Wethouder Hetty Veneklaas van gemeente Stichtse Vecht geeft startsein voorbereidingen Prokkelweek in Utrecht

Gemeente

MAARSSEN > In het kader van de voorbereidingen op de Prokkelweek opent wethouder Hetty Veneklaas van de gemeente Stichtse Vecht op woensdag 22 januari op het gemeentekantoor in Maarssen de provinciale netwerkbijeenkomst voor de provincie Utrecht. Tijdens de Prokkelweek ontmoeten mensen met én zonder verstandelijke beperking elkaar door het hele land.

Net zoals tijdens de Prokkelweek zelf, staan de voorbereidende bijeenkomsten in het teken van het bevorderen van contact tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. De afgelopen tijd verscheen er een waaier aan onderzoeken die aantonen dat de samenleving nauwelijks op mensen met een (verstandelijke) beperking is ingericht. De Prokkelweek wil daarin verandering brengen en stimuleert mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar te ontmoeten, zodat de afstand tussen hen verkleint en er meer begrip voor elkaar komt.

De voorbereidende bijeenkomst in de provincie Utrecht (woensdag 22 januari, tussen 9.30 en 11.30 uur) wordt geopend door wethouder Hetty Veneklaas van de gemeente Stichtse Vecht. Zij maakt zich hard voor inclusie en integratie van mensen met een beperking. Marian Geling, landelijk projectleider van Stichting Prokkel: "We voelen ons vereerd dat Hetty Veneklaas de bijeenkomst zal openen. Dit jaar melden vooral veel gemeenten, culturele instellingen en sportinstanties zich aan. Zij werken hard aan de implementatie van het VN-verdrag handicap, wat zorgt voor meer gelijkwaardigheid in onze samenleving. De overheid en maatschappelijke instanties gaan er de komende tijd hard aan werken om hun beleid inclusiever te maken. En aangezien wij bij de gemeente te gast zijn is de wethouder dus de ideale persoon om de bijeenkomst te openen!"

Met de opening door Hetty Veneklaas, een kennismakingsspel door ervaringsdeskundigen van Humanitas DMH en Reinaerde en dynamische netwerkrondes, wordt de voorbereidingstijd tot de Prokkelweek dit jaar op een bijzondere manier afgetrapt. Utrecht maakt deel uit van een reeks bijeenkomsten: in januari is er in elke provincie één. In 2020 is de Prokkelweek van 8 t/m 13 juni. Met of zonder beperking, ervaring of netwerk: iedereen kan deelnemen om inspiratie op te doen voor de Prokkelweek.

Stichting Prokkel
Stichting Prokkel brengt sinds 2007 op landelijk niveau prikkelende en inspirerende ontmoetingen tot stand tussen mensen met en zonder een verstandelijke beperking. Om te laten zien hoe belangrijk en waardevol deze ontmoetingen zijn, is er elk jaar een Prokkelweek. Eén week als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar.

De voorbereidende netwerkbijeenkomsten vinden dit jaar plaats in Arnhem, Dokkum, Zuidhorn, Nijverdal, Zeewolde, Aalsmeer, Horst, Maarssen, Emmen, Zoetermeer, Middelburg en 's Hertogenbosch. Aanmelden is nog steeds mogelijk, via https://www.prokkel.nl/aanmeldformulier-bijeenkomst/

Afbeelding
OSM'75 Mo15-2 vieren kampioenschap met 3-0 overwinning op DVSU Sport
Afbeelding
30-jarig ParkPodium in Breukelen pakt uit met jubileumfestival Nieuws
Een hartelijk welkom van burgemeester Reinders.
Stichtse Vecht zet de deuren wagenwijd open, open dag gemeente met veel activiteiten Nieuws
Afbeelding
Politieke inspiratieavond ChristenUnie met Maarten van Ooijen in Wilnis Lezersnieuws
Afbeelding
Landhuis Oud-Amelisweerd grote winnaar Kasteelprijs 2024 met perentaart met karamelsaus Nieuws
Joeri de Wit (links) en Johannes Fokkens (rechts)
Video Provincie Utrecht telt weidevogels: van grutto tot graspieper Nieuws
Boeken- en platenmarkt Breukelen
Boeken- en platenmarkt Breukelen Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht ziet aanknopingspunten voor de regio in het hoofdlijnenakkoord Nieuws
Afbeelding
Fiets je Fit op 30 mei Sport
Fotosafari in het natuurgebied bij Vredegoed
Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de Fotosafari op 25 mei bij Streekmuseum Vredegoed! Vrije tijd
Afbeelding
Kerkdiensten Breukelen Zondag 19 mei en 20 mei 2024 Lezersnieuws
Zwemlust zoekt vrijwilligers
Zwemlust Nieuwersluis zoekt versterking Lezersnieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor Hans Stevens uit Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Open Hof nog steeds inleverlocatie in Maarssen voor producten voedselbank Stichtse Vecht Lezersnieuws