Afbeelding

Steun de Utrechtse karateka’s richting de grote wedstrijden

Sport

UTRECHT > Elke dag mag Lindsey Weerdenburg bezig zijn met Karate, haar grootste passie. Samen met haar zusje Michelle houdt ze de ‘toko’ draaiende met ondersteuning van nog meer fantastische vrijwilligers. ‘Al tien jaar lang verzorgen we lessen bij Karate Team Utrecht aan karateka’s vanaf 4,5 jaar en ouder. Dagelijks komen er vele recreanten en topsport leerlingen over de vloer. Sinds afgelopen seizoen ook met de sport Boksfit. Ondanks een hele lastige coronatijd hebben we ons hoofd boven water kunnen houden en is de school onmisbaar geworden in de wijk’, geeft Lindsey Weerdenburg aan.

Topsport leerlingen laten ondersteunen door coach

De topsport leerlingen van Karate Team Utrecht reizen Europa door om deel te kunnen nemen aan aangewezen meetmomenten van de Karate Bond. ‘Meetmomenten zijn kwalificatie toernooien waarmee je jezelf kunt kwalificeren voor het Europees Kampioenschap en Wereld Kampioenschap. Helaas moeten onze sporters regelmatig zonder coach op pad door onder andere te hoge kosten.’ Recent is bekend geworden dat twee sporters van Karate Team Utrecht geselecteerd zijn om Nederland te vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap karate in Turkije. ‘Uniek want we leveren binnen één sportschool twee verschillende disciplines af. Een fantastische mijlpaal voor de hele karateschool en vooral voor mij als trainer erg bijzonder omdat we deze sporters van kleins af aan het trainen zijn. Michelle en ik zouden het helemaal geweldig vinden als wij onze sporters kunnen supporten op het WK. Uiteraard is dit net als het begeleiden bij andere wedstrijden allemaal voor eigen kosten. Zo zijn er onder meer wedstrijden voor het team in Berlijn, Boedapest, Luxemburg, Turkije, Almere, Zwolle en Venetië. Hier hebben we het dan alleen nog over de meetmomenten tot en met december 2022 en nog niet over alle breedtesport en grote toernooien in binnen en buitenland die niet aangeschreven staan als meetmoment, maar wel nodig zijn voor de aansluiting.’

Het zal mooi zijn en bovendien zeer belangrijk dat de coaches de sporters zo veel mogelijk bij kunnen staan in hun ontwikkeling. ‘Dit kost allemaal, zoals u begrijpt, heel veel geld. Daarom een oproep naar u, want vele handen maken licht werk’, aldus Lindsey. Iedere bijdrage helpt om de sporters verder te brengen richting en op een toernooi. ‘Ontzettend dank voor uw steun’. 

Zie voor meer info: www.gofundme.com

Afbeelding
Lezing in Vechtstreekmuseum Een kijkje achter de schermen bij René van Seumeren (Geloof in Beeldhouwkunst) Vrije tijd
Afbeelding
Denk mee over de herinrichting van stationsomgeving Breukelen! Nieuws
Afbeelding
Cultuurmakelaar zoekt optredens en locaties in Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Ondernemers Lage Weide tegen coffeeshop, aantrekken criminaliteit en extra verkeer Nieuws
Afbeelding
Zevende- en achtstegroepers snuffelen aan techniek op de Tech Experience Dag in Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Woerden op de kaart als wandelstad Nieuws
Afbeelding
TenneT onderzoekt mogelijkheid verdere uitbreiding hoogspanningsstation Breukelen-Kortrijk Nieuws
Afbeelding
Feestelijke opening ALDI Bisonspoor, eerste klanten al vroeg voor de deur Ondernemend
Afbeelding
Manifest voor meer natuur Medewerkers Utrechts Landschap geven natuur een stem Nieuws
Afbeelding
Cultuurfonds Stichtse Vecht ontvangt donatie Vechtstreek Classsic Nieuws
Afbeelding
Prolock Filterscherm grootschalig toegepast bij dijkversterking Sterke Lekdijk Nieuws
Afbeelding
Diamanten bruidspaar Gerard en Mieke van der Hulst-van Son uit Maarssen Gemeente
Afbeelding
Week van de Veiligheid in Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Jessica Buitelaar Fonds opgericht voor groepsleiding van mensen met een verstandelijke beperking Nieuws