Afbeelding

Landhuis Oud Amelisweerd dingt met perentaart met karamelsaus mee naar de hoofdprijs, slot Zuylen valt af

Nieuws

OUD-ZUILEN > Stichting Dag van het Kasteel organiseert de uitreiking van de VriendenLoterij Kasteelprijs met als thema ‘Het beste kasteelrecept van Nederland’. 

In maart koos het Nederlandse publiek de top 3. Deze drie recepten, die de meeste stemmen kregen, werden in april op verschillende kasteellocaties aan een proefondervindelijke test onderworpen door een jury. Landhuis Oud Amelisweerd gelegen in Bunnik neemt het met haar kasteelrecept ‘Perentaart met karamelsaus’ op tegen de kweeperentaart van Museum Martena (Friesland) en de Indische stoof van Kasteel Cannenburch voor de hoofdprijs t.w.v. €10.000. De VriendenLoterij Kasteelprijs wordt op 16 mei om 11:00 uitgereikt op kasteel Duivenvoorde in Voorschoten (Zuid-Holland). Slot Zuylen was ook in de race met een eeuwenoud recept van een stevige wortelpudding, maar haalde dus niet de top-3.

De inzending van Oud Amelisweerd is een perentaart dat de hechte band tussen het landhuis en haar omgeving weerspiegelt. Meral Maas, stagiaire en bedenkster van het recept: “De top 3 plek betekent veel voor ons. Door deel te nemen aan de wedstrijd kregen we de kans om Landhuis Oud Amelisweerd op een originele manier onder de aandacht brengen. We hebben alles op eigen kracht gedaan: van het bedenken en maken van het recept tot het maken van de foto’s en het bakken en uitdelen van de taartjes en zijn buitengewoon trots dat onze inspanningen hebben geleid tot een top 3 plek.’’

De jury, bestaande uit TV-chef London Loy, culinair historica Manon Henzen en Dag van het Kasteel voorzitter Nathalie van Verschuer, heeft begin april de recepten aan een proefondervindelijke test onderworpen en maken 16 mei het winnende recept bekend. De winnaar zal niet alleen de eer ontvangen, maar ook een geldbedrag t.w.v. €10.000. Ook de nummer 2 en 3 gaan niet met lege handen naar huis: zij krijgen respectievelijk €5.000 en €2.500.

Stichting Dag van het Kasteel verbindt de VriendenLoterij Kasteelprijs jaarlijks aan het thema van het landelijke evenement Dag van het Kasteel, dat in het Pinksterweekend plaatsvindt. Dit jaar is het thema ‘Aan Tafel!’, waarbij de eetcultuur van kastelen en buitenplaatsen centraal staat. Het thema van de VriendenLoterij Kasteelprijs is daarom in 2024 ‘Het beste kasteelrecept van Nederland’. Meer informatie over de prijs via: dagvanhetkasteel.nl/vriendenloterij-kasteelprijs-2024/.

Afbeelding
Stichting Steun Kinderen in Polen/werkgroep Oekraïne op zoek naar opslagruimte Lezersnieuws
Afbeelding
Ontdek de wereld van het water tijdens de Vismigratiedag bij de Weerdsluis in Utrecht Lezersnieuws
Afbeelding
Polsstokverspringen Reinier Overbeek met verste dagsprong in Linschoten Sport
Afbeelding
Lintje voor VIOD-vrijwilliger Theo van Houten Gemeente
Het Romeinse fort Castellum Hoge Woerd
In Museum Hoge Woerd, van Vondst naar Verzameling Twee eeuwen archeologie in de PUG-collectie Vrije tijd
Afbeelding
Circus Salto in Maarssenbroek met volop vertier voor jong en oud Vrije tijd
Afbeelding
A2: gedeeltelijke afsluiting tussen knooppunt Empel en knooppunt Deil; weekend 24 - 27 mei 2024 Nieuws
Afbeelding
OSM'75 Mo15-2 vieren kampioenschap met 3-0 overwinning op DVSU Sport
Afbeelding
30-jarig ParkPodium in Breukelen pakt uit met jubileumfestival Nieuws
Een hartelijk welkom van burgemeester Reinders.
Stichtse Vecht zet de deuren wagenwijd open, open dag gemeente met veel activiteiten Nieuws
Afbeelding
Politieke inspiratieavond ChristenUnie met Maarten van Ooijen in Wilnis Lezersnieuws
Afbeelding
Landhuis Oud-Amelisweerd grote winnaar Kasteelprijs 2024 met perentaart met karamelsaus Nieuws
Joeri de Wit (links) en Johannes Fokkens (rechts)
Video Provincie Utrecht telt weidevogels: van grutto tot graspieper Nieuws
Boeken- en platenmarkt Breukelen
Boeken- en platenmarkt Breukelen Vrije tijd