkshop bij het regionaal archief RHCV Lezersnieuws
Denny van Drogenbroek (penningmeester), Wim Kragten, Niek de la Haye (Secretaris)
Bruisende Koningsdag in Breukelen met jubileum en afscheid voorzitter Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor professor Gemke uit Oud-Zuilen Gemeente
Afbeelding
Nieuwe wijkaanpak begint goed, bewonersavond Reizende Man over duurzaamheid druk bezocht Nieuws
Afbeelding
Ook OSM U12-1 ongeslagen kampioen basketbal Sport
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Stichtse Vecht geeft eerste Omgevingsvergunning af Gemeente
Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws