Afbeelding
Lydia Zita Joy Lydia Zita Joy

Parkpodium Boom & Bosch trok weer een park vol enthousiaste bezoekers

Nieuws

BREUKELEN > Juist door de geweldige line-up en het mooie weer liep het park zondag weer helemaal vol met muziekliefhebbers. Er waren heel veel trouwe bezoekers, maar ook zagen we net als voorgaande weken veel nieuwe gezichten. ParkPodium is en wordt steeds meer een begrip in de regio!

Als eerste trad Legiana Collective op. Een geweldige groep muzikanten die met elkaar plezier beleefden met het maken van hun muziek en dit uitstraalde naar het publiek.

Wereldmuziek met poëtische verhalen en een sterke groove, prachtig samensmeltende stemmen versterkt door gitaar, viool, cello en contrabas en sinds kort ook door de mandoline, trekzak, ukelele en drums. Een grote variatie aan instrumenten die je maar zelden tegenkomt in één band. Met hun traditionele folk, sensuele Latin ritmes, Balkan dansmuziek en soms bluesachtige muziek wist Legiana Collective het publiek te boeien van de eerste tot de laatste minuut.

In de pauze deed het publiek zich tegoed aan de heerlijk saté en andere hapjes gemaakt door Bas Ysbrandy van ‘Uit eten in je eigen huis’.

Na de pauze was het de beurt aan Diona Fox & Her Ragdolls! Even leek het of er muziek van Amy Winehouse was opgezet, want Diona is een krachtige zangeres, die haar muziek brengt met een diep, warm stemgeluid met rauw randje, net als Amy. Met haar Ragdolls bracht zij jazz, (neo)soul en popmuziek. Dat haar inspiratiebronnen Carmen McRae, Billie Holiday en Ella Fitzgerald zijn, was duidelijk te horen tijdens dit mooie en goede optreden.

Het was beide bands een groot genoegen om te mogen optreden in een park vol luisterend en enthousiast publiek. Gezien de vele positieve reacties vanuit het publiek was dit wederzijds.

De dagsponsor deze zondag was Schoonmaakgroep ’t Sticht. Mede door de steun van de dagsponsors is het mogelijk om 10 zondagen gratis cultuur en muziek te brengen in Park Boom en Bosch.

Zondag 14 augustus Aanstaande zondag 14 augustus is het de beurt aan de trompettist & zanger Michael Varekamp, die de muziek van zijn grote idool Louis Armstrong als geen ander weet te benaderen.

Special guest van Michael Varekamp in het tweede deel van het programma is vocaliste Machteld Cambridge. Machteld groeide op in de kerk en is gezegend met een meeslepend stemgeluid. Zij laat de glorietijdtijd van jazzdiva’s als Ella Fitzgerald en Billie Holiday herleven.

ParkPodium Boom & Bosch is er tot en met 4 september elke zondag vanaf 14.00 uur, met uitzondering van zondag 28 augustus. De concerten zijn gratis toegankelijk. Naast een cateringwagen voor de drankjes is er ook alle zondagen een foodtruck op het terrein aanwezig.

Het volledige programma is te vinden op www.parkpodium.nl/programma.

Tekst: Jelte Zondervan

Foto’s: Lydia Zita Joy

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Koning Winter bij Kaarslicht-in-Vreeswijk Vrije tijd
Afbeelding
Hockey Jongens onder 12-3 MHV winterkampioen Sport
Afbeelding
Resultaten enquête: inwoners denken mee over speelplekken in Stichtse Vecht Gemeente
Afbeelding
Oudjaarsconference Vincent Bijlo en Jeroen Wielaert in Bibliotheek Neude Vrije tijd
Afbeelding
Zelf veilig leren computeren? Het kan in de Bibliotheek Stichtse Vecht Gemeente
Afbeelding
Fietsverlichtingscontrole in Mijdrecht voor meer verkeersveiligheid Nieuws
Afbeelding
Nieuwe directeur Openbare Basisschool De Regenboog Lezersnieuws
Afbeelding
Concert Mike Boddé & Ineke van Klinken – Prikkel Vrije tijd
Afbeelding
Wijzigingen rondom het Alzheimercafé Maarssen in 2024 Lezersnieuws
Afbeelding
Voorbereidingen verkoop nieuwbouwplan Art Royale Utrecht van start met woonwens-enquête Ondernemend
Afbeelding
Overvallers tankstation Ruimteweg nog spoorloos Nieuws
Afbeelding
Kansen voor de kwabaai in de Vechtplassen, geheimzinnige vis trommelt er op los Nieuws
Afbeelding
Kerstbingo in Vreeland. Vrije tijd
Afbeelding
Inwoners praten mee over aardgasvrij Stichtse Vecht Nieuws