Afbeelding

College bezoekt Knooppunt Breukelen

Nieuws

BREUKELEN > De collegeleden van gemeente Stichtse Vecht hebben een werkbezoek gebracht aan Knooppunt Breukelen. Zij spraken eerst met bewoners van het Rode Dorp en aansluitend met ondernemers uit het gebied. Er zijn allerlei ontwikkelingen op korte en langere termijn.

Op dit moment worden er al verschillende zaken aangepakt in het gebied. Zo wordt er door de provincie een parkeergarage gerealiseerd en wordt betaald parkeren ingevoerd op de verschillende terreinen. De bocht bij de Broekdijk-West wordt veiliger gemaakt en het stationsgebied krijgt een kwaliteitsimpuls. Gemeente en provincie werken hierbij nauw samen. Daarnaast zijn er ook kansen voor ontwikkelingen op de langere termijn, door de directe aansluiting op de A2 en het treinstation. Functies die in dit gebied verder ontwikkeld kunnen worden zijn: mobiliteit, wonen, bedrijventerreinen.

De collegeleden wandelden met een delegatie van de bewoners door het Rode Dorp. Deze wijk dateert uit het begin van de vorige eeuw en heeft een eigen karakter. De bewoners zouden dit karakter graag versterken met het inrichten van een woonerf met bestrating in plaats van asfalt. Verder heeft men wensen geuit voor beter onderhoud van groen en speeltuin. Voor de handhaving van parkeerders in de wijk zonder vergunning wordt blijvende aandacht gevraagd. Wethouders Frank van Liempdt en Karin van Vliet: “We hebben de zorgen en wensen van de bewoners goed gehoord, dit nog versterkt door wat we zelf hebben kunnen zien. We hebben afgesproken dat we een en ander op een rijtje zetten en met een reactie komen. Niet alles kan morgen geregeld zijn, maar groenonderhoud en een opstelplaats voor kliko’s, dat gaan we als eerste oppakken.”

Het tweede deel van het werkbezoek vond plaats bij Avex op De Corridor, waar met ondernemers uit het gebied van gedachten werd gewisseld over de mogelijke ontwikkelingen op langere termijn. Er liggen twee studies hoe je Knooppunt Breukelen in de verdere toekomst kunt ontwikkelen. Je zou kunnen kiezen voor wonen en werken of volledig voor werken. Door de aanwezigheid van de snelweg zijn voor de bestemming wonen ingrijpende maatregelen nodig om een leefbaar woonklimaat te ontwikkelen, zoals een hoog geluidsscherm. De aanwezige ondernemers pleitten ervoor om te kiezen voor enkel bedrijvigheid, gezien de grote behoefte aan bedrijventerreinen. Wethouder Dick Polman: “De gedachtewisseling met de ondernemers was zeer nuttig. Ik heb goed begrepen dat de ondernemers een hoog geluidsscherm niet zien zitten, omdat zij hun vestiging op De Corridor gekozen hebben als zichtlocatie. Alles staat nog open, we hebben voor de toekomst nog geen keuzes gemaakt.”

Afbeelding
Straatroof op fietspad langs Pauwenkamp Nieuws
Afbeelding
Volgende stap zonnevelden in Haarrijnseplas Nieuws
Jannie van Kooten, vrijwilligerscoördinator.
Stichting Vrijwilligerszorg Thuis Sterven. Waar zou ú het liefst sterven? Ondernemend
Afbeelding
Vlag Oekraïne wappert boven Goudestein Nieuws
Afbeelding
Explosie bij restaurant in Vleuten, wie weet meer? Nieuws
Afbeelding
Leeuwenhart Risicobeheer en Verzekeringen kent de klanten Persoonlijk contact hoogste prioriteit Ondernemend
Afbeelding
Plannen voor water in uw buurt? Vraag subsidie aan bij Hoogheemraadschap Gemeente
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
Choral Evensong in de Pieterskerk Breukelen Vrije tijd
Afbeelding
Muzikale bootreis van Barok tot Broadway met Boddé en Zomer in Grote Kerk Loenen Vrije tijd
Afbeelding
Alpe d'Huez op voor kankeronderzoek, team GCM gaat er voor lopend en fietsend Nieuws
Afbeelding
Politie jaagt op autokrakers in Maarssenbroek Nieuws
Afbeelding
Het Nieuw Tienhovens Orkest viert haar Verjaardag! Het Orkest voor Jong en Oud viert haar 1e jaar met een mooi concert! Nieuws
Afbeelding
Gedeputeerden ontvangen eerste pakketlevering Hub Utrecht Oost Ondernemend