Afbeelding
Hans Snoeren

Zangkoor Fun4All bewandelt Crossroads

Vrije tijd

REGIO > Op zondag 21 april 2024 treedt zangkoor Fun4All uit Loosdrecht op met een jaarlijks concert, genaamd Crossroads. De titel heeft betrekking op de keuze voor en daarmee de samenstelling van het programma. Het koor trakteert muziekliefhebbers op een combinatie van muziekstijlen en een reis door de tijd. Met dit concert bewandelen zij twee wegen: voor de pauze één met een klassieke touch, en na de pauze één met een swingin’ feel. Daarmee komt de veelzijdigheid van het koor perfect tot uitdrukking. Trouwe luisteraars kunnen rekenen op veel nieuwe stukken die niet eerder zijn uitgevoerd. Het koor wordt begeleid door twee orkesten: de Vegas Strings en de Vegas Band. Het geheel staat onder leiding van Pieter van den Dolder.

Dit concert wordt, vanwege de ruime opzet, gehouden in de Morgenster, Seinstraat 2 in Hilversum. Aanvang 14:30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.fun4all.nu.

Het programma

Voor de pauze zingen we, in deze periode van herdenking, onder andere het Largo uit Dvoráks 9e symfonie ‘Aus der neuen Welt’. Dit melancholische stuk werd tijdens de oorlog in het Japanse vrouwenkamp op Sumatra gezongen om troost en kracht uit te putten. Dan via Vivaldi, Brahms, Elgar en het Elysium van de oude Romeinen naar hedendaagse componisten als Eric Whitacre, Ola Gjeilo en Andreas Bocelli. De begeleiding van deze, soms zelfs gedragen, muziek is in handen van de Vegas Strings.

Na de pauze gaan we vergezeld door de Vegas Band eens wat swingender en syncopischer te werk. Dit alles onder Pieters motto: ‘Rythm comes first’. Er zijn musicalsongs te beluisteren van Cole Porter, Duke Ellington, Mac Huff en Harry Warren. De laatste bekend van ‘42nd Street’. En niet te vergeten van de Amerikaanse zanger uit de 60-70-er jaren en slechts 37 jaar oud geworden Bobby Darin.

Begeleiding

Pieter van den Dolder uit Loosdrecht is een druk bezette arrangeur en dirigent. Zo begeleidt hij tijdens dit concert naast het koor tevens de Vegas Strings en de Vegas Band. Terwijl hij al diverse orkesten onder zijn hoede had, vatte hij ruim 10 jaar geleden samen met Lia Snoeren het plan op om een koor te starten: Fun4All. De afgelopen jaren hebben het koor en zijn orkesten regelmatig samengewerkt. Daarbij waren solisten als Marco Bakker, Jeroen Bik, Laura Fygi en mondharmonicaspeler Martijn Luttmer graag te gast.

Afbeelding
Pink Ribbon Soester Wandelweekend populair: al 1.500 inschrijvingen Vrije tijd
Edo Ankum van Stichting Rondje Pampus overhandigt cheque aan Gebiedsteam van Landschap Noord-Holland
Rondje Pampus overhandigt cheque van € 5.000,- voor Otteronderzoek Lezersnieuws
Afbeelding
Kerkdiensten Breukelen zondag 5 mei en donderdag 9 mei Lezersnieuws
Afbeelding
Eerst geloven, dan zien' op prachtige historische locaties door Maarssen32 Vrije tijd
Afbeelding
Bingo in Vreeland Vrije tijd
Afbeelding
Tennissen bij LTV Breukelen Sport
Afbeelding
Vroege Vogelwandeling ANV in Bethunepolder Vrije tijd
Afbeelding
Hemelvaart en Pinksteren: aangepaste openingstijden gemeentekantoor en afvalscheidingsstations Stichtse Vecht Gemeente
Afbeelding
Grote Clean Up van de Vecht en Kromme Rijn, vrijwilligers pakken zwerfafval aan Nieuws
Afbeelding
Wiekenfeest bij molen De Hoop in Loenen, burgemeester Reinders laat de wieken draaien Nieuws
Afbeelding
Ticketverkoop voor het Europees Kampioenschap softbal vrouwen is gestart! Sport
Afbeelding
9 mei Historische O.P.A. trekkerdag met rondrit door de regio Vrije tijd
1e fase bouwgebied Haarrijn
Werkzaamheden woningbouw Haarrijn gaan van start Nieuws
Afbeelding
Matineeconcert van het Nederlands Concert Mannenkoor in Breukelen Vrije tijd