Wethouder  Maarten van Dijk en Elvira de Graaff.
Wethouder Maarten van Dijk en Elvira de Graaff. Corinne Ponsen

Campagne van Stichtse Vecht met gemeente en ondernemers Koop en eet lokaal, ook digitaal

Nieuws

STICHTSE VECHT > Voor de tweede keer starten de gemeente en ondernemers een campagne om lokale bedrijven, horecagelegenheden en winkeliers te steunen.

Juist nu er steeds meer mag, is het belangrijk om bij aankopen en bestedingen de plaatselijke ondernemers in alle kernen niet te vergeten, zo is de oproep via posters langs de weg, advertenties en artikelen in de lokale krant en social media. Mei vorig jaar tijdens de lockdown was de eerste golf van publiciteit, nu komt er een vervolg met ‘Koop en Eet lokaal, ook digitaal’.

‘Eigenlijk is alles te koop bij ondernemers in onze kernen, die het zwaar hebben gehad de afgelopen maanden. Maar een groot compliment voor de veerkracht en inventiviteit van de ondernemers om toch door te gaan en hun klanten te bereiken, ook digitaal met bestellen via de eigen site, afhaalmogelijkheden en eigen bezorgdiensten. Dat moeten we nu vasthouden,’ aldus wethouder Maarten van Dijk van Economische Zaken bij de informele aftrap van de campagne deze week bij speciaalzaak De Graaff in de Kaatsbaan in Maarssen.

‘Als gemeente hebben we zoveel mogelijk geprobeerd om bedrijven en winkeliers te steunen, ook met het aanvragen van steunmaatregelen. We hebben nu ook een speciaal coronafonds en zijn bezig met een lokale herstelagenda om zo goed en zo snel mogelijk uit de crisis te komen. En dat moeten we samen doen. Na de coronacrisis willen we de kernen in onze gemeente graag weer levendig en gezellig zien. Zonder ondernemers is dat onmogelijk.’

Voorzitter Elvira de Graaff van de Bedrijfsinvestering zone BIZ in het hart van Maarssen is blij met de campagne en inzet van de gemeente. ‘We moeten het inderdaad samen doen, ook als middenstand. We kunnen nu weer vooruit kijken en als BIZ zijn we volop bezig met plannen voor leuke activiteiten en versterking van het winkelhart van Maarssen.’

Met corona op haar retour begint het weer flink te bruisen bij alle winkeliersverenigingen en ondernemers. Voorzichtigheid blijft nog geboden, maar duidelijk is dat, hoe zwaar de lockdown ook is gevallen, de lokale economie weer duidelijke tekenen van herstel toont.

‘En daar zijn we blij mee, klop gerust aan bij de gemeente met vragen en knelpunten. Waar dat kan en mag zullen we zeker helpen en advies geven,’ zo belooft de wethouder Economische Zaken, die regelmatig bij ondernemers langs gaat om bij te praten en op de hoogte te blijven.

Als extra steun worden de komende weken tal van lokale ondernemers nog eens extra uitgelicht via social media en VARnws.

‘Inwoners en lokale ondernemers kunnen niet zonder elkaar, juist omdat je in je eigen dorp gezellig wilt winkelen met de persoonlijke aandacht en service,’ zo besluit Elvira de Graaff.

Afbeelding
Een gratis Leolux poef en meer jubileum voordeel bij Gasse Wonen, open op Hemelvaartsdag Ondernemend
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
Gratis Workshop Oud Schrift Lezen bij het regionaal archief RHCVV Vrije tijd
Afbeelding
Haddekik Bridge Cursus Geslaagd!! Lezersnieuws
Afbeelding
Grote hinder en afsluitingen in juni op A12 Den Haag richting Utrecht Oproep : sluit niet aan in de file Nieuws
Afbeelding
Meer grutto's en kieviten in het westelijk weidegebied, winst door agrarisch natuurbeheer Nieuws
Afbeelding
Afvalinzameling in Stichtse Vecht gaat mogelijk weer helemaal op de schop, net als in de hele regio Nieuws
Afbeelding
28e editie van Kunstronde Vecht en Plassen in het weekend van 11 en 12 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Video Gladheidseizoen ten einde: een terugblik regio Utrecht Nieuws
Afbeelding
Moederdag in vernieuwde aula Begraafplaats Breukelen Ondernemend
Uitnodiging gemeente- en ontmoetingsdag
Gemeente- en ontmoetingsdag bij Hersteld Hervormde Gemeente in Breukelen met fietstocht en autowassen Lezersnieuws
Autowrakken gedumpt langs de weg.
Autowrakken wegslepen in Stichtse Vecht hele klus Nieuws
Afbeelding
Vernielingen op begraafplaats bij crematorium Daelwijck Nieuws
Taekwon-Do IN NAE DO KWAN in Schotland en Berghem
Taekwon-Do club uit Maarssen zeer succesvol op het EK ITF Taekwon-Do in Polen Sport