Afbeelding

Lezing over rouwen en omgaan met verdriet in Pauluskerk

Lezersnieuws

BREUKELEN > Lezing over rouwen en omgaan met verdriet in Pauluskerl door de bekende Vlaamse rouwdeskundige Manu Keirse op 29 september om 20.00 uur in de Pauluskerk te Breukelen. 

Manu Keirse ( 1946, Brugge, België) klinisch psycholoog en hoogleraar in de geneeskunde, is zijn hele leven al bezig met hoe je mensen kunt helpen in situaties van verlies en verdriet. Hij heeft hierover een heel aantal makkelijk leesbare boeken geschreven en wordt regelmatig geïnterviewd op TV en radio. Iedereen krijgt of heeft in het leven te maken met verdriet en verlies. Niet alleen na overlijden van een dierbare maar ook verlies van (geestelijke of lichamelijke) gezondheid, verlies van werk, verdriet na echtscheiding, verdriet na onrecht enz. Verdriet is een moeilijke ervaring voor mensen. Hoe ga je daar mee om en hoe kun je een ander (familielid, buurvrouw, vriend(in), collega) daarin ondersteunen? Wat helpt, wat juist niet? Wat zeg of doe je, of wat kun je beter niet zeggen of doen? Meer weten hierover, zegt Manu Keirse, kan je helpen om jezelf beter te begrijpen en de ander te ondersteunen in een moeilijke periode van zijn/haar leven. 

De lezing heeft de titel: “Helpen bij verlies en verdriet: een opdracht voor iedereen.” In verband met de COVID regels zijn er helaas nog steeds een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de zaal. Om zekerheid te hebben van een plaats verzoeken wij u dan ook om zich aan te melden voor deze avond, dat kan via aanmeldendienst@pauluskerkbreukelen.nl (met uw naam en datum van de lezing). U ontvangt altijd bericht terug of er al dan niet een plaats voor u is.

Afbeelding
Vlag op het dak in de Herenstraat in Breukelen Ondernemend
Afbeelding
Utrechtse gemeenteraad stemt in met invoer betaald parkeren, ook in Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern en Haarzuilens Nieuws
Afbeelding
Start preventieve bestrijding eikenprocessierups in Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Nieuw kinderkoor SOFT swingt in Heilig Hart Kerk Vrije tijd
Afbeelding
Muziekfeest Maarssenbroek 50 jaar groot succes Lezersnieuws
.
Met concrete maatregelen gaan provincie, TenneT en Stedin volle stroomnet Utrecht te lijf Nieuws
Afbeelding
Alternatieve lintjesregen in Maarssen-Dorp voor hulp aan kinderen in Oekraïne Nieuws
Afbeelding
Gezellige Koningsdag in Kockengen Lezersnieuws
Chance to change
Wing of Love: investeren in jezelf is een geschenk aan jezelf Ondernemend
Afbeelding
Badeendrace in de Vecht weer groot succes Nieuws
Afbeelding
Stichtse Vecht kleurde Oranje, wethouders en burgemeester hele dag op pad langs activiteiten Nieuws
Afbeelding
Subsidie voor compensatie hogere huur- en energiekosten voor Publieke en maatschappelijke organisaties in Stichtse Vecht Gemeente
Afbeelding
Ondernemers met het oplossen netcongestie problematiek Energiehub kansrijk voor bedrijventerrein Mijdrecht Ondernemend
Afbeelding
Kunstenaar Marieke Ploeg plaatst beeld dat opgaat in de aarde langs wandelroute van Natuurmonumenten Lezersnieuws