René Stokman (l) vertelt de burgemeester over OSM'75.
René Stokman (l) vertelt de burgemeester over OSM'75.

Burgemeester Reinders bezoekt atletiekclub OSM’75

Sport

MAARSSENBROEK > Burgemeester Ap Reinders heeft bij zijn kennismakingsronde door de gemeente een bezoek gebracht aan atletiekvereniging OSM’75 in Zwanenkamp.

De burgemeester werd ontvangen door voorzitter René Stokman en jeugdcoördinator Mariska Lodewijk. Na een voorstelrondje kreeg de burgemeester een rondleiding over het terrein. Op gepaste afstand van elkaar, wandelend vanaf het clubgebouw, langs kogelstootbaan, de hoogspringmat en de discuskooi, kreeg hij een goede indruk van de sport, de vereniging en de accommodatie buiten. OSM’75 Atletiek bestaat meer dan 30 jaar en richt zich in de eerste plaats op atletiek, voor kinderen van 6 tot 18 jaar en voor senioren. Op het terrein bevindt zich een 300 meter rondbaan. Binnen en buiten de rondbaan bevinden zich de voorzieningen van de werpnummers (speerwerpen, kogelstoten, discuswerpen en kogelslingeren) en de springnummers (verspringen, hink-stap-sprong en hoogspringen). De rondbaan is bedoeld voor het loopnummer in vele soorten en maten (sprint, middellange afstanden, lange afstanden, estafette en hordenloop). Daarnaast zijn de trimlopen al sinds de oprichting van OSM’75 Atletiek een grote en zeer belangrijke activiteit. Naast het trainen van de conditie voor duurlopen, wordt er gewerkt aan de looptechniek, score en kracht. Allemaal onder begeleiding van door de Atletiek Unie opgeleide trainers. Andere activiteiten die niet vergeten moeten worden zijn (sportief) wandelen, Start-to-Run, fitness en bootcamp. Vanuit het sportakkoord worden momenteel diverse gesprekken gevoerd met sportverenigingen over mogelijkheden tot samenwerking, met als doel sport zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen in Maarssenbroek. 

Of je nu 25 bent of 68+. Terwijl de burgemeester en de voorzitter van OSM’75 Atletiek, René Stokman, een rondje over de baan wandelden, waren er diverse activiteiten gaande op het sportterrein. De A-pupillen (9/10 jaar) trainden hun technieken van het verspringen en de sprint. De junioren (van 13 tot 21 jaar) deden eerst hun krachtoefeningen, waarna ze de estafette oefenden. Lol en competitiedrift gingen hand in hand. Ondertussen waren de jeugdleden en hun leraren van Pencak Silat Tiga Serangkai op het middenveld actief. Zij mogen momenteel niet binnen trainen. OSM’75 Atletiek is blij om andere sportverenigingen een beetje te kunnen helpen. Ook heeft Zwaard & Steen (school voor Europese middeleeuwse krijgskunsten) van deze gastvrijheid gebruik kunnen maken. 

Op zaterdag 10 april organiseert zwem- en polovereniging De Fuut een sportdag met meerkamp en binnenkort zullen in-Ky Coaching en Yoga te vinden zijn op de locatie.
Meer informatie over atletiek in Maarssenbroek vind je op osm75-atletiek.nl.

Cabaretduo Beth & Flo
Cabaretduo Beth & Flo zaterdag 11 mei in Grote Kerk in Loenen Vrije tijd
Afbeelding
Ontdek je schrijftalent met Lyda Westerink tijdens schrijfworkshop bij het regionaal archief RHCV Lezersnieuws
Denny van Drogenbroek (penningmeester), Wim Kragten, Niek de la Haye (Secretaris)
Bruisende Koningsdag in Breukelen met jubileum en afscheid voorzitter Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor professor Gemke uit Oud-Zuilen Gemeente
Afbeelding
Nieuwe wijkaanpak begint goed, bewonersavond Reizende Man over duurzaamheid druk bezocht Nieuws
Afbeelding
Ook OSM U12-1 ongeslagen kampioen basketbal Sport
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Stichtse Vecht geeft eerste Omgevingsvergunning af Gemeente
Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente
Afbeelding
Vandalen houden huis bij MEC in Reigerskamp Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Afbeelding
Burgemeester Ap Reinders op bezoek bij 100-jarige mevrouw Groen-Abma uit Loenen Gemeente

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws