Afbeelding

Ook Annemarie gaat naar het NLdoet Wijkevent in Vleuterweide

Gemeente

VLEUTEN-DE MEERN > Voor Annemarie Stouten (58) is het vanzelfsprekend: zij bezoekt vrijdag 15 maart het NLdoet Wijkevent in de bibliotheek Vleuterweide. “Vrijwilligerswerk geeft je enorm veel energie” zegt zij. “Ik zou iedereen aanraden om naar dit event te gaan.”

“Er is niet één antwoord op die vraag” zegt Annemarie, als wij haar vragen waarom ze vrijwilligerswerk doet. “Aan de ene kant doe je het voor iemand die je kunt helpen. Vrijwilligerswerk is een heel gemakkelijke manier om iets goeds te doen. De dankbaarheid van je klant geeft je veel voldoening.”

“Maar” vervolgt zij. “Ik doe het ook voor mijzelf. Ik vind het gewoon fijn om te doen en het geeft mij veel energie. Ik heb weer een netwerk opgebouwd met veel nieuwe sociale contacten. Met sommige collega-vrijwilligers ben ik bevriend geraakt”.

Annemarie kwam een paar jaar geleden in de WIA terecht. “Ik realiseerde mij dat ik zelf het heft in handen moest nemen, zodat ik niet de hele dag thuis zou zitten. Daarom zocht ik naar vrijwilligerswerk waar ik voldoening uit kon halen en wat ik zou kunnen doen wanneer het mij uitkwam.”

Annemarie is vrijwilliger bij o.a. WIL in je buurt. Zij is daar een van de coördinatoren van de boodschappendienst. “Dat is gewoon fijn” zegt ze. “Bij WIL kun je van alles doen, het is heel divers, en je hebt geen verplichte uren die je moet halen. En bovendien is WIL echt van de wijk, heel lokaal.” Bij DOCK, de sociaal makelaarsorganisatie in Utrecht, is Annemarie bovendien PR-vrijwilliger. Dat doet ze al 3 jaar. Ze ontwerpt flyers. Ook voor SUB-VDM en voor de Stichting Vrienden van de Schakel zorgt zij voor de communicatie.

Annemarie raadt iedereen aan om naar het NLdoet Wijkevent in de bibliotheek in Vleuterweide te gaan. “Ook, en misschien wel juist als je een baan hebt” zegt ze. “Oriënteer je gewoon op wat wél kan in plaats van dat je denkt dat je er toch geen tijd voor hebt. Het is heel belangrijk dat je je contacten in de wijk hebt, en niet alleen in je werk.”

Het NLdoet Wijkevent Vleuten-De Meern is op vrijdag 15 maart tussen 14:00 uur en 17:00 uur. Er staan ruim 25 vrijwilligersorganisaties. Er zijn 4 workshops. “Door de veelzijdigheid van het aanbod aan vrijwilligerswerk kan dit event heel inspirerend zijn” besluit Annemarie.

Monique Becking van Platvorm Vrij Parkeren overhandigt 1200e poster aan CDA-fractie
CDA Utrecht steunt Platform Vrij Parkeren Nieuws
Afbeelding
Kindertriathlon Leidsche Rijn zoekt vrijwilligers Sport
Afbeelding
Denk mee over wonen in Utrecht, nu en in de toekomst Nieuws
Afbeelding
Utrecht op zoek naar extra plekken voor asielzoekers door Spreidingswet Nieuws
Afbeelding
Winnaars 1e Doublette toernooi Henk Koet en Frans de Wide. Sport
Gezellig samen lunchen met gasten van de zonnebloem Harmelen
Gezellig uitje Zonnebloem Harmelen naar tuincentrum Intratuin Lezersnieuws
Afbeelding
Onderzoek naar meer groen, voorzieningen en woningen aan Graadt van Roggenweg Nieuws
De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht maakt kans op landskampioenschap
Vijfde finale in drie jaar voor volleybalsters De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht Sport
Afbeelding
Afvallen met injecties: doorbraak op het gebied van gewichtsverlies Ondernemend
Afbeelding
Onderzoek Rekenkamer Veel stembureaus in stad Utrecht niet of zeer moeilijk toegankelijk Nieuws
Afbeelding
Vrijheidswandelingen, verhalen van verzet, kleindochters Wolter Heukels en Bevrijdingsfestival in Bibliotheek Neude Nieuws
De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws