Afbeelding

OBS Graaf Floris is Gezonde School

Nieuws

LOENEN > OBS Graaf Floris heeft het vignet Gezonde School behaald. Hiermee is OBS Graaf Floris de enige school in Stichtse Vecht met het vignet Gezonde School! Met het vignet laat OBS Graaf Floris zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Op 21 september heeft Wethouder Karin van Vliet het vignet uitgereikt aan de directeur Laura Penseel.

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. OBS Graaf Floris mag zich de komende drie jaar Gezonde School noemen op de thema’s Welbevinden en Relaties & Seksualiteit. De school houdt zich structureel bezig met het welbevinden van de leerlingen en het team, o.a. door het geven van lessen uit de methode Vreedzaam, het informeren van ouders, het signaleren en een sociaal veilig schoolklimaat. In het kader van gezonde relaties & seksualiteit wordt verspreid over het jaar op school de lessen van ‘Kriebels in je Buik’ gegeven. Alle leerkrachten zijn getraind om les te geven over vriendschap, relaties, grenzen aangeven, kunnen zijn wie je bent. Ook zijn ouders geïnformeerd tijdens een ouderavond van GGD regio Utrecht. De afgelopen jaren heeft de school nauw samengewerkt met de GGD.

Directeur Laura Penseel is er trots op dat OBS Graaf Floris zich nu een Gezonde School mag noemen. “Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het bordje Gezonde School. Een gezonde school is veel meer dan fruit eten en bewegen. Het is zo belangrijk dat iedereen zich van binnen ook gezond voelt.” Iedereen zong dan ook vanochtend uit volle borst het lied van Kinderen voor Kinderen ‘Het is goed zoals je bent’.

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Koning Winter bij Kaarslicht-in-Vreeswijk Vrije tijd
Afbeelding
Hockey Jongens onder 12-3 MHV winterkampioen Sport
Afbeelding
Resultaten enquête: inwoners denken mee over speelplekken in Stichtse Vecht Gemeente
Afbeelding
Oudjaarsconference Vincent Bijlo en Jeroen Wielaert in Bibliotheek Neude Vrije tijd
Afbeelding
Zelf veilig leren computeren? Het kan in de Bibliotheek Stichtse Vecht Gemeente
Afbeelding
Fietsverlichtingscontrole in Mijdrecht voor meer verkeersveiligheid Nieuws
Afbeelding
Nieuwe directeur Openbare Basisschool De Regenboog Lezersnieuws
Afbeelding
Concert Mike Boddé & Ineke van Klinken – Prikkel Vrije tijd
Afbeelding
Wijzigingen rondom het Alzheimercafé Maarssen in 2024 Lezersnieuws
Afbeelding
Voorbereidingen verkoop nieuwbouwplan Art Royale Utrecht van start met woonwens-enquête Ondernemend
Afbeelding
Overvallers tankstation Ruimteweg nog spoorloos Nieuws
Afbeelding
Kansen voor de kwabaai in de Vechtplassen, geheimzinnige vis trommelt er op los Nieuws
Afbeelding
Kerstbingo in Vreeland. Vrije tijd
Afbeelding
Inwoners praten mee over aardgasvrij Stichtse Vecht Nieuws