Afbeelding

Portaal en BAM Wonen maken 48 woningen in Maarssen energiezuinig Roemer Visscherstraat, Catsstraat en Huygenstraat

Nieuws

MAARSSEN > In opdracht van Portaal heeft BAM Wonen de verduurzaming van de 48 woningen in Maarssen afgerond. De woningen zijn nu goed geïsoleerd. Ze hebben energielabel A of A+, de riolering is vervangen en waar nodig ook de keuken, badkamer en toilet. Vandaag vierden we de oplevering samen met de bewoners met koffie en lekkers. De bewoners zijn tevreden met het eindresultaat, zij beoordeelden het project met een 7,3.

Het gaat om de woningen Jacob Catsstraat 1-17, Roemer Visscherstraat 2-18 en 1-17, Brederostraat 22-32, Constantijn Huygensstraat 1-11 en P.C. Hooftstraat 18-34. De woningen zijn gebouwd in de jaren vijftig en voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd. Ze waren niet goed geïsoleerd, hadden vaak een hoge energierekening en hadden tocht- en vochtproblemen. De woningen zijn bouwkundig nog in goede staat en zijn nog steeds gewild, mede dankzij hun centrale ligging, prettige formaat en betaalbaarheid.

De woningen hebben nu geïsoleerd HR++ glas inclusief zelfregulerende roosters. De spouwmuren zijn gevuld met isolatiemateriaal als deze nog niet eerder geïsoleerd waren. Het dak is geïsoleerd, dakpannen en dakramen vervangen. De woningen hebben nu mechanische ventilatie met CO2 - en vochtsensor. In de woningen die een nieuwe keuken kregen, is nu een perlixaansluiting zodat er elektrisch gekookt kan worden. Op verzoek sloten we deze aansluiting ook aan bij bewoners die geen nieuwe keuken kregen omdat hun keuken nog in goede staat was. Buiten is alles geschilderd en het houtrot hersteld. De kunststof kozijnen zijn hersteld en voorzien van HR++ glas. De bestaande riolering is vervangen voor nieuwe PVC leidingen. Waar nodig kregen de bewoners een nieuwe keuken, badkamer en/of toilet.

De werkzaamheden zijn begonnen in september vorig jaar en duurden 8 maanden. De bewoners konden naar een logeerwoning wanneer zowel hun badkamer als keuken en toilet vernieuwd werden.

Afbeelding
Gemeente Stichtse Vecht doet de flamingo en roept senioren op tot meer beweging. #doedeflamingo Gemeente
Afbeelding
De Nacht van de Nacht 2023 duistere, duurzame belevenis Dit is er in provincie Utrecht te doen zaterdag 28 oktober Nieuws
Afbeelding
Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht Sport
Afbeelding
Tentoonstelling Geloof in Beeldhouwkunst René van Seumeren 1923-1989 in Vechtstreekmuseum Vrije tijd
Afbeelding
Stijging aantal inbraken en insluipingen gebied Breukelen tot Nigtevecht Nieuws
Afbeelding
Unieke boeklancering: S.O.S. samoeraitraining, Een spannend avontuur in het hart van Brazilië Lezersnieuws
Afbeelding
Opening heringerichte speeltuin Henk van der Griftpark Breukelen
Afbeelding
Bewonersavond Duurzaam wonen in Breukelen Gemeente
Afbeelding
Kerkdiensten Breukelen Zondag 1 oktober 2023 Lezersnieuws
Afbeelding
Alles voor het slapen bij de Matrassenstad Ondernemend
Afbeelding
Feestelijke opening Nieuw Activiteitencentrum Zebraspoor in Maarssenbroek Nieuws
Afbeelding
Plannen kleine uitbreiding wijk Zwanenkamp nu open voor bezwaar en reacties Nieuws
Afbeelding
Aanpak Oostelijke Vechtplassen: Informatiemarkt op 12 oktober Gemeente
Afbeelding
Extra Actie op de Yaris Cross bij Toyota van Ekris Maarssen! Ondernemend