Afbeelding
Provincie Utrecht

Onderhoudswerkzaamheden N402 bij Loenen gaan beginnen

Nieuws

LOENEN > De Rijksstraatweg (N402) tussen Loenen (vanaf rotonde golbaan) en Kerklaan (kruising N402/N201) is al geruime tijd onderwerp van onderzoek, zorg en discussie, zowel bij de wegbeheerder (provincie Utrecht) als bij de gemeente Stichtse Vecht, bewoners en weggebruikers. 

Vanaf maandag 3 juli tot maandag 14 augustus voert KWS Infra werkzaamheden uit aan de hoofdrijbaan en de fietspaden van de N402 Loenen aan de Vecht, in opdracht van de Provincie Utrecht. De werkzaamheden betreffen groot asfaltonderhoud en maatregelen omtrent verkeersveiligheid om de weg in goede en veilige conditie te houden. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd, zodat Loenen aan de Vecht ten alle tijden bereikbaar blijft en fietsers doorgang kunnen vinden. 

In de eerste twee weken worden de werkzaamheden omtrent westelijk fietspad uitgevoerd, zodat fietsers nog gebruik kunnen maken van het oostelijke fietspad. Zodra deze werkzaamheden afgerond zijn kunnen fietsers tijdens de overige werkzaamheden veilig gebruik maken van het verbrede westelijke fietspad. Na deze twee weken worden de werkzaamheden aan het zuidelijke deel van de hoofdrijbaan uitgevoerd en de laatste twee weken aan het noordelijke deel. Zo blijft Loenen aan de Vecht bereikbaar via de noord- of zuidkant. 

Voor de uitvoering van het oostelijke fietspad is er meer voorbereidingstijd nodig. Dit heeft mede te maken dat ruimtelijke procedures, vergunningen, grondaankoop, verleggen van kabels en leidingen en voorbelasting veel tijd in beslag nemen. ‘Daarnaast hebben we te maken met de stikstof problematiek, waardoor het oostelijke fietspad niet gelijktijdig uitgevoerd kan worden met de hoofdrijbaan en westelijke fietspad. Deze zomer of in het najaar zullen vooruitlopend op de aanleg van het nieuwe oostelijke fietspad mogelijk enkele kabels en leidingen verlegd worden en bomen gerooid en gecompenseerd worden die op dit moment in het toekomstige tracé van het oostelijke fietspad staan. Verder verwachten wij voor het einde van het jaar alle overige procedurele zaken afgerond en/of vergund te hebben zodat we in 2024 het nieuwe oostelijke fietspad kunnen aanleggen, als afsluiting van de totale werkzaamheden aan de N402’, aldus de provincie in een nieuwsbrief aan de bewoners.

Informatieavond 

Voor alle geïnteresseerden organiseert de provincie op woensdagavond 21 juni een inloopbijeenkomst over de voorgenomen wegwerkzaamheden aan de N402. Medewerkers van de provincie zijn tussen 19.00 uur en 21.00 uur aanwezig om een toelichting te geven op de uitvoering van de hoofdrijbaan en het westelijke fietspad en het ontwerp en de verdere voorbereidingen van het oostelijke fietspad.

Afbeelding
geslaagde fotosafari bij streekmuseum Vredegoed Lezersnieuws
Afbeelding
Optreden Capella Culemborg in Vleuten: What's in a Name Vrije tijd
Afbeelding
Opschoonactie Bloemstede Lezersnieuws
Afbeelding
Autobedrijven Van Oord en Vleming samen 85 jaar ervaring en kwaliteit Ondernemend
Afbeelding
Gemeente Utrecht komt met eigen geluidsnormen voor windmolens in Rijnenburg Nieuws
Afbeelding
Uitverkoop bij de kledingbank Stichtse Vecht Lezersnieuws
Afbeelding
De Digitale Canon van Maarssen is online! Nieuws
Afbeelding
VIOD Veteranen kampioen Sport
Afbeelding
Foto- en Videoclub Loenen wordt Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
IVN-lezing Waterkwaliteit op 6 juni 2023 Vrije tijd
Afbeelding
Feestmarkt Emmaus Haarzuilens druk bezocht en mooie opbrengst voor het solidariteitsfonds Nieuws
Afbeelding
Hockeyjongens MHV JO 14-3 kampioen na overtuigende kampioenswedstrijd Sport
Afbeelding
Fietstocht, gemeentedag en ontmoetingsdag Hersteld Hervormde Gemeente Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Opbrengst van de Lions Over Holland Erwtensoepverkoop ondersteunt drie lokale goede doelen Nieuws