Afbeelding

Haast met aanpak van de Hazeslinger in Breukelen

Nieuws

BREUKELEN > Het college mag veel bouwplannen en projecten tijdelijk stopzetten, maar van de Hazeslinger in Breukelen blijf je af met het indrukken van de pauzeknoppen.

De vier coalitiepartijen willen dat het college wel doorgaat met een nieuw plan voor het het grote parkeerterrein en omgeving in het hart van Breukelen. VVD, CDA, Lokaal Liberaal en PvdA hebben dinsdagavond bij de gemeenteraad een motie ingediend om toch de vaart erin te houden.


Vanwege de werkdruk op het ambtenarenapparaat, mede door de impact van corona, wil het college nu prioriteiten stellen en een aantal projecten even naar achteren schuiven om voorrang te geven aan een lokale herstelagenda na de coronacrisis. De Hazeslinger, al jaren het onderwerp van mislukte plannen, zoals recent met de super Aldi, staat op de lijst van plankonderwerpen omdat het geen lopend project is op het onderdeel Ruimtelijke Ordening. En dus wordt er tot aan de verkiezingen geen ambtelijke capaciteit voor vrijgemaakt.
Maar dat is tegen het zere been van de vier fracties. De Hazeslinger is altijd al een lopend project, zo is de redenering van VVD, PvdA, CDA en Lokaal Liberaal. ‘Het is een doorstartontwikkeling, zeker nu er een nieuw plan ligt van de winkeliers en de ALDI samen,’ zo stellen de fracties. De details zijn nog niet bekend, maar het is een combinatie van een nieuw parkeerterrein en een supermarkt met appartementen - wel iets kleiner dan het eerste plan, waarbij de ALDI tijdens de verbouwing ook vijf jaar elders op een bedrijventerrein bij Breukelen de deuren mocht openen. Struikelblok was dat toen niet echt aan het parkeerprobleem werd gewerkt.
De winkeliersvereniging Breukelen heeft in een brief van 30 april aangegeven dat er overeenstemming is met de initiatiefnemer Aldi over de invulling van een alternatief plan dat in september 2020 reeds met de wethouder is besproken en daarom is het nu doorpakken, zo is het doel van de motie. De opdracht aan het college is nu om snel ambtelijke capaciteit vrij te maken voor de Hazeslinger en omgeving.
Ook rond de Kerkbrink zijn er plannen om kantoren en winkelruimte om te zetten in woningen, waar zo veel vraag naar is.
‘College, ga nu eens voortvarend te werk,’ is het duidelijke signaal van de meerderheid van de gemeenteraad om als er maar een beetje ruimte is, toch door te gaan met de Hazeslinger. ‘Met de nodig voorbehoud kon wethouder Van Liempdt de motie wel positief beoordelen. Het plan is nog lang niet klaar en er moet nog veel gebeuren. En daar is de benodigde capaciteit nu niet voorhanden, Maar als de strekking is pak het op zodra het kan, dan begrijp ik het signaal.’ Wethouder Van Liempdt benadrukte dat het mooi is dat de Aldi en de winkeliers het eens zijn, maar dat er ook nog met omwonenden gepraat moet worden.

De stemming over de motie is nog niet geweest. De raadsvergadering van dinsdagavond duurde te lang en gaat woensdagavond verder. Inmiddels heeft ook Streekbelangen zich aangesloten bij de motie om de Hazeslinger zo snel mogelijk op te pakken.

Afbeelding
Pink Ribbon Soester Wandelweekend populair: al 1.500 inschrijvingen Vrije tijd
Edo Ankum van Stichting Rondje Pampus overhandigt cheque aan Gebiedsteam van Landschap Noord-Holland
Rondje Pampus overhandigt cheque van € 5.000,- voor Otteronderzoek Lezersnieuws
Afbeelding
Kerkdiensten Breukelen zondag 5 mei en donderdag 9 mei Lezersnieuws
Afbeelding
Eerst geloven, dan zien' op prachtige historische locaties door Maarssen32 Vrije tijd
Afbeelding
Bingo in Vreeland Vrije tijd
Afbeelding
Tennissen bij LTV Breukelen Sport
Afbeelding
Vroege Vogelwandeling ANV in Bethunepolder Vrije tijd
Afbeelding
Hemelvaart en Pinksteren: aangepaste openingstijden gemeentekantoor en afvalscheidingsstations Stichtse Vecht Gemeente
Afbeelding
Grote Clean Up van de Vecht en Kromme Rijn, vrijwilligers pakken zwerfafval aan Nieuws
Afbeelding
Wiekenfeest bij molen De Hoop in Loenen, burgemeester Reinders laat de wieken draaien Nieuws
Afbeelding
Ticketverkoop voor het Europees Kampioenschap softbal vrouwen is gestart! Sport
Afbeelding
9 mei Historische O.P.A. trekkerdag met rondrit door de regio Vrije tijd
1e fase bouwgebied Haarrijn
Werkzaamheden woningbouw Haarrijn gaan van start Nieuws
Afbeelding
Matineeconcert van het Nederlands Concert Mannenkoor in Breukelen Vrije tijd