Uitreiking van de bowling ballen bal door Koen Rijken samen met Sofie van Opdorp aan Frans Wagemakers
Uitreiking van de bowling ballen bal door Koen Rijken samen met Sofie van Opdorp aan Frans Wagemakers

Beat The Rotary G-bowlers van Bowlingvereniging Maarssen in actie met Rotary Club Maarssen!

Nieuws

MAARSSENBROEK > In het tweede jaar van de sportactiviteit “Beat The Rotary” werd Rotary Club Maarssen tijdens de nationale sportweek uitgedaagd door Bowlingvereniging Maarssen voor een avondje wedstrijd bowlen tegen een mix van hun landelijke competitie team en spelers uit hun afdeling G-bowlers. 

Afgelopen donderdag 13 februari was het dan zo ver. Rotary Club Maarssen werd ontvangen op de banen van Bison Bowling waar de vereniging haar avonden heeft. Door Bison Bowling was belangeloos 6 banen ter beschikking gesteld voor deze avond. Na een warm onthaal werd door Rotary Club Maarssen een drietal speciale bowling ballen aangeboden. Deze bowling ballen worden in Amerika vervaardigd en zijn speciaal voor mensen met een beperking die niet met drie vingers een bowlingbal kunnen gooien. De ballen met een unieke handgreep die direct inklapt bij loslaten door de speler zijn een welkome aanvulling op de materialen voor de G-groep van Bowlingvereniging Maarssen.  

Voorzitter van de Bowlingvereniging Frans Wagemakers legt enthousiast uit dat zijn vereniging in Nederland de eerste was met een G-afdeling en dat zij ook nog steeds de grootste zijn. Door zeer goed beleid en gerichte investeringen in diverse nuttige en goede materialen voor de diverse handicaps zijn inmiddels ruim 55 G-spelers actief bij de vereniging. Een groot team van enthousiaste vrijwilligers en amateurbowlers geven de G-spelers iedere drie weken een fantastische avond met les en diverse competities. “Deze nieuwe bowling ballen zijn een mooie aanvulling op onze materialen voor onze G-afdeling”, aldus Frans Wagemakers.

Afgelopen donderdagavond stond dus in het teken van het verslaan van de Rotary mannen. Gedurende een gezellige en leerzame twee uur bowlen was het overduidelijk dat bowlen veel techniek en concentratie behoefd en dat de juiste materialen de kans op een strike groter maken. De aangeboden ballen werden direct in gebruik genomen door de G-spelers. En alsof het afgesproken werk was leverde de eerste worp met de nieuwe bal direct een strike op. 

De Rotary Club Maarssen heeft in één avond veel geleerd bij deze enthousiaste Bowlingvereniging. De senioren afdeling en de G-afdeling bruist en worden gestaagd uitgebreid. Frans Wagemakers blikt terug op een mooie avond. “Met de geweldige avond hebben we de G-spelers en onze amateurbowlers hun sport kunnen laten promoten. En hebben we op een sportieve manier laten zien dat Maarssen een prachtige bowlingvereniging heeft”.

Koen Rijken, voorzitter van de Rotaryclub Maarssen, vond ook de avond zeer geslaagd. “Na het schaken tegen Vegtlust, korfballen tegen OVVO was dit ons derde ‘Beat the Rotary’ event voor het goede doel. Er zit zoveel meer achter een balletje werpen, we zijn er achter gekomen dat het een zeer technische sport is met veel details. Prachtig om te zien hoe een vereniging zich zo actief inzet voor de sport en de G-spelers in het bijzonder. Onze donatie van de aangepaste bowlingballen komt op een hele goede plek terecht!.” 

De volgende Beat The Rotary activiteit staat op de agenda bij Polstokvereniging Stichtse Vecht in Kockengen. Via www.bowlingverenigingmaarssen.nl kunnen mensen meer te weten komen over de bowlingvereniging en kunnen ze in contact komen met de bowlingsport.

Afbeelding
Een gratis Leolux poef en meer jubileum voordeel bij Gasse Wonen, open op Hemelvaartsdag Ondernemend
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
Gratis Workshop Oud Schrift Lezen bij het regionaal archief RHCVV Vrije tijd
Afbeelding
Haddekik Bridge Cursus Geslaagd!! Lezersnieuws
Afbeelding
Grote hinder en afsluitingen in juni op A12 Den Haag richting Utrecht Oproep : sluit niet aan in de file Nieuws
Afbeelding
Meer grutto's en kieviten in het westelijk weidegebied, winst door agrarisch natuurbeheer Nieuws
Afbeelding
Afvalinzameling in Stichtse Vecht gaat mogelijk weer helemaal op de schop, net als in de hele regio Nieuws
Afbeelding
28e editie van Kunstronde Vecht en Plassen in het weekend van 11 en 12 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Video Gladheidseizoen ten einde: een terugblik regio Utrecht Nieuws
Afbeelding
Moederdag in vernieuwde aula Begraafplaats Breukelen Ondernemend
Uitnodiging gemeente- en ontmoetingsdag
Gemeente- en ontmoetingsdag bij Hersteld Hervormde Gemeente in Breukelen met fietstocht en autowassen Lezersnieuws
Autowrakken gedumpt langs de weg.
Autowrakken wegslepen in Stichtse Vecht hele klus Nieuws
Afbeelding
Vernielingen op begraafplaats bij crematorium Daelwijck Nieuws
Taekwon-Do IN NAE DO KWAN in Schotland en Berghem
Taekwon-Do club uit Maarssen zeer succesvol op het EK ITF Taekwon-Do in Polen Sport