Afbeelding

Buurtbus 522 voortaan ook naar Loenen aan de Vecht

Nieuws

LOENEN > Met ingang van maandag 11 juli 2022 zal Loenen aan de Vecht worden opgenomen in de dienstregeling van Buurtbus 522. De huidige Buurtbusdienst verbindt Weesp, Nigtevecht en Vreeland. De nieuwe route geeft passagiers de gelegenheid om zonder overstap het centrum van Loenen aan de Vecht te bereiken.

Met name in Vreeland is de afgelopen tijd flink voor deze nieuwe busverbinding gelobbyd. Voor veel algemene voorzieningen, waaronder de eerstelijns medische zorg, is men aangewezen op Loenen aan de Vecht. De nieuwe dienstregeling is ook van toegevoegde waarde voor passagiers uit Loenen aan de Vecht, die daarmee een directe verbinding met het treinstation in Weesp krijgen.

De nieuwe haltes van Buurtbus 522 in Loenen aan de Vecht zijn Sportpark De Heul, Loenen-Dorp en Bredestraat. Op deze haltes kan tevens worden overgestapt op de Syntus-buslijnen 120 en 121 naar Utrecht, Breukelen, Abcoude, Station Amsterdam Bijlmer ArenA, Hilversum en Mijdrecht.

Buurtbus 522 rijdt dagelijks, behalve op zon- en feestdagen, tussen ca. 07:00 en 19:00 uur volgens een vaste dienstregeling (zie www.9292.nl en www.syntusutrecht.nl).
In de Buurtbus kan worden betaald met OV-chipkaart en pinpas. De busjes, waarmee maximaal 8 passagiers kunnen worden vervoerd, worden beschikbaar gesteld en onderhouden door vervoersmaatschappij Syntus Utrecht.

De Buurtbus is bedoeld om gebieden met een laag passagiersaanbod toch bereikbaar te houden. De busjes worden bestuurd door vrijwilligers uit de regio met een B-rijbewijs. Zij doen dit gemiddeld 1 à 2 keer per week. Een ‘dienst’ duurt ongeveer 4 uur.
Om de Buurtbus-diensten te kunnen blijven uitvoeren zijn vrijwel continue nieuwe chauffeurs nodig. Vrijwilligers voor Buurtbus 522 kunnen zich aanmelden via http://www.syntusutrecht.nl/buurtbus

Afbeelding
10 juni: informatieavond Vierde Aanvliegroute Schiphol, ook over Stichtse Vecht Nieuws
Gevaar op de weg.
Streekbelangen wil opheldering over onderhoud centrum Kockengen Nieuws
Afbeelding
De Europese verkiezingen komen eraan, Stichtse Vecht is er klaar voor Nieuws
Theekoepel Vechtevoort
Aan de wandel met Willem van Leusden, rondwandeling met gids door Maarssen Vrije tijd
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
Samenwerken om levens te redden, Hartreanimatie Stichtse Vecht plaatst een AED in 't Heycop Nieuws
Afbeelding
DOMunder viert 10-jarig bestaan op Domplein met expositie Gevonden Voorwerpen Vrije tijd
Afbeelding
Groot onderhoud N201 tussen Mijdrecht en Uithoorn Gemeente
Afbeelding
Twee explosies op Kanaleneiland en Vleuten Nieuws
Afbeelding
Eerste paal voor nieuwbouw Het Kwadrant Nieuws
Afbeelding
Warmtepompen, koeling en uw eigen energieopslag, Ontdek de toekomst van comfort en besparing tijdens infolezing op 8 juni Ondernemend
Afbeelding
Klaroen Tienhoven viert juffendag Lezersnieuws
Afbeelding
Gedeputeerde bezoekt KTC, Kennis en Transfer Centrum in Zegveld Ondernemend
Afbeelding
Ido Abram nieuwe Artistiek Directeur-Bestuurder Nederlands Film Festival Lezersnieuws