Afbeelding

Nieuw plan voor de Daalse Hoek aan de Plesmanlaan in Maarssen met kleinere school

Nieuws

MAARSSEN > De gemeente, basisschool De Pionier en de wijkbewoners zijn al enige tijd in gesprek over de vernieuwing van De Pionier. Deze school heeft namelijk meer ruimte nodig voor de leerlingen. Maar een deel van de wijkbewoners vindt dat de school dan te groot wordt. Daarom zocht de gemeente naar een oplossing.

Er komt een tweede gebouw van basisschool De Pionier in sportpark en woonwijk Zuilense Vecht (waar nu nog de sportparken Daalseweide, Zuilen en Elinkwijk liggen). Zo’n gebouw heet formeel een ‘dislocatie’.

Dat besloot het college van B&W op 14 december 2021. Dat besluit heeft gevolgen voor de omvang van de hoofdvestiging van De Pionier bij u in de wijk. Een deel van de leerlingen gaat straks naar het gebouw in Zuilense Vecht. Daardoor kan het nieuwe schoolgebouw voor De Pionier in Daalse Hoek kleiner worden. In het nieuwe gebouw in Daalse Hoek kunnen straks 393 leerlingen. Nu heeft de school een capaciteit van 474 leerlingen

De nieuwbouw in Zuilense Vecht biedt ruimte aan 195 leerlingen in totaal. Dit zijn leerlingen die nu in het oude gebouw van de Pionier naar school gaan en kinderen uit de nieuwe woonwijk Zuilense Vecht.

De raad moet besluiten over budget Het bouwen van een nieuw schoolgebouw in Daalse Hoek kost veel geld. In het voorjaar van 2022 besluit de gemeenteraad over het benodigde budget (tijdens de behandeling van de Kadernota).

De gemeente werkt nieuw plan Daalse Hoek uit samen met belanghebbenden ‘Als het geld beschikbaar is gesteld door de raad, gaan we het stedenbouwkundig plan voor Daalse Hoek uitwerken samen de school en omwonenden. Dat wordt anders dan het oude plan. We gaan nu uit van een kleinere hoofdlocatie voor De Pionier. En er komen ook woningen in de categorie middenhuur. Het project start als er voldoende medewerkers zijn om het werk goed uit te voeren. Dat is nu helaas nog niet het geval’, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Afbeelding
Lions bridgetoernooi Bridge aan de Dijk voor vakantie-eiland Robinson Crusoe Lezersnieuws
Afbeelding
Gospelkoor Rejoice met jaarlijkse kerstconcert in Torenpleinkerk Vrije tijd
Afbeelding
De Goud Inkoop Bus staat er weer Ondernemend
Afbeelding
Kerkdiensten Breukelen zondag 4 december Lezersnieuws
Afbeelding
Koor Credo stopt en geef afscheidsconcert in Pauluskerk in Breukelen Nieuws
Afbeelding
Winst voor biljarters BVL Sport
Afbeelding
Oliebollenactie De Ark gaat de oliebollen weer zelf bakken Lezersnieuws
Afbeelding
Boekpresentatie ‘Soldaten in de Vechtstreek’ bij Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen Nieuws
Afbeelding
Kerstshow en winterse sferen bij Tuincentrum Steck in Utrecht Overvecht Ondernemend
Afbeelding
Studie-informatiemarkt op RSG Broklede drukbezocht Ondernemend
Afbeelding
Happy Ouwers en exposities in het nieuwe Kampje in Loenen Lezersnieuws
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen. 26 verenigingen uit Stichtse Vecht droegen bij aan dit succes Nieuws
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen. 14 verenigingen uit De Ronde Venen droegen bij aan dit succes. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie maakt impact met Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen Nieuws