Afbeelding
Provincie Utrecht

Gratis met de Regiotaxi naar het stemlokaal

Nieuws

REGIO > Woensdag 15 maart zijn de Provinciale Staten & Waterschapsverkiezingen. De provincie Utrecht vindt het belangrijk dat iedereen zijn stem uit kan brengen. Helaas staakt het OV (gedeeltelijk) op 15 maart en kan het voor mensen met een (mobiele) beperking lastig zijn om bij een stemlokaal te komen. De provincie Utrecht biedt daarom de mogelijkheid aan deze mensen om gratis gebruik te maken van de regiotaxi.

Wat moet u doen?

Om gebruik te maken van de Regiotaxi Utrecht kunnen reizigers bellen met het reserveringsnummer: Regiotaxi Utrecht: 088-00 25 400.

Regiotaxi Utrecht rijdt van en naar de volgende gemeenten: Bunnik, De Bilt, De Ronde Venen, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht, Vijfheerenlanden, Woerden, Zeist.

Mensen in de regio Eemland-Heuvelrug , kunnen bellen met de Regiotaxi via: 0900-11 22 445.

Dit geldt voor de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Woudenberg.

Mensen uit de gemeenten Rhenen, Renswoude en Veenendaal bellen met Regiotaxi Valleihopper , Valleihopper via tel. 0900-55 11 551.

U kunt een rit boeken naar het dichtstbijzijnde stemlokaal. Vergeet niet om de terugrit ook te reserveren! We kunnen helaas niet garanderen dat er voor iedereen een Regiotaxi beschikbaar is op het gewenste moment, dat is uiteraard afhankelijk van de vraag.

Geld terug

De kosten van de rit krijgt u terug van de provincie Utrecht. Hiervoor stuurt u een e-mail naar regiotaxi@provincie-utrecht.nl . Geef in de e-mail uw naam, pasnummer van regiotaxi en IBAN-nummer door. Uw vergoeding wordt zo spoedig mogelijk op uw bankrekening gestort.

Regiotaxi

Dankzij de Regiotaxi kunnen mensen met een mobiele beperking toch met het OV reizen, zelfs van deur tot deur. Ook biedt de speciale taxi uitkomst voor mensen die ver van een OV-halte wonen. De regiotaxi is een personenbus, rolstoelbus of taxi, die u deelt met andere reizigers. De chauffeur brengt u van uw huis naar het adres waar u naartoe wilt tot maximaal 25 kilometer, in dit geval het dichtsbijzijnde stembureau. In principe kan iedereen met de Regiotaxi reizen, mensen met een Wmo-pas betalen een aangepast tarief. Tijdens de verkiezingsdag betaalt de provincie Utrecht uw rit.

Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Afbeelding
Burgemeester Ap Reinders op bezoek bij 100-jarige mevrouw Groen-Abma uit Loenen Gemeente
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
Meer inzicht nodig in effecten Ruimtekwartier in Maarssenbroek op leefomgeving, natuur en klimaat Nieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws