Afbeelding
Provincie Utrecht

Gratis met de Regiotaxi naar het stemlokaal

Nieuws

REGIO > Woensdag 15 maart zijn de Provinciale Staten & Waterschapsverkiezingen. De provincie Utrecht vindt het belangrijk dat iedereen zijn stem uit kan brengen. Helaas staakt het OV (gedeeltelijk) op 15 maart en kan het voor mensen met een (mobiele) beperking lastig zijn om bij een stemlokaal te komen. De provincie Utrecht biedt daarom de mogelijkheid aan deze mensen om gratis gebruik te maken van de regiotaxi.

Wat moet u doen?

Om gebruik te maken van de Regiotaxi Utrecht kunnen reizigers bellen met het reserveringsnummer: Regiotaxi Utrecht: 088-00 25 400.

Regiotaxi Utrecht rijdt van en naar de volgende gemeenten: Bunnik, De Bilt, De Ronde Venen, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht, Vijfheerenlanden, Woerden, Zeist.

Mensen in de regio Eemland-Heuvelrug , kunnen bellen met de Regiotaxi via: 0900-11 22 445.

Dit geldt voor de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Woudenberg.

Mensen uit de gemeenten Rhenen, Renswoude en Veenendaal bellen met Regiotaxi Valleihopper , Valleihopper via tel. 0900-55 11 551.

U kunt een rit boeken naar het dichtstbijzijnde stemlokaal. Vergeet niet om de terugrit ook te reserveren! We kunnen helaas niet garanderen dat er voor iedereen een Regiotaxi beschikbaar is op het gewenste moment, dat is uiteraard afhankelijk van de vraag.

Geld terug

De kosten van de rit krijgt u terug van de provincie Utrecht. Hiervoor stuurt u een e-mail naar regiotaxi@provincie-utrecht.nl . Geef in de e-mail uw naam, pasnummer van regiotaxi en IBAN-nummer door. Uw vergoeding wordt zo spoedig mogelijk op uw bankrekening gestort.

Regiotaxi

Dankzij de Regiotaxi kunnen mensen met een mobiele beperking toch met het OV reizen, zelfs van deur tot deur. Ook biedt de speciale taxi uitkomst voor mensen die ver van een OV-halte wonen. De regiotaxi is een personenbus, rolstoelbus of taxi, die u deelt met andere reizigers. De chauffeur brengt u van uw huis naar het adres waar u naartoe wilt tot maximaal 25 kilometer, in dit geval het dichtsbijzijnde stembureau. In principe kan iedereen met de Regiotaxi reizen, mensen met een Wmo-pas betalen een aangepast tarief. Tijdens de verkiezingsdag betaalt de provincie Utrecht uw rit.

Afbeelding
Fefinitieve uitslag van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht Gemeente
Afbeelding
MEC Maarssen opent uniek buitenleslokaal 't Nest in wijkpark Maarssenbroek Nieuws
Afbeelding
Definitieve uitslag waterschapsverkiezing De Stichtse Rijnlanden met kandidaten Gemeente
Afbeelding
College stuurt beleid voor zonnevelden naar de gemeenteraad Grootschalige elektriciteitsopwekking met zonnevelden in De Ronde Venen Nieuws
Afbeelding
De Heeren van Maarssen is opnieuw in goede handen Ondernemend
Afbeelding
Cees van den Oosten erelid van ondernemingsvereniging OVSV Ondernemend
Afbeelding
Lopen, huppelen en rennen voor het nieuwe klimrek. Leerlingen WereldKidz Bolenstein zetten sponsorloop op touw Nieuws
Afbeelding
Tweede plaats voor Brandweer Breukelen tijdens Vaardigheidstoets Nieuws
Afbeelding
Uitje met bier belevenis op Slot Zuylen Vrije tijd
Afbeelding
QR-route van Museum Vredegoed te Tienhoven Vrije tijd
Afbeelding
De Vondel wordt het nieuwe Dorpshuis van Maarssen Dorp Nieuws
Afbeelding
Nieuwe cijfers Utrechtse woningmarkt onderstrepen noodzaak betaalbare woningen Nieuws
Afbeelding
Mantelzorgbijeenkomst in Maarssen: Zeg JA bij dementie Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente wil dat Demmerikse brug een beweegbare brug blijft Nieuws

    Agenda