De brandweer is er klaar voor.
De brandweer is er klaar voor. Ed Kamans

Brandweer Breukelen tussen koeien en kippen

Nieuws

BREUKELEN > De nieuwe tijdelijke brandweerpost in Breukelen is klaar.

De loods aan de Laan van Gunsterstein richting De Scheendijk moet nog wel het naambordje Brandweer Sint Pieter krijgen, maar verder is alles zo goed als gereed om de eerste week van januari het blusvoertuig tijdelijk te stallen aan de andere kant van de Vecht. Dat is nodig omdat 10 januari de Vechtbrug wordt weggehaald en de aanleg van de nieuwe brug begint. En voor calamiteiten bij De Scheendijk en rond de Vecht  is er een extra ingehuurd blusvoertuig beschikbaar tot zeker eind maart, als de nieuwe brug open gaat volgens de planning. Het was vorige week even passen en meten met de brandweerwagen, maar alles past prima in de loods op het terrein van biologische melkveehouderij Brouwer. De boer had nog wel een verzoek: of de sirene pas aankan bij uitrukken als de brandweer echt de weg op draait vanaf het erf. Ja, dat was geen probleem volgens postcommandant Tim van Dommelen, die samen met de vrijwillige brandweermensen alles vast even kwam bekijken.


De brandweermensen waren in vol tenue op de E-bikes vanaf de kazerne aan de Brouwerij naar de nieuwe post gereden om de route te verkennen. En eigenlijk wordt straks tijdens de uitruk nauwelijks extra tijd gebruikt. Nu moet de brandweer nog door de nauwe Brugstraat, straks met de fiets over de nieuwe pontonbrug. Bij een uitruk gaat iedereen eerst naar de kazerne en daar wordt dan de nieuwe elektrische fiets gepakt om dan via Boom en Bosch naar de brug te fietsen, over te steken en dan zo verder de Laan van Gunsterstein op naar de tijdelijke post.
De gemeente heeft aan alles gedacht, zo komt er ook een bak met zout of zand bij de pontonbrug want in de winter kan het ook glad worden en de strooiwagens komen niet in het park. De pontonbrug zou eerst bij de Loswwal worden aangelegd, maar dat zag de buurt toch niet zitten en ook de mogelijkheid om vanaf de Brouwerij de Vecht over te steken viel niet goed bij omwonenden. Dus werd uiteindelijk na lang beraad de oplossing gevonden in de route via Boom en Bosch voor alle voetgangers en fietsers, die de Vecht over willen steken. De auto’s moeten zeker drie maanden omrijden via Maarssen of Nieuwersluis.
De voorbereidingen voor de aanleg van de nieuwe Vechtbrug in Breukelen zijn in volle gang en op enkele details na is alles wel geregeld en vastgelegd in draaiboeken. Het werk begint na de feestdagen en eind maart moet alles zijn afgerond, nog voor het nieuwe vaarseizoen op de Vecht.
In speciale gevallen kan de pontonbrug ook wegdraaien, zodat schepen er toch langs kunnen. Ook het transport van de nieuwe brugdelen zal grotendeels over het water gebeuren.

Afbeelding
Afbeelding
Tienhoven’s jeugdteam herfstkampioen Sport
Afbeelding
Oukoper molen langs A2 volledig vernieuwd Nieuws
Afbeelding
Hartverwarmende decemberactie van buurtbewoners Antilopespoor Kinderen brachten zelfs hun eigen speelgoed’ Nieuws
Afbeelding
Positief voortplantingsadvies voor rode panda’s in DierenPark Amersfoort Vrije tijd
Afbeelding
Write for Rights 11 december in de Pauluskerk in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Drie kandidaten uit gemeente Stichtse Vecht voor SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen Nieuws
Afbeelding
Uitverkocht Proms Night Stichtse Vecht een overweldigend succes Nieuws
Afbeelding
Nieuwe sponsor voor het damesteam van de Utrechtse Rugby club Sport
Afbeelding
Sint en Piet in de Vondel bij de ouderen. Lezersnieuws
Afbeelding
Lezing in Vechtstreekmuseum : Schilders van de Vechtstreek Vrije tijd
Afbeelding
In Nae Do Kwan zeer succesvol op het NK ITF Taekwon-Do Sport
Afbeelding
Politiek Stichtse Vecht over nieuwe verkeersplannen en nieuwbouw Broeckland voor 23 miljoen euro Gemeente
Afbeelding
IJspret voor elk kind: gratis schaatsclinics op Vechtsebanen ‘Samen Schaatsen Elfstedentoer’ Sport
Afbeelding
Oude sportspullen inleveren voor Sportspullenbank Stichtse Vecht Ondernemend