Afbeelding
De Ronde Venen

Gemeenteraad De Ronde Venen wil herbenoeming burgemeester Maarten Divendal

Gemeente

DE RONDE VENEN > De gemeenteraad wil graag dat Maarten Divendal wordt herbenoemd tot burgemeester van De Ronde Venen. De gemeenteraad heeft woensdag 31 mei besloten dit advies aan de Commissaris van de koning te geven. Maarten Divendal is sinds 2011 burgemeester van gemeente De Ronde Venen, zijn tweede termijn loopt in november af.

Burgemeester Divendal gaf eerder dit jaar aan graag door te willen als burgemeester van De Ronde Venen. Voordat hij dat in 2011 werd, was hij een aantal jaren wethouder in Haarlem. Naast burgemeester van De Ronde Venen is hij op dit moment onder andere ook voorzitter van de afdeling Utrecht van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Maarten Divendal: ,,Ik ben blij dat de gemeenteraad mijn inzet en enthousiasme voor de gemeente waardeert en mij voordraagt voor een nieuwe periode. Met heel veel plezier zal ik graag in samenwerking met de raad, het college en al die betrokken mensen, organisaties en bedrijven in De Ronde Venen, invulling blijven geven aan mijn burgemeesterschap.’’

Vertrouwenscommissie

Burgemeesters worden in Nederland voor een periode van zes jaar benoemd. Als die termijn afloopt, wordt vanuit de gemeenteraad een vertrouwenscommissie ingesteld. De vertrouwenscommissie van de Rondeveense raad bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende fracties, voorzitter is fractievoorzitter Bart Richter (VVD). ,,We hebben met de vertrouwenscommissie een zorgvuldig proces doorlopen. Er zijn vele gesprekken gevoerd met fracties en andere betrokkenen over de wijze waarop het burgemeesterschap wordt uitgevoerd. Op basis daarvan zijn we tot het advies gekomen Maarten Divendal voor herbenoeming voor te dragen. De burgemeester doet zijn werk uitstekend en vertegenwoordigt de gemeente goed. Het advies voor herbenoeming is woensdagavond 31 mei bekrachtigd door de gemeenteraad en wordt naar de Commissaris van de Koning gezonden’’, aldus Bart Richter.

Commissaris van de Koning

Commissaris van de Koning Hans Oosters doet op basis van het advies van de gemeenteraad een aanbeveling naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De minister draagt vervolgens de burgemeester voor herbenoeming voor bij de Koning. De installatie van Maarten Divendal voor zijn derde ambtstermijn als burgemeester van De Ronde Venen vindt plaats op 23 november 2023. Bij deze vergadering is de Commissaris van de Koning aanwezig om hem de belofte af te nemen.

Afbeelding
Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht Sport
Afbeelding
Tentoonstelling Geloof in Beeldhouwkunst René van Seumeren 1923-1989 in Vechtstreekmuseum Vrije tijd
Afbeelding
Stijging aantal inbraken en insluipingen gebied Breukelen tot Nigtevecht Nieuws
Afbeelding
Unieke boeklancering: S.O.S. samoeraitraining, Een spannend avontuur in het hart van Brazilië Lezersnieuws
Afbeelding
Opening heringerichte speeltuin Henk van der Griftpark Breukelen
Afbeelding
Bewonersavond Duurzaam wonen in Breukelen Gemeente
Afbeelding
Kerkdiensten Breukelen Zondag 1 oktober 2023 Lezersnieuws
Afbeelding
Alles voor het slapen bij de Matrassenstad Ondernemend
Afbeelding
Feestelijke opening Nieuw Activiteitencentrum Zebraspoor in Maarssenbroek Nieuws
Afbeelding
Plannen kleine uitbreiding wijk Zwanenkamp nu open voor bezwaar en reacties Nieuws
Afbeelding
Aanpak Oostelijke Vechtplassen: Informatiemarkt op 12 oktober Gemeente
Afbeelding
Extra Actie op de Yaris Cross bij Toyota van Ekris Maarssen! Ondernemend
Afbeelding
Smullen van poffertjes bij de poffertjeskraam Ondernemend
Afbeelding
De Goud Inkoop Bus staat er weer Ondernemend