Afbeelding

Bewoners Buitenweg Maarssen voelen zich overvallen door ondergrondse containers

Nieuws

MAARSSEN > Verbazing en boosheid bij veel bewoners aan de Buitenweg in Zandweg Oostwaard in Maarssen-Dorp.

De buurt is totaal verrast door de plaatsing volgende week vijf nieuwe ondergrondse afvalcontainers voor plastic en verpakkingen, 'Sinds afgelopen dinsdag staan er binnen een straal van 100 meter 5 ondergrondse PMD-containers bovengronds opgesteld aan de Buitenweg te Maarssen. Tevens zijn een paar parkeerplaatsen gereserveerd voor werkzaamheden komende dinsdag 26 mei. Het lijkt er dus op dat deze containers, waarschijnlijk ten koste van enkele parkeerplaatsen (waar al een tekort aan is) en/of bomen ingegraven gaan worden', aldus een van de bewoners. 'Woensdag heb ik overleg gehad met diverse bewoners en buren en niemand is geïnformeerd en/of is op de hoogte van de plaatsing van deze containers en allen zijn tegen plaatsing van deze PMD containers op deze plek.

De buurt snapt er helemaal niets van. Immers, de gemeente zet vol in op het omgekeerd inzamelen, dat al in een groot deel van Stichtse Vecht is uitgevoerd. De grijze bak gaat weg en restafval moet voortaan naar de container worden gebracht. En daarvoor komt in de plaats een bak voor plastic en verpakkingen, die dan door de vuilnisauto wordt opgehaald. Breukelen is nu aan de beurt en dan volgen in 2021 Maarssen-Dorp en Maarssenbroek voor het omgekeerd inzamelen.. 'Waarom dan nu extra ondergrondse containers plaatsen voor PMD? Een eerste opstap om later daar de restafvalcontainers te kunnen plaatsen?, zo vraagt de buurt zich af. 

Ondanks het feit dat het gemeentekantoor twee dagen dicht was wegens Hemelvaart kwam er vrijdag via de mail wel een antwoord op de vragen van de bewoners van de Buitenweg.  “Op de website kunt u informatie vinden over het project omgekeerd inzamelen. In dit project wordt er inderdaad in overleg met de bewoners ondergrondse restafvalcontainers geplaatst. De PMD containers worden geplaatst om de service voor het scheiden van afval richting de bewoners te verhogen en om bijplaatsingen op de Hondiusstraat te voorkomen.  We hebben de capaciteit van het PMD op de Hondiusstraat en de ledigingen van de containers al meerdere keren opgeschroefd, alsnog is dit niet genoeg om al het PMD te kunnen verwerken. Daarom is er besloten om extra PMD containers te plaatsen rond de Buitenweg', zo is de motivatie van de gemeente.

Maar daar neemt de buurt geen genoegen mee. 'Een onbevredigend antwoord en geen uitnodiging tot overleg. En er zijn alternatieven mogelijk, zoals bijplaatsing van PMD containers op huidige locatie Hondiusstraat; Of de PMD containers vaker legen: Of trek anders de planning iedereen een PMD kliko naar voren', zo is het voorstel van de buurt. Volgende week gaan de bewoners opnieuw contact zoeken met de gemeente voor een andere oplossing.

Afbeelding
Afbeelding
Ontdek de molens en gemalen van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht Vrije tijd
Afbeelding
GCM Wandeltocht 17 mei bij het 50-jarig bestaan van het gezondheidscentrum Lezersnieuws
Afbeelding
Video Staalconstructiebedrijf Qumey in de race voor onderscheiding meest actieve leerbedrijf Ondernemend
Afbeelding
Toppers O16-4 VV Maarssen 4e maal kampioen Sport
Afbeelding
Locoburgemeester Karin van Vliet op bezoek bij diamanten bruidspaar Stellaard-van den Brink uit Maarssen-Dorp Gemeente
Afbeelding
Vispassage Haarrijn vernieuwd voor betere voortplantingsreis Nieuws
Afbeelding
Grote filekans Leidsche Rijntunnel op A2 Nieuws
Oranjeweek in Merenhoef
Oranjeweek in Merenhoef Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Winst voor Jens Treur
Jens Treur uit Kockengen verandert van team en kartframe en wint meteen in NK KZ2! Sport
Afbeelding
Kortingsactie fietshelm: provincie Utrecht zet 'm op! Nieuws
Plantjesmarkt Moestuin de Haar
Plantjesmarkt Moestuin de Haar Vrije tijd
Afbeelding
Germieco BV neemt Bevanos BV over Ondernemend
Het Startschot bij de opening van de nieuwe Atletiekbaan in ZwanenkampFotobron: Fabrizio Mastracchi Manes
Start Clinic bewust hardloop bij OSM Atletiek Sport