Afbeelding
Hans Snoeren

Zangkoor Fun4All bewandelt Crossroads

Vrije tijd

REGIO > Op zondag 21 april 2024 treedt zangkoor Fun4All uit Loosdrecht op met een jaarlijks concert, genaamd Crossroads. De titel heeft betrekking op de keuze voor en daarmee de samenstelling van het programma. Het koor trakteert muziekliefhebbers op een combinatie van muziekstijlen en een reis door de tijd. Met dit concert bewandelen zij twee wegen: voor de pauze één met een klassieke touch, en na de pauze één met een swingin’ feel. Daarmee komt de veelzijdigheid van het koor perfect tot uitdrukking. Trouwe luisteraars kunnen rekenen op veel nieuwe stukken die niet eerder zijn uitgevoerd. Het koor wordt begeleid door twee orkesten: de Vegas Strings en de Vegas Band. Het geheel staat onder leiding van Pieter van den Dolder.

Dit concert wordt, vanwege de ruime opzet, gehouden in de Morgenster, Seinstraat 2 in Hilversum. Aanvang 14:30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.fun4all.nu.

Het programma

Voor de pauze zingen we, in deze periode van herdenking, onder andere het Largo uit Dvoráks 9e symfonie ‘Aus der neuen Welt’. Dit melancholische stuk werd tijdens de oorlog in het Japanse vrouwenkamp op Sumatra gezongen om troost en kracht uit te putten. Dan via Vivaldi, Brahms, Elgar en het Elysium van de oude Romeinen naar hedendaagse componisten als Eric Whitacre, Ola Gjeilo en Andreas Bocelli. De begeleiding van deze, soms zelfs gedragen, muziek is in handen van de Vegas Strings.

Na de pauze gaan we vergezeld door de Vegas Band eens wat swingender en syncopischer te werk. Dit alles onder Pieters motto: ‘Rythm comes first’. Er zijn musicalsongs te beluisteren van Cole Porter, Duke Ellington, Mac Huff en Harry Warren. De laatste bekend van ‘42nd Street’. En niet te vergeten van de Amerikaanse zanger uit de 60-70-er jaren en slechts 37 jaar oud geworden Bobby Darin.

Begeleiding

Pieter van den Dolder uit Loosdrecht is een druk bezette arrangeur en dirigent. Zo begeleidt hij tijdens dit concert naast het koor tevens de Vegas Strings en de Vegas Band. Terwijl hij al diverse orkesten onder zijn hoede had, vatte hij ruim 10 jaar geleden samen met Lia Snoeren het plan op om een koor te starten: Fun4All. De afgelopen jaren hebben het koor en zijn orkesten regelmatig samengewerkt. Daarbij waren solisten als Marco Bakker, Jeroen Bik, Laura Fygi en mondharmonicaspeler Martijn Luttmer graag te gast.

Fotosafari in het natuurgebied bij Vredegoed
Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de Fotosafari op 25 mei bij Streekmuseum Vredegoed! Vrije tijd
Zwemlust zoekt vrijwilligers
Zwemlust Nieuwersluis zoekt versterking Lezersnieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor Hans Stevens uit Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Open Hof nog steeds inleverlocatie in Maarssen voor producten voedselbank Stichtse Vecht Lezersnieuws
Gespreksleiders op de bijeenkomst
Video SeniorenRaad Stichtse Vecht wil meer regie om krachtig ouder te worden Nieuws
Afbeelding
Stichtse Vecht gaat hondenbelasting afschaffen en andere hoofdpunten uit de Voorjaarsnota Nieuws
Afbeelding
Woningsluiting Zwanenkamp in Maarssenbroek wegens illegale prostitutie, drie mensen aangehouden Nieuws
Afbeelding
Belangrijke stap in nieuwbouw Ruimtekwartier in Maarssenbroek, start bouw 499 appartementen Nieuws
Afbeelding
Mathijs Bouwman nieuwe directeur-bestuurder van DE KOM. Lezersnieuws
Gezellig winkelen in hart van Maarssen.
Stenen winkels maken hart van Maarssen de moeite waard Ondernemend
Afbeelding
Utrechts Kunstdoolhof bijzondere soundtrack 'Uit het oog' van Eefje de Visser vormt soundtrack voor Doloris Anoma Maze Lezersnieuws
Afscheid van voorzitter Henny Smorenburg.
Succesvolle Algemene Ledenvergadering bij Onderling Verzekerd Ondernemend
Afbeelding
Boeren en tuinders overhandigen eerste spandoek aan de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Burgemeester op bezoek bij 101-jarige meneer Bouwman uit Maarssen-Dorp Gemeente