Afbeelding

Uitverkocht Proms Night Stichtse Vecht een overweldigend succes

Nieuws

STICHTSE VECHT > Orkest SDG Tienhoven kan terugkijken op een bijzonder geslaagde editie van Proms Night Stichtse Vecht in de Stinzenhal te Breukelen. Uiteraard stond deze Proms in het teken van het 100-jarig jubileum van dit mooie fanfareorkest. Gezien het grote aantal overweldigende reacties mogen ze trots zijn wat zij als orkest hebben gepresteerd.

Ruim 700 bezoekers genoten in een sfeervolle, tot concertzaal omgebouwde Sporthal, van een heel bijzondere muzikale avond. Een avond ingevuld door de zangeres Petra Berger, musicalster Tony Neef en de Coverband Red Bennett. En natuurlijk het 50 muzikanten sterk Orkest SDG zelf. Het geheel stond onder muzikale leiding van Hans Boom die het geheel fantastisch dirigeerde. De avond werd enthousiast en luchtig gepresenteerd door Ilse Stolwijk.

Dat het publiek onder de indruk was van wat er allemaal muzikaal gebracht werd, bleek wel uit de reacties van het publiek in de zaal. Het was een ware happening waar diverse muziekstijlen in vlot tempo passeerden. Met zorg was van tevoren een mooi en zeer gevarieerd programma samengesteld dat op een grote waardering kon rekenen van het publiek dat luid applaudisseerde en enthousiast meezong. Zeker als het orkest en artiesten samen op het podium stonden ging het dak er bijna af. Een bijzondere verrassing was het gast optreden van Babette Englebert, de dochter van Petra Berger, die samen met haar moeder een prachtig duet zongen. Wat een geweldige stem heeft deze nog jonge zangeres.

Aanwezig waren ook de Burgemeester Ap Reinders en Wethouder Arjan Wisseborn met hun partners. Beiden genoten zichtbaar van wat er tijdens deze Proms geboden werd.

Het Orkest zelf beet de spits af met “Concert Prelude” een prachtig mooi openingsstuk waar het orkest in haar Jubileumjaar alle concerten mee geopend heeft.

Naast de artiesten Tony Neef, Petra Berger en de band Red Bennett waren er ook drie fantastische solisten uit het Orkest zelf. Jan de Graaf, Elly Methorst- Voorneveld en Hendrik Bas vertolkten alle drie op hun instrument een schitterende solo, waarin zij hun technische en muzikale kwaliteiten lieten horen. Deze solo’s werden zeer gewaardeerd door het publiek gezien het daverend applaus dat zij alle drie kregen.

Vlak voor de pauze werd Orkest SDG verrast toen Burgemeester Ap Reinders het woord nam. Door hem werd de Stichtse Vecht Penning uitgereikt aan Orkest SDG. Burgemeester Ap Reinders: “Ik ben trots op dit orkest. Wij hebben hiermee een cultureel icoon in onze gemeente. Bijzonder ook dat Orkest SDG Tienhoven al 100 jaar mensen weet te binden en te boeien met muziek. De jaarlijks drukbezochte concerten zijn daarvan het levende bewijs”.

Dit waren natuurlijk prachtige woorden van onze burgemeester!

De Stichtse Vecht Penning is bedoeld voor inwoners of organisaties die zich op een breed terrein verdienstelijk maken voor de gemeente of samenleving van de Stichtse Vecht. Orkest SDG is de eerste vereniging die deze belangrijke onderscheiding krijgt. Het bestuur en leden waren zichtbaar verrast en vereerd met deze onderscheiding.

Orkest SDG steekt dan ook haar nek uit en probeert binnen de Stichtse Vecht baanbrekend te zijn met het organiseren van alweer de zesde Proms Night. Het blijft bijzonder indrukwekkend voor het publiek als een groot (blaas)orkest samen met een Popgroep, en fantastische vocale solisten muziek van o.a. Robby Williams, Bette Midler, Sting, Frank Boeijen, Ike & Tina Tuner, Brian Taylor, BLØF, George Michael, André Hazes, Abba en Andrea Bocelli en vele anderen vertolken. De telkens stijgende bezoekersaantallen bevestigen dit.

Alle medewerkers aan deze Proms Night Stichtse Vecht wisten met al hun enthousiasme en muzikale kwaliteiten de bezoekers te boeien en te verassen. Na afloop was er nog een sfeervolle en swingende after party met de muzikale inbreng van de Band “Red Bennet”. Fotograaf Aart Reitsma maakte weer een prachtige serie foto’s.

Orkest SDG mag met recht terugkijken op een uniek concert. Orkest SDG is een bijzondere speler geworden in het culturele veld binnen de Stichtse Vecht. Orkest SDG draagt met de organisatie van een Proms Night Stichtse Vecht haar steentje bij in dit culturele speelveld. Voorzitter lanceerde tijdens het concert ook het nieuwe project waar de vereniging de schouders onder gaat zetten “Nieuw Talent Orkest Stichtse Vecht”. Een muziek project voor volwassenen die gaan leren samen muziek te maken, waarbij muzikale ervaring niet nodig is! Richting de start in februari 2023 zal hier nog veel aandacht aan besteed worden in de media. Dus heb je ooit een blaas- of slagwerkinstrument bespeeld? Of nog nooit, maar wil je het graag leren? Wil je ontdekken wat jij met muziek hebt? Lijkt het je geweldig om samen muziek te maken? Dan is Nieuw Talent Orkest Stichtse Vecht misschien iets voor jou. Kijk op www.sdgtienhoven.nl of stuur een bericht naar nieuwtalent@sdgtienhoven.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Lezing in Vreeland over het rampjaar 1672 - 1673 vanuit een andere invalshoek Vrije tijd
Afbeelding
Stichtse Vecht investeert in buitensport “Deze investering is goed voor leefbaarheid in dorpen" Nieuws
Afbeelding
La Vuelta Holanda op alle fronten succesvol Nieuws
Afbeelding
Burgemeester Reinders leest voor op de Bijenschans Gemeente
Afbeelding
De liefde hangt in de lucht bij Kasteel de Haar Ondernemend
Afbeelding
Worstelaars Marcel en Tyrone Sterkenburg willen gouden plak bij Olympische Spelen Sport
Afbeelding
Mobiliteit van de toekomst in Merwede Nieuws
Afbeelding
ParkPodium Breukelen zoekt artiesten: wie durft? Nieuws
Afbeelding
Jaagpad terug langs de Vecht en het Zandpad tussen Maarssen en Nieuwersluis Nieuws
Afbeelding
Openbare repetitie Shantykoor De Vechtse Parlevinkers in Paviljoen De Wilgenplas Vrije tijd
Afbeelding
Levendige tentoonstelling 100 jaar tuinbouw Vleuten Nieuws
Afbeelding
BuurtAED-actie in Zandpad/Machinekade groot succes Nieuws
Afbeelding
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
Wagendijk Kockengen in slechte staat, informatieavond over de reconstructie Nieuws