Afbeelding

Kennisdeler: is kunst het medicijn tegen eenzaamheid?

Gemeente

STICHTSE VECHT > Eenzaamheid is veel in de media. Toch zijn er nog steeds misvattingen over eenzaamheid. Dat ontmoetingsactiviteiten eenzaamheid kunnen oplossen is een hele bekende. Ook wordt er vaak gedacht dat eenzaamheid met name een probleem is onder ouderen en jongeren. Tijdens de kennisdeler op dinsdagavond 3 oktober gaat voorlichter eenzaamheid Vera Vandervesse dieper in op het thema, leren we wat eenzaamheid wel en niet is, hoe we het kunnen doorbreken, en ook hoe we iemand de helpende hand kunnen reiken.

Dat we de laatste tijd veel over eenzaamheid horen en zien is logisch. één op de twee à drie mensen heeft hier last van. Dat zou zomaar eens jouw buurman of buurvrouw kunnen zijn of die stoere jongere op de hoek van de straat. Misschien voel je jezelf eenzaam en zoek je naar een oplossing? Het is goed om te weten dat eenzaamheid de hersenen beïnvloedt. Door het voortdurend ervaren van stress raakt je brein in de knoop. hierdoor kun je minder goed helder nadenken, en ook minder goed richting geven aan je leven. Kunst of creativiteit kan verlichting geven en je gestreste brein weer laten ontspannen.

Deze kennisdeler valt in de landelijke week tegen de eenzaamheid. Een week waarin bekendheid gegeven wordt aan het onderwerp eenzaamheid. De kerngroep ‘Samen tegen Eenzaamheid Stichtse Vecht’ wil iets doen tegen eenzaamheid. “We willen mensen meer kennis geven, en we willen de boodschap verspreiden dat er wel degelijk iets te doen is aan eenzaamheid. Daarom ook het initiatief voor deze kennisdeler”, aldus Leonie de Vries, betrokken bij de kerngroep.

Deze kennisdeler is voor iedereen die zich om welke reden dan ook betrokken voelt bij het thema eenzaamheid. Vanuit eigen ervaring, die van een naaste of vanuit maatschappelijke interesse. Je bent welkom!

Kennisdelers: Is kunst het medicijn tegen eenzaamheid?

Dinsdag 3 oktober: 19:30 – 21:30 | De Bibliotheek Maarssenbroek (Bisonspoor 237)

Deelname is gratis. Er kunnen maximaal 50 mensen in de zaal. Voor meer informatie en aanmelden ga je naar https://momenz.nl/agenda/

Binnenkant molen Renk Ruiter,
Utrechts Landschap bestrijdt bonte knaagkever in Kortrijkse Molen Nieuws
Afbeelding
10 juni: informatieavond Vierde Aanvliegroute Schiphol, ook over Stichtse Vecht Nieuws
Gevaar op de weg.
Streekbelangen wil opheldering over onderhoud centrum Kockengen Nieuws
Afbeelding
De Europese verkiezingen komen eraan, Stichtse Vecht is er klaar voor Nieuws
Theekoepel Vechtevoort
Aan de wandel met Willem van Leusden, rondwandeling met gids door Maarssen Vrije tijd
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
Samenwerken om levens te redden, Hartreanimatie Stichtse Vecht plaatst een AED in 't Heycop Nieuws
Afbeelding
DOMunder viert 10-jarig bestaan op Domplein met expositie Gevonden Voorwerpen Vrije tijd
Afbeelding
Groot onderhoud N201 tussen Mijdrecht en Uithoorn Gemeente
Afbeelding
Twee explosies op Kanaleneiland en Vleuten Nieuws
Afbeelding
Eerste paal voor nieuwbouw Het Kwadrant Nieuws
Afbeelding
Warmtepompen, koeling en uw eigen energieopslag, Ontdek de toekomst van comfort en besparing tijdens infolezing op 8 juni Ondernemend
Afbeelding
Klaroen Tienhoven viert juffendag Lezersnieuws
Afbeelding
Gedeputeerde bezoekt KTC, Kennis en Transfer Centrum in Zegveld Ondernemend