Afbeelding

Happy Ouwers en exposities in het nieuwe Kampje in Loenen

Lezersnieuws

LOENEN > Zoals u misschien weet wordt op de derde zaterdag van elke maand een zgn. Happy Ouwer georganiseerd in wooncentrum ‘t Nieuwe Kampje in Loenen. De bedoeling daarvan is bewoners en belangstellenden een paar genoeglijke uurtjes bij elkaar te brengen met een drankje en een hapje. Deze bijeenkomsten worden ‘opgeluisterd’ door een activiteit in de vorm van een presentatie van foto’s, muziek, dans, spel, e.d..

Afgelopen maand op 19 november jl. was het de beurt aan dansstudio ‘SUNdance’ uit Abcoude om het Happy Ouwer op te luisteren. Onder leiding van Sunnie Maijer lieten diverse groepjes, van meisjes tot meiden (mag dat nog oneerbiedig gezegd worden?), in een flitsende voorstelling hun danskunsten zien. Steeds in andere kleding, zodat aanvankelijk werd gedacht dat er alsmaar nieuwe danseressen verschenen… Zo zagen we ze o.a. in zwart, zwart/wit, rood/wit, als duiveltjes, vleermuizen en pietjes voorbij komen. Tot ieders verrassing kwam ook Sinterklaas zelf met een pietenbrigade ons een bezoek brengen, net nadat zij in Loenen waren aangekomen!

Zoals u misschien ook weet zijn er het hele jaar door exposities in ‘t Nieuwe Kampje. Die zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Via de bibliotheek of andere ingangen kunt u dagelijks tussen 8 en 20 uur zowel beneden als boven deze tentoonstellingen bekijken.

Steeds gedurende drie maanden exposeert iemand of een groep met foto’s, tekeningen, schilderijen. Momenteel exposeert Jan Mulder zijn schilderijen en tekeningen. In december wordt hij afgelost door Marion Sendatzki met een foto-expositie. Ze koopt in 2007 een kleine compactcamera en fotografeert aanvankelijk alleen tijdens vakanties: een snelle klik en klaar. In 2009 wordt ze lid van de Foto- en Videoclub Loenen en daarmee verandert haar manier van fotograferen. Ze leert over compositie, lijnen, licht, standpunten, technieken, fotobewerking en ze leert van het kijken naar foto’s van anderen. De snelle klik wordt een trage klik: bewust(er) fotograferen. In de expositie toont ze foto’s van start tot nu, van realistisch tot bewogen en bewerkt. Dat ze daarmee succesvol is bewijst het winnen van de Wim Kuipertrofee van de fotoclub deze maand (en dat voor de tweede keer….).

Haar expositie wordt geopend tijdens het Happy Ouwer van 17 december a.s. om 15.30 uur.

Ze zal een presentatie geven van haar manier van werken en van wat u op de expositie kunt aantreffen. Komt dat zien!

Afbeelding
Stichtse Vecht investeert in buitensport “Deze investering is goed voor leefbaarheid in dorpen" Nieuws
Afbeelding
La Vuelta Holanda op alle fronten succesvol Nieuws
Afbeelding
Burgemeester Reinders leest voor op de Bijenschans Gemeente
Afbeelding
De liefde hangt in de lucht bij Kasteel de Haar Ondernemend
Afbeelding
Worstelaars Marcel en Tyrone Sterkenburg willen gouden plak bij Olympische Spelen Sport
Afbeelding
Mobiliteit van de toekomst in Merwede Nieuws
Afbeelding
ParkPodium Breukelen zoekt artiesten: wie durft? Nieuws
Afbeelding
Jaagpad terug langs de Vecht en het Zandpad tussen Maarssen en Nieuwersluis Nieuws
Afbeelding
Openbare repetitie Shantykoor De Vechtse Parlevinkers in Paviljoen De Wilgenplas Vrije tijd
Afbeelding
Levendige tentoonstelling 100 jaar tuinbouw Vleuten Nieuws
Afbeelding
BuurtAED-actie in Zandpad/Machinekade groot succes Nieuws
Afbeelding
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
Wagendijk Kockengen in slechte staat, informatieavond over de reconstructie Nieuws
Afbeelding
Nationaal Voorleesontbijt bij peuters van PG Speelkwartier Lezersnieuws