Afbeelding

Ook Annemarie gaat naar het NLdoet Wijkevent in Vleuterweide

Gemeente

VLEUTEN-DE MEERN > Voor Annemarie Stouten (58) is het vanzelfsprekend: zij bezoekt vrijdag 15 maart het NLdoet Wijkevent in de bibliotheek Vleuterweide. “Vrijwilligerswerk geeft je enorm veel energie” zegt zij. “Ik zou iedereen aanraden om naar dit event te gaan.”

“Er is niet één antwoord op die vraag” zegt Annemarie, als wij haar vragen waarom ze vrijwilligerswerk doet. “Aan de ene kant doe je het voor iemand die je kunt helpen. Vrijwilligerswerk is een heel gemakkelijke manier om iets goeds te doen. De dankbaarheid van je klant geeft je veel voldoening.”

“Maar” vervolgt zij. “Ik doe het ook voor mijzelf. Ik vind het gewoon fijn om te doen en het geeft mij veel energie. Ik heb weer een netwerk opgebouwd met veel nieuwe sociale contacten. Met sommige collega-vrijwilligers ben ik bevriend geraakt”.

Annemarie kwam een paar jaar geleden in de WIA terecht. “Ik realiseerde mij dat ik zelf het heft in handen moest nemen, zodat ik niet de hele dag thuis zou zitten. Daarom zocht ik naar vrijwilligerswerk waar ik voldoening uit kon halen en wat ik zou kunnen doen wanneer het mij uitkwam.”

Annemarie is vrijwilliger bij o.a. WIL in je buurt. Zij is daar een van de coördinatoren van de boodschappendienst. “Dat is gewoon fijn” zegt ze. “Bij WIL kun je van alles doen, het is heel divers, en je hebt geen verplichte uren die je moet halen. En bovendien is WIL echt van de wijk, heel lokaal.” Bij DOCK, de sociaal makelaarsorganisatie in Utrecht, is Annemarie bovendien PR-vrijwilliger. Dat doet ze al 3 jaar. Ze ontwerpt flyers. Ook voor SUB-VDM en voor de Stichting Vrienden van de Schakel zorgt zij voor de communicatie.

Annemarie raadt iedereen aan om naar het NLdoet Wijkevent in de bibliotheek in Vleuterweide te gaan. “Ook, en misschien wel juist als je een baan hebt” zegt ze. “Oriënteer je gewoon op wat wél kan in plaats van dat je denkt dat je er toch geen tijd voor hebt. Het is heel belangrijk dat je je contacten in de wijk hebt, en niet alleen in je werk.”

Het NLdoet Wijkevent Vleuten-De Meern is op vrijdag 15 maart tussen 14:00 uur en 17:00 uur. Er staan ruim 25 vrijwilligersorganisaties. Er zijn 4 workshops. “Door de veelzijdigheid van het aanbod aan vrijwilligerswerk kan dit event heel inspirerend zijn” besluit Annemarie.

Afbeelding
Vispassage Haarrijn vernieuwd voor betere voortplantingsreis Nieuws
Afbeelding
Stichtse Vecht heeft nu een relatieplein met deskundigen voor relatieproblemen Nieuws
Afbeelding
Grote filekans Leidsche Rijntunnel op A2 Nieuws
Winst voor Jens Treur
Jens Treur uit Kockengen verandert van team en kartframe en wint meteen in NK KZ2! Sport
Afbeelding
Kortingsactie fietshelm: provincie Utrecht zet 'm op! Nieuws
Plantjesmarkt Moestuin de Haar
Plantjesmarkt Moestuin de Haar Vrije tijd
Groep 8a tijdens hun dansvoorstelling
OBS Waterrijk bruist tijdens projectafsluiting Carnaval der dieren Lezersnieuws
Afbeelding
Germieco BV neemt Bevanos BV over Ondernemend
Het Startschot bij de opening van de nieuwe Atletiekbaan in ZwanenkampFotobron: Fabrizio Mastracchi Manes
Start Clinic bewust hardloop bij OSM Atletiek Sport
Afbeelding
Inschrijving 72ste editie Singelloop Utrecht geopend! Sport
Afbeelding
Verkeershinder Zuilense Ring (N230) door spoedreparatie Gemeente
 In de goed uitgeruste keuken wordt heel wat lekkers klaargemaakt.
Kookploeg gezocht voor De Mantelmeeuw Lezersnieuws
Afbeelding
Molencruise in het Groene hart met de Zonnebloem Vleuten De Meern Haarzuilens Lezersnieuws
©Ilse Schuurmans
Informatiebijeenkomst Moderne Literatuur van leesclub Senia Lezersnieuws