Afbeelding

Scherper beleid op overlast fietswrakken en weesfietsen in Stichtse Vecht

Nieuws

STICHTSE VECHT > Het college van B&W heeft de “Beleidsregel verkeerd gestalde (brom-) fietsen, wrakken en  wees(brom-)fietsen 2021” vastgesteld. Daarbij heeft zij gebieden aangewezen waar een verbod geldt voor het onbeheerd plaatsen van (brom-) fietsen en gebieden waar een verbod geldt om gedurende een periode langer dan twee weken (brom-) fietsen in een stalling te plaatsen.


Het gaat om de gebieden: Station Maarssen/Bisonspoor centrum, Maarssen centrum, Breukelen station, Breukelen centrum, Breukelen winkelcentrum Noord en Loenen Centrum. Voor het gebied binnen de bebouwde kom geldt eveneens een verbod voor het verkeerd stallen van (brom-)fietsen. In dit gebied geldt een langere periode waarin de overtreder in de gelegenheid wordt gesteld zijn (brom-)fiets te verwijderen, dan in de specifiek genoemde gebieden.

Maarten van Dijk, wethouder openbaar beheer: “Met dit nieuwe beleid en de aanwijzingsbesluiten is het juridisch beter ingekaderd om sneller en adequater op te treden tegen verkeerd en langdurig gestalde (brom-) fietsen. Dat helpt het aanzien in de aangewezen gebieden en bevordert de toegankelijkheid, bereikbaarheid en bruikbaarheid van onder andere de (voet)paden, trappen en de fietsenstallingen. Bovendien voorkomen we hiermee overlast en schade aan de openbare ruimte/plaatsen of gezondheid van mensen. Zo zorgen we voor een aantrekkelijke, veilige en goed onderhouden openbare ruimte”.

Ophalen fietsen of andere bestemming
De (brom-)fietsen die onder dit nieuwe beleid door de boa’s worden weggehaald kunnen tegen betaling van de kosten (€ 35,-) door de eigenaar worden opgehaald. Niet opgehaalde (brom-)fietsen worden, al naar gelang de staat en de waarde, afgevoerd, verkocht, of aangeboden aan een charitatieve instelling.

Afbeelding
Inschrijving 72ste editie Singelloop Utrecht geopend! Sport
Afbeelding
Goed nieuws voor de vleermuis: 5 nieuwe leefplekken rijker in Breukelen Gemeente
Afbeelding
Veel te doen op de Open dag van gemeente Stichtse Vecht, voor jong en oud Gemeente
Afbeelding
Verkeershinder Zuilense Ring (N230) door spoedreparatie Gemeente
Ontwerp Reigerskamp
Wijkpark Maarssenbroek krijgt opknapbeurt Nieuws
Afbeelding
Vleermuiskasten in het Henk van der Griftpark in Breukelen Nieuws
Afbeelding
Vogels hebben naar het zin in het Henk van der Griftpark Lezersnieuws
Afbeelding
Zoektocht naar horecaondernemer voor 't Kikkerfort in Breukelen duurt voort Gemeente
Waterschap AGV
Nieuw gemaal en stuw voor betere waterkwaliteit Hollands Ankeveense Plassen Nieuws
Afbeelding
Nieuwbouw Kockenest van start Nieuws
Afbeelding
Vlag op het dak in de Herenstraat in Breukelen Ondernemend
Afbeelding
Utrechtse gemeenteraad stemt in met invoer betaald parkeren, ook in Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern en Haarzuilens Nieuws
Afbeelding
Start preventieve bestrijding eikenprocessierups in Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Nieuw kinderkoor SOFT swingt in Heilig Hart Kerk Vrije tijd