Afbeelding

Vlag op het dak in de Herenstraat in Breukelen

Ondernemend

BREUKELEN > Op woensdag 24 april jl ging symbolisch de vlag op het dak op de bouwplaats aan de Herenstraat 35 in Breukelen. Dit gebeurde in bijzijn van wethouder Frank van Liempdt, die benadrukte hoe waardevol ook kleinschalige woningbouwprojecten als deze zijn. Vervolgens liet hij op verzoek van ontwikkelaar Nico van Schaik, die actief lid is van de plaatselijke postduivenvereniging “De Klepper” twintig postduiven los, als symbool van thuiskomen – postduiven keren immers altijd terug naar waar zij vandaan komen – en van vrede.

Voor Nico van Schaik is deze bouwplaats historische grond. Niet alleen omdat het de plek is waar hij én zijn vader geboren werden, maar des te meer doordat in 1899 zijn overgrootvader voor zijn zoon – Nico’s grootvader - een timmermanswerkplaats kocht op exact deze plek; het prille begin van bouwbedrijf Van Schaik, waaraan inmiddels de vierde generatie van de familie leiding geeft.

Reeds in 2007 is het eerste plan voor dit project ingediend bij de gemeente (Q-team). Sinds die tijd zijn de plannen voor de zijde aan de Herenstraat ongewijzigd gebleven; mede door inbreng van dorpsgenoten heeft de zijde aan de Straatweg wel enige aanpassing ondergaan. Ook de historische werkplaats zal – na renovatie – blijven staan en de functie van garage krijgen. De nodige instanties hebben hier hun licht over laten schijnen. Al met al werd het door verschillende oorzaken, zoals eisen vanuit de bouwnijverheid en de gemeente, een langdurig proces, dus blijdschap is er - evenals dankbaarheid naar alle betrokkenen en de gemeente - dat het project nu daadwerkelijk vorm begint te krijgen.

De uitvoering van deze opdracht is in handen van bouwbedrijf Van Schaik Breukelen, voor wie - naast projecten als deze - ook veel hoogwaardige renovatie in Amsterdam in het portfolio zit. Dit project met historische waarde en verwantschap past hen daarom zeer goed.

Het gebouw zal bestaan uit 5 appartementen, waarvan 4 voor verhuur in het middensegment, en is ontworpen met de nodige aandacht voor duurzaamheid. Het verlangen van de ontwikkelaar is om er een soort hofje te creëren, waarin vrijheid en omzien naar elkaar zullen huizen. Hoe een en ander er concreet uit zal komen te zien is nu nog volop in ontwikkeling. Na de oplevering van het complex, dat gepland staat voor september, zal hierover meer duidelijkheid worden gegeven.

Afbeelding
Plan Natuurgebied Zuilen: meer natuur en biodiversiteit Nieuws
Poster Bel is het beest #belishetbeest
De volwassen toneelgroep van Sesar speelt de spraakmakende voorstelling: Bel is het beest.. Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht zet met betaald parkeren in op bewuster gebruik van P+R Breukelen. minder drukte op de wegen Nieuws
Afbeelding
Werkzaamheden nieuwe inrichting Amsterdamsestraatweg van start Nieuws
Afbeelding
Jongeren mogen meedenken met het waterschap Stichtse Rijnlanden Nieuws
Wijkentour Oud-Utrecht Lombok, Van molen tot moskee, 25 mei 2024
Wijkentours gaan weer van start: Lombok-tussen Molen en Moskee Lezersnieuws
Afbeelding
Loop 2 juni mee met de gezelligste Loop van Utrecht in Leidsche Rijn Sport
Afbeelding
Herinrichting tramhaltes Vaartsche Rijn-Utrecht Science Park Nieuws
Afbeelding
Dineren in adellijke sferen bij Kasteel de Haar Soirées Septembre beleven tweede editie Vrije tijd
Afbeelding
Zwembad De Meent gaat open Lezersnieuws
Afbeelding
Herdenking impact slavernij Campagne Keti Koti = Utrecht 2024 Nieuws
.
Zuilense Ring (N230) krijgt lagere snelheid en nieuw, stiller asfalt met nieuw geluidsscherm Nieuws
Afbeelding
ZPC Watervlo promoveert naar de A Klasse Sport
Azotod in De Meern
Uitnodiging inloopavond terrein Azotod opknappen, ook meer groen Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws