Afbeelding
eigen beheer

Moestuin de Haar doet mee met NLdoet - Het mooiste klaslokaal van Nederland

Vrije tijd

HAARZUILENS > Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de 19e keer NLdoet. Ook Moestuin de Haar doet mee. We gaan het mooiste klaslokaal van Nederland lenteklaar maken en zoeken nog vrijwilligers om mee te helpen!

Het midden van onze zelfoogsttuin is een bijzondere plek. Hier vind je geen groenten in lange bedden maar de kruidentuin, de bloementuin en de plek waar kinderen les krijgen over groente telen. Het is nu de tijd om ons voor te bereiden op het nieuwe seizoen en het klaslokaal klaar te maken om de groepen kinderen uit de omgeving te ontvangen. Daar kunnen we de hulp van extra handen goed bij gebruiken.

Naast de tuin ligt woon-werkgemeenschap Emmaus Haarzuilens. Tijdens NLdoet kun je hier ook een kijkje nemen. Zij nemen je mee voor een rondleiding door hun bloeiende kringloopbedrijf, dat mede door inzet van vrijwilligers wordt gerund.

NLdoet is een mooie manier om nieuwe enthousiaste vrijwilligers te vinden en om bergen werk te verzetten. We zijn daar ontzettend blij mee, want mede door inzet van de vrijwilligers ziet de tuin er zo goed onderhouden uit. Bovendien brengt het werken in een prachtige buitenomgeving mensen samen en leren we allerlei leuke nieuwe mensen kennen. 

Niet alleen tijdens NLdoet kun je je handen uit de mouwen steken. Gedurende het seizoen ben je als vrijwilliger van harte welkom om op de tuin. De werkzaamheden zijn divers en zo heeft elk seizoen zijn eigen accent. Naast het zaaien, wieden, planten en onderhouden van de tuin zijn er ook (technische) klussen om op te pakken. Daarnaast zoeken we liefhebbers die zich willen verbinden aan de bloementuin en onder begeleiding van de tuinder de bloemenpracht tot bloei  laten komen. Het hebben van tuin kennis en ervaring is niet nodig. De tuin is bij uitstek de plek om samen te werken, kennis te delen en ervaringen op te doen. 

Over Moestuin de Haar

Moestuin de Haar is een zelfoogsttuin van 1,5 hectare gelegen op de oude productiegronden van Kasteel de Haar in Haarzuilens. Oogstdeelnemers komen genieten van de mooie omgeving, een praatje maken met de tuinders en eten met de seizoenen mee. We verbouwen groenten, bloemen, kleinfruit en kruiden.

Met een oogstaandeel ben je zo’n dertig weken per jaar welkom zelf groenten te komen oogsten. Dat betekent: iedere week super verse, zelf geoogste groenten. Je groenten zijn onbespoten en zijn geteeld volgens de principes van de biologische landbouw.

Afgelopen jaar genoten we al van de bloemenpracht op de tuin met onder andere historische dahlia’s. Het zijn deze dahlia’s die de barones graag op het kasteel in de vaas zag staan. Het is dit seizoen ook mogelijk om deze dahlia’s bij jouw thuis in de vaas te zetten met een bloemenabonnement. Heb je interesse of wil je ook oogstdeelnemer worden? Stuur dan een mailtje naar tuinders@moestuindehaar.nl.

Afbeelding
Speurtocht voor jong en oud in de meivakantie bij Regionaal Archief RHCVV Vrije tijd
Afbeelding
Kindertriathlon Leidsche Rijn zoekt vrijwilligers Sport
Afbeelding
Ludieke Pubquiz van jarige Historische Kring Loenen in de feesttent Lezersnieuws
Afbeelding
Wethouder Karin van Vliet opent Activiteitencentrum Zebraspoor Nieuws
Afbeelding
Afvallen met injecties: doorbraak op het gebied van gewichtsverlies Ondernemend
Buitenplaats Doornburg
Rondleiding historische buitenplaatsen Maarssen Vrije tijd
Afbeelding
Kom voetballen bij VIOD, 10 mei speciale clinic voor de jeugd Sport
Afbeelding
Volledige afsluiting Oostkanaaldijk tussen Loenen en Nigtevecht, noodweg auto's en bestelbussen Nieuws
J.W.Sloeserwij, Janet en P.U Fagginger Auer.
Mooi afscheid van Janet bij huisarts/apotheek Kockengen Nieuws
Zwemlust bijna klaar voor nieuw seizoen
Zwemvereniging Zwemlust bijna klaar voor nieuw seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Kringloopwinkel De Sirkel krijgt kans op Circulair ambachtscentrum bij nieuw afvalstation. Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws