Afbeelding
Geemente Stichtse Vecht

Stichting Leergeld Stichtse Vecht van start!

Nieuws

STICHTSE VECHT > Stichting Leergeld Stichtse Vecht is op 21 januari 2020 officieel van start gegaan. Het doel van deze stichting is om kinderen uit gezinnen met een laag inkomen te ondersteunen, zodat ook zij kunnen meedoen in de maatschappij. Dit betekent dat zij net als hun leeftijdsgenoten en ongeacht het inkomen van hun ouders, ook kunnen sporten, muziekles volgen of mee kunnen op schoolreis.

De oprichting van Stichting Leergeld in Stichtse Vecht is één van de doelstellingen uit het collegewerkprogramma van het college van B&W. Wethouder Werk & Inkomen Maarten van Dijk: “Ik ben blij dat Stichting Leergeld van start gaat in Stichtse Vecht, zodat er nog meer kinderen in Stichtse Vecht kunnen meedoen. Kinderen mogen er niet de dupe van zijn wanneer hun ouders niet de financiële middelen hebben. De initiatiefgroep van betrokken inwoners en de bestuursleden hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om de oprichting van Stichting Leergeld Stichtse Vecht mogelijk te maken. Ik ben hen daar erkentelijk voor en kijk uit naar een mooie samenwerking!”.

Lokaal en onafhankelijk
Het college van B&W heeft een subsidie verstrekt aan de Stichting, nadat zij formeel is opgericht. Stichting Leergeld Stichtse Vecht is een lokale en onafhankelijke Stichting. De Stichting werkt volgens de landelijk succesvolle Leergeld-formule. Een belangrijk onderdeel van deze aanpak is het huisbezoek door een vrijwilliger van Leergeld Stichtse Vecht.

Huisbezoek
Tijdens het huisbezoek bekijken medewerkers van de Stichting Leergeld Stichtse Vecht samen met de ouders wat er nodig is om hun kinderen te laten meedoen. Ouders worden gewezen op bestaande mogelijkheden uit het Kindpakket, maar maatwerk is ook mogelijk als deze regelingen niet voldoende blijken te zijn. Ondersteuning door Stichting Leergeld Stichtse Vecht is altijd in natura. Dit betekent dat de club, school of winkelier rechtstreeks betaald krijgt voor de spullen of diensten die nodig zijn.

Meer informatie
Coördinatoren van Stichting Leergeld zijn Monique Visser en Mirjam Vehmeijer. Zij zijn te bereiken via E: info@leergeldstichtsevecht.nl.

Er kan een aanvraag ingediend worden via https://www.leergeld.nl/stichtsevecht/. Op deze website is tevens meer informatie over de Stichting Leergeld Stichtse Vecht te vinden.

Afbeelding
Oukoper molen langs A2 volledig vernieuwd Nieuws
Afbeelding
Hartverwarmende decemberactie van buurtbewoners Antilopespoor Kinderen brachten zelfs hun eigen speelgoed’ Nieuws
Afbeelding
Positief voortplantingsadvies voor rode panda’s in DierenPark Amersfoort Vrije tijd
Afbeelding
Write for Rights 11 december in de Pauluskerk in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Drie kandidaten uit gemeente Stichtse Vecht voor SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen Nieuws
Afbeelding
Uitverkocht Proms Night Stichtse Vecht een overweldigend succes Nieuws
Afbeelding
Nieuwe sponsor voor het damesteam van de Utrechtse Rugby club Sport
Afbeelding
Sint en Piet in de Vondel bij de ouderen. Lezersnieuws
Afbeelding
Lezing in Vechtstreekmuseum : Schilders van de Vechtstreek Vrije tijd
Afbeelding
In Nae Do Kwan zeer succesvol op het NK ITF Taekwon-Do Sport
Afbeelding
Politiek Stichtse Vecht over nieuwe verkeersplannen en nieuwbouw Broeckland voor 23 miljoen euro Gemeente
Afbeelding
IJspret voor elk kind: gratis schaatsclinics op Vechtsebanen ‘Samen Schaatsen Elfstedentoer’ Sport
Afbeelding
Oude sportspullen inleveren voor Sportspullenbank Stichtse Vecht Ondernemend
Afbeelding
Afsluiting parallelbaan A12 richting Arnhem van Utrecht knooppunt Oudenrijn tot Hoograven; 2 - 4 december 2022 Gemeente