Afbeelding

Nieuwbouw Kockenest van start

Nieuws

KOCKENGEN > Net als de inwoners van Kockengen kijken we al jaren uit naar de bouw van 25 nieuwe woningen op de plek van de voormalige school ’t Kockenest. De voorbereidingen zijn in volle gang. Na de zomer gaan we beginnen met de bouwwerkzaamheden. 

Contract ondertekening

Op 29 april ondertekenden Woningstichting Vecht en Omstreken en Bouwbedrijf Van Schaik B.V. uit Breukelen de bouwteamovereenkomst voor dit project. Mark Drost: het is mooi dat we deze opdracht aan een bedrijf uit de eigen gemeente kunnen gunnen. Kees van Schaik: wij kijken ernaar uit om dit mooie project voor V&O te realiseren in Kockengen.

Grote ambitie 

Woningstichting Vecht en Omstreken heeft een grote ambitie als het gaat om het bieden van betaalbare woningen. De vraag naar betaalbare woningen in de regio is groot en het antwoord is meer bouwen. Nando Koster, manager Vastgoed: “Vecht en Omstreken is momenteel in alle dorpen bezig om nieuwbouw voor te bereiden. Onze ambitie is om zoveel mogelijk mensen een thuis in het dorp te geven. Naar dit project in Kockengen kijken we al jaren uit. Eindelijk kunnen we binnenkort ook in Kockengen meer woningzoekenden een betaalbare woning bieden.” Samen met omwonenden Het voorbereiden van nieuwbouw kost veel tijd. Nando: “Wat dit bouwproject zo speciaal maakt is de samenwerking met omwonenden. Het bouwterrein ligt al lange tijd braak. Omwonenden denken graag mee over hoe de nieuwbouw eruit moet zien. In samenspraak met de architect en andere professionals hebben we het ontwerp zo goed mogelijk aangepast aan de wensen van de omwonenden.” 

Woonwensen 

Als we nieuwe woningen gaan bouwen, kijken we altijd naar de woonwensen van toekomstige huurders. Nando: “De nieuwe woningen zijn duurzaam en betaalbaar. Daarnaast zijn ze rolstoelvriendelijk. Ook qua vormgeving zijn de woningen helemaal van deze tijd. We hopen dat de nieuwe bewoners straks met veel plezier hier zullen wonen.” In Kockengen staan er meerdere nieuwbouw- en renovatieprojecten op de planning. Meer lezen over onze projecten? Kijk op onze website

Afbeelding
LEF makelaars ook actief in Maarssen(broek) Ondernemend
Afbeelding
Te hoog riet verstoort uitzicht op vijver in Zebraspoor. Nieuws
Mike tijdens de training
Open jeugdtraining volleybal VOC Maarssen Sport
Afbeelding
Plan Natuurgebied Zuilen: meer natuur en biodiversiteit Nieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Force
Teams van Dansschool Spotlight uit Maarssen Nederlands Kampioen! Sport
Afbeelding
Provincie Utrecht zet met betaald parkeren in op bewuster gebruik van P+R Breukelen. minder drukte op de wegen Nieuws
Afbeelding
Werkzaamheden nieuwe inrichting Amsterdamsestraatweg van start Nieuws
Afbeelding
Jongeren mogen meedenken met het waterschap Stichtse Rijnlanden Nieuws
Afbeelding
Loop 2 juni mee met de gezelligste Loop van Utrecht in Leidsche Rijn Sport
default
Aankoop 48 sociale huurappartementen Merenhoef Maarssen door Portaal, voorrang voor doorstromen van senioren Ondernemend
default
Aankoop 48 sociale huurappartementen Merenhoef Maarssen door Portaal, voorrang voor doorstromen van senioren Nieuws
Afbeelding
Jubileumconcert 50 jaar Christelijk koor Needed Vrije tijd
Afbeelding
Dineren in adellijke sferen bij Kasteel de Haar Soirées Septembre beleven tweede editie Vrije tijd