Afbeelding

Trots op de leerlingen van de Taalklas met kinderen uit de Oekraïne op basisschool De Kameleon

Nieuws

MAARSSENBROEK > Vorig jaar rond deze periode kwamen er veel vluchtelingen uit Oekraïne naar Nederland, onder wie veel kinderen. Voor deze kinderen, die door de oorlog hun vertrouwde omgeving hebben moeten achterlaten, is het belangrijk om zo snel mogelijk weer een veilig en zo normaal mogelijk leven op te bouwen. Onderwijs krijgen hoort daarbij. De scholenstichtingen Pastoor Ariëns en Vechtstreek + Venen voelen zich verantwoordelijk om daaraan bij te dragen en zij hebben deze uitdaging samen opgepakt. Er werd een Taalklas opgestart die is gehuisvest in basisschool De Kameleon in Maarssen. Hier krijgen nieuwkomers in de gemeente Stichtse Vecht, in de leeftijd van 6 tot 12 jaar (groep 3 tot en met 8), voltijds onderwijs met als doel om de Nederlandse taal te leren en kennis te maken met de Nederlandse cultuur.

Al snel werden er 30 leerlingen aangemeld bij de Taalklas. Deze kinderen hebben hard gewerkt om hun taal- en leesvaardigheid te verbeteren en hebben nu de vaardigheden en kennis om door te kunnen stromen naar een reguliere school. Samen met de ouders wordt bekeken welke school het beste bij hun kind past. De overstap naar een andere school is een belangrijke mijlpaal voor deze kinderen en hun ouders. De leerkrachten en onderwijsassistenten van de Taalklas hebben veel tijd en aandacht besteed aan een goede overdracht naar het vervolgonderwijs. Zij zijn trots op de kinderen en wensen hen heel veel succes toe op de nieuwe school.

In de Taalklas op basisschool De Kameleon wordt niet alleen les gegeven aan Oekraïense kinderen, maar ook aan nieuwkomers van andere nationaliteiten. Zij kunnen rechtstreeks bij de Taalklas worden aangemeld of via een reguliere basisschool in Stichtse Vecht.

Afbeelding
Motie SP : Te weinig woningen voor senioren in het Ruimtekwartier. Nieuws
Afbeelding
Meiden MO20 FC Breukelen Kampioen! Sport
Afbeelding
Sportieve dag met gouden randje voor Team Ytin Sport
Afbeelding
3e kids-patat-tennis bij LTC Loenen Sport
Afbeelding
Polsstokverspringen Goede omstandigheden geen garantie voor individuele topprestaties. Sport
Afbeelding
geslaagde fotosafari bij streekmuseum Vredegoed Lezersnieuws
Afbeelding
Optreden Capella Culemborg in Vleuten: What's in a Name Vrije tijd
Afbeelding
Opschoonactie Bloemstede Lezersnieuws
Afbeelding
Autobedrijven Van Oord en Vleming samen 85 jaar ervaring en kwaliteit Ondernemend
Afbeelding
Gemeente Utrecht komt met eigen geluidsnormen voor windmolens in Rijnenburg Nieuws
Afbeelding
Uitverkoop bij de kledingbank Stichtse Vecht Lezersnieuws
Afbeelding
De Digitale Canon van Maarssen is online! Nieuws
Afbeelding
VIOD Veteranen kampioen Sport
Afbeelding
Foto- en Videoclub Loenen wordt Stichtse Vecht Nieuws