Afbeelding

PvdA-raadslid Douwe van der Wal stapt onmiddellijk uit gemeenteraad

Nieuws

STICHTSE VECHT > De grote onvrede met het beleid van zijn partij en een aantal coalitiepartijen maakte het niet langer  mogelijk om recht in de spiegel te kijken voor PvdA-raadslid Douwe van de Wal. 

Hij stapt met onmiddellijke ingang op. De bezuinigingen op voetbal en het frustreren van duurzaamheidsinitiatieven zijn de grote knelpunten bij Van der Wal,  Hij stond al niet op de kieslijst voor 2022-2026, maar is nu helemaal uit beeld bij de PvdA. ‘Met pijn in het hart’, zo staat in zijn persverklaring. 

Het is voor hem onacceptabel dat het college wil bezuinigingen op een volkssport als voetbal. Er moet juist worden geïnvesteerd in sport, terwijl nu forse contributieverhogingen dreigen. Het risico is dat velen hierdoor stoppen met sporten. En de afgelopen periode is vrijwel ieder initiatief voor duurzame energie vertraagt of geblokkeerd is door een deel van de coalitie. Dit terwijl het probleem steeds actueler en nijpender wordt, aldus Van der Wal en ook het echec van de Gageldijk speelt een rol. ‘Voor de Gageldijk vraagt het college miljoenen extra voor een infrastructuurproject en  dat is niet te rijmen met het gegeven dat het college ondertussen de kraan langzaam steeds verder dicht draait voor de kinderboerderij in Maarssenbroek en de vele wijkinitiatieven in de gemeente. Wijkinitiatieven waar inwoners samen werken zijn juist heel belangrijk. Dit varieert van ontmoetingsruimten tot verbeteringen in grijs en groen. Vaak wordt slecht geluisterd naar inwoners, zoals hij constateert bij voorbeelden in Oud Zuilen, Maarssenbroek en Breukelen’, zo is de opsomming van Van der Wal, die geen andere keus ziet dan op te stappen 

Het meenemen van een raadszetel vindt hij niet passen bij “Doen wat je belooft” Daarom geeft hij zijn zetel terug aan de PvdA. het is nog niet bekend wie de plaats gaat invullen 

Reactie van de PvdA

De PvdA fractie is teleurgesteld over het besluit van Douwe van de Wal om zicht terug te trekken uit de raad. Fractievoorzitter Joseph Toonen: “In hem verliezen wij een fractiegenoot die gevoel heeft voor wat er onder de inwoners van onze gemeente leeft.” Lijsttrekker Lukas Burgering: “Natuurlijk betreuren wij het besluit van Douwe. Hij heeft met energie een rol gespeeld in de afgelopen jaren en wij zijn hem dankbaar voor zijn bijdragen.”

Douwe was in 2018 de nummer vier op de kieslijst en werd direct na de verkiezingen commissielid voor de PvdA. In maart 2019, toen Maarten van Dijk als wethouder toetrad tot het college, werd Douwe lid van de Gemeenteraad. De PvdA zal binnenkort bekendmaken wie de vrijgekomen zetel zal innemen.

Ondertussen blijft de fractie zich inspannen voor een eerlijk, fatsoenlijk en sociaal Stichtse Vecht. Zo stelde raadslid Sophia Jeddaoui vorige week vragen over de subsidieregeling voor de voetbalclubs, omdat de PvdA van mening is dat voetbalclubs een onmisbare schakel zijn in onze gemeente. Daarnaast heeft de fractie ook een meldpunt energiearmoede, waar inwoners die grote moeite hebben om de energierekening te betalen, terecht kunnen.

Afbeelding
Politie Stichtse Vecht waarschuwt voor inbrekers op pakjesavond Nieuws
Afbeelding
Het Naardermeer: vakmanschap met de natuur Lezersnieuws
Afbeelding
Twee bijzondere voorstellingen in Theater Piet Mondriaan in Abcoude over het leven buiten de gebaande paden Vrije tijd
Afbeelding
De Vrienden van ’t Kampje nemen bewoners een dagje mee uit naar de Kerstmarkt. Lezersnieuws
Afbeelding
Pieten op bezoek bij OSM Badminton Sport
Afbeelding
Expositie in Driestroom Vrije tijd
Afbeelding
MHV JO12-1 Winterkampioen Sport
Afbeelding
Na lange tijd weer open avonden op het VeenLanden College! Ondernemend
Afbeelding
Lions bridgetoernooi Bridge aan de Dijk voor vakantie-eiland Robinson Crusoe Lezersnieuws
Afbeelding
Gospelkoor Rejoice met jaarlijkse kerstconcert in Torenpleinkerk Vrije tijd
Afbeelding
De Goud Inkoop Bus staat er weer Ondernemend
Afbeelding
Kerkdiensten Breukelen zondag 4 december Lezersnieuws
Afbeelding
Koor Credo stopt en geef afscheidsconcert in Pauluskerk in Breukelen Nieuws
Afbeelding
Winst voor biljarters BVL Sport