Afbeelding
Lydia Zita Joy Lydia Zita Joy

Parkpodium Boom & Bosch trok weer een park vol enthousiaste bezoekers

Nieuws

BREUKELEN > Juist door de geweldige line-up en het mooie weer liep het park zondag weer helemaal vol met muziekliefhebbers. Er waren heel veel trouwe bezoekers, maar ook zagen we net als voorgaande weken veel nieuwe gezichten. ParkPodium is en wordt steeds meer een begrip in de regio!

Als eerste trad Legiana Collective op. Een geweldige groep muzikanten die met elkaar plezier beleefden met het maken van hun muziek en dit uitstraalde naar het publiek.

Wereldmuziek met poëtische verhalen en een sterke groove, prachtig samensmeltende stemmen versterkt door gitaar, viool, cello en contrabas en sinds kort ook door de mandoline, trekzak, ukelele en drums. Een grote variatie aan instrumenten die je maar zelden tegenkomt in één band. Met hun traditionele folk, sensuele Latin ritmes, Balkan dansmuziek en soms bluesachtige muziek wist Legiana Collective het publiek te boeien van de eerste tot de laatste minuut.

In de pauze deed het publiek zich tegoed aan de heerlijk saté en andere hapjes gemaakt door Bas Ysbrandy van ‘Uit eten in je eigen huis’.

Na de pauze was het de beurt aan Diona Fox & Her Ragdolls! Even leek het of er muziek van Amy Winehouse was opgezet, want Diona is een krachtige zangeres, die haar muziek brengt met een diep, warm stemgeluid met rauw randje, net als Amy. Met haar Ragdolls bracht zij jazz, (neo)soul en popmuziek. Dat haar inspiratiebronnen Carmen McRae, Billie Holiday en Ella Fitzgerald zijn, was duidelijk te horen tijdens dit mooie en goede optreden.

Het was beide bands een groot genoegen om te mogen optreden in een park vol luisterend en enthousiast publiek. Gezien de vele positieve reacties vanuit het publiek was dit wederzijds.

De dagsponsor deze zondag was Schoonmaakgroep ’t Sticht. Mede door de steun van de dagsponsors is het mogelijk om 10 zondagen gratis cultuur en muziek te brengen in Park Boom en Bosch.

Zondag 14 augustus Aanstaande zondag 14 augustus is het de beurt aan de trompettist & zanger Michael Varekamp, die de muziek van zijn grote idool Louis Armstrong als geen ander weet te benaderen.

Special guest van Michael Varekamp in het tweede deel van het programma is vocaliste Machteld Cambridge. Machteld groeide op in de kerk en is gezegend met een meeslepend stemgeluid. Zij laat de glorietijdtijd van jazzdiva’s als Ella Fitzgerald en Billie Holiday herleven.

ParkPodium Boom & Bosch is er tot en met 4 september elke zondag vanaf 14.00 uur, met uitzondering van zondag 28 augustus. De concerten zijn gratis toegankelijk. Naast een cateringwagen voor de drankjes is er ook alle zondagen een foodtruck op het terrein aanwezig.

Het volledige programma is te vinden op www.parkpodium.nl/programma.

Tekst: Jelte Zondervan

Foto’s: Lydia Zita Joy

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Intentie tot fusie bibliotheken Angstel, Vecht en Venen (AVV) en Het Groene Hart (HGH) Nieuws
Afbeelding
Enthousiaste deelnemers Z-route vinden hun weg in Stichtse Vecht, meer zelfredzaamheid voor statushouders Gemeente
Binnenkant molen Renk Ruiter,
Utrechts Landschap bestrijdt bonte knaagkever in Kortrijkse Molen Nieuws
Afbeelding
10 juni: informatieavond Vierde Aanvliegroute Schiphol, ook over Stichtse Vecht Nieuws
Gevaar op de weg.
Streekbelangen wil opheldering over onderhoud centrum Kockengen Nieuws
Afbeelding
De Europese verkiezingen komen eraan, Stichtse Vecht is er klaar voor Nieuws
Theekoepel Vechtevoort
Aan de wandel met Willem van Leusden, rondwandeling met gids door Maarssen Vrije tijd
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
Samenwerken om levens te redden, Hartreanimatie Stichtse Vecht plaatst een AED in 't Heycop Nieuws
Afbeelding
DOMunder viert 10-jarig bestaan op Domplein met expositie Gevonden Voorwerpen Vrije tijd
Afbeelding
Groot onderhoud N201 tussen Mijdrecht en Uithoorn Gemeente
Afbeelding
Twee explosies op Kanaleneiland en Vleuten Nieuws
Afbeelding
Eerste paal voor nieuwbouw Het Kwadrant Nieuws
Afbeelding
Warmtepompen, koeling en uw eigen energieopslag, Ontdek de toekomst van comfort en besparing tijdens infolezing op 8 juni Ondernemend