Afbeelding
Provincie Utrecht

Onderhoudswerkzaamheden N402 bij Loenen gaan beginnen

Nieuws

LOENEN > De Rijksstraatweg (N402) tussen Loenen (vanaf rotonde golbaan) en Kerklaan (kruising N402/N201) is al geruime tijd onderwerp van onderzoek, zorg en discussie, zowel bij de wegbeheerder (provincie Utrecht) als bij de gemeente Stichtse Vecht, bewoners en weggebruikers. 

Vanaf maandag 3 juli tot maandag 14 augustus voert KWS Infra werkzaamheden uit aan de hoofdrijbaan en de fietspaden van de N402 Loenen aan de Vecht, in opdracht van de Provincie Utrecht. De werkzaamheden betreffen groot asfaltonderhoud en maatregelen omtrent verkeersveiligheid om de weg in goede en veilige conditie te houden. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd, zodat Loenen aan de Vecht ten alle tijden bereikbaar blijft en fietsers doorgang kunnen vinden. 

In de eerste twee weken worden de werkzaamheden omtrent westelijk fietspad uitgevoerd, zodat fietsers nog gebruik kunnen maken van het oostelijke fietspad. Zodra deze werkzaamheden afgerond zijn kunnen fietsers tijdens de overige werkzaamheden veilig gebruik maken van het verbrede westelijke fietspad. Na deze twee weken worden de werkzaamheden aan het zuidelijke deel van de hoofdrijbaan uitgevoerd en de laatste twee weken aan het noordelijke deel. Zo blijft Loenen aan de Vecht bereikbaar via de noord- of zuidkant. 

Voor de uitvoering van het oostelijke fietspad is er meer voorbereidingstijd nodig. Dit heeft mede te maken dat ruimtelijke procedures, vergunningen, grondaankoop, verleggen van kabels en leidingen en voorbelasting veel tijd in beslag nemen. ‘Daarnaast hebben we te maken met de stikstof problematiek, waardoor het oostelijke fietspad niet gelijktijdig uitgevoerd kan worden met de hoofdrijbaan en westelijke fietspad. Deze zomer of in het najaar zullen vooruitlopend op de aanleg van het nieuwe oostelijke fietspad mogelijk enkele kabels en leidingen verlegd worden en bomen gerooid en gecompenseerd worden die op dit moment in het toekomstige tracé van het oostelijke fietspad staan. Verder verwachten wij voor het einde van het jaar alle overige procedurele zaken afgerond en/of vergund te hebben zodat we in 2024 het nieuwe oostelijke fietspad kunnen aanleggen, als afsluiting van de totale werkzaamheden aan de N402’, aldus de provincie in een nieuwsbrief aan de bewoners.

Informatieavond 

Voor alle geïnteresseerden organiseert de provincie op woensdagavond 21 juni een inloopbijeenkomst over de voorgenomen wegwerkzaamheden aan de N402. Medewerkers van de provincie zijn tussen 19.00 uur en 21.00 uur aanwezig om een toelichting te geven op de uitvoering van de hoofdrijbaan en het westelijke fietspad en het ontwerp en de verdere voorbereidingen van het oostelijke fietspad.

Cabaretduo Beth & Flo
Cabaretduo Beth & Flo zaterdag 11 mei in Grote Kerk in Loenen Vrije tijd
Afbeelding
Ontdek je schrijftalent met Lyda Westerink tijdens schrijfworkshop bij het regionaal archief RHCV Lezersnieuws
Denny van Drogenbroek (penningmeester), Wim Kragten, Niek de la Haye (Secretaris)
Bruisende Koningsdag in Breukelen met jubileum en afscheid voorzitter Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor professor Gemke uit Oud-Zuilen Gemeente
Afbeelding
Nieuwe wijkaanpak begint goed, bewonersavond Reizende Man over duurzaamheid druk bezocht Nieuws
Afbeelding
Ook OSM U12-1 ongeslagen kampioen basketbal Sport
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Stichtse Vecht geeft eerste Omgevingsvergunning af Gemeente
Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente
Afbeelding
Vandalen houden huis bij MEC in Reigerskamp Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Afbeelding
Burgemeester Ap Reinders op bezoek bij 100-jarige mevrouw Groen-Abma uit Loenen Gemeente

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws