Afbeelding

Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing?

Lezersnieuws

REGIO > Afgelopen donderdag was er een mooie open Rotary avond met geinteresseerden, ondernemers, professionals, vrienden, allen uit de Stichtse Vecht. Een bijzondere avond, met een inspirerende lezing “Digitaal en divers: symbiose of botsing” door Sirous Kavehercy. Een waardevolle avond.

Tijdens de avond werden de aanwezigen op een vlot tempo meegenomen in een stukje theorie over algoritmen, hoe ze worden samengesteld en de daaropvolgende kansberekening. Sirous benadrukte dat ondanks de goede training van AI, er altijd een zekere mate van onzekerheid blijft bestaan. Voorbeelden toonde dat AI erin slaagt om Van Gogh te imiteren, maar niet in staat is om zijn gevoel te evenaren. Dit onderstreept het feit dat menselijke creativiteit en gevoel niet te repliceren zijn. Ook werd de rol van AI in universiteiten besproken en de noodzaak van ethische waarden en regelgeving in de ontwikkeling van technologie.

Sirous nam de aanwezigen mee langs prachtige voorbeelden van hoe AI de wereld inclusiever maakt door het wegnemen van barrières, zoals taalbarrières en toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking. Tegelijkertijd waarschuwde hij voor mogelijke valkuilen, zoals bias die inherent is aan AI, en benadrukte hij het belang van kritisch denken over de impact van technologie op mens en maatschappij.

Sirous Kavehercy heeft meer dan 25 jaar internationale ervaring in communicatie en digitalisering als consultant, docent, business developer, marketeer en sinds 2011 als ondernemer. Dit heeft hem een schat aan real-life interculturele kennis en expertise opgeleverd, van Azië tot Europa, Afrika en de VS. Sirous behaalde zijn master in Computer Science en Artificial Intelligence in een tijd dat internet en mobiele telefonie nog in de kinderschoenen stonden. Sindsdien heeft hij alle revolutionaire digitale ontwikkelingen van dichtbij meegemaakt. Als oprichter van Tripylon Media ondersteunt Sirous organisaties op het gebied van digitale transformatie, globalisering en (interculturele) communicatie. Sirous is een ervaren adviseur en spreker die je met zijn authentieke stijl en persoonlijke anekdotes meeneemt op een reis door de wereld van technologie, cultuur en communicatie. Hij ontwikkelt en verzorgt bovendien masteropleidingen voor diverse opleiders, hogescholen en universiteiten.

Over Rotary

AI is een voorbeeld van een van de ‘avenues’ aandachtsgebieden van Rotary. Naast uiteraard Fellowship en Service Above Self. Het inzetten voor de maatschappij. Vocational service gaat over onze beroepen en onze roeping, de wijze waarop Rotarians zich verbonden voelen of maatschappelijk betrokken zijn. Het moedigt Rotarians aan anderen te dienen met behulp van hun beroep en door hoge ethische normen te betrachten. Het besteedt ook aandacht de zogenaamde 4 Way Test en hier ligt ook een mooi bruggetje naar ons onderwerp van vanavond. De Four-Way Test, zeg maar de gedragscode van Rotary, gaat over de waarheid, eerlijkheid, goede wil en nut voor anderen, kan worden gelinkt aan Artificial Intelligence en diversiteit door te benadrukken hoe ethisch ontwikkelde AI bijdraagt aan eerlijkheid en nut voor de samenleving. Het waarborgen van diversiteit in AI-ontwikkeling en toepassingen weerspiegelt op zijn beurt de waarden van goede wil en respect voor alle betrokken belanghebbenden.

Oproep

Geïnteresseerd om eens kennis te maken met Rotaryclub MaarssenBreukelen; meldt je dan aan via secretariaat@rcmaarssenbreukelen.nl en wij nemen contact op.

Afbeelding
Olie in Haarrijnseplas in Utrecht opgeruimd Nieuws
Ruime keus in badkamers.
Revolution Bath n Tiles voor de beste keus in badkamers Ondernemend
Talin, Mustafa en Nout.
Buurtcentrum Terwijde na verbouwing weer officieel geopend Nieuws
Julien van Stokkem Chef-kok en eigenaar van Balijepark.
Feestelijke voordeelmaand bij restaurant Balijepark Ondernemend
Vrolijke gezichten bij de Mantelmeeuw-kraam op de markt
Bouw mee aan De Mantelmeeuw met nieuwe tegeltjes Lezersnieuws
Afbeelding
4,9 miljoen euro voor restauratie 19 rijksmonumenten met slot Zuylen en toren bij kasteel Nijenrode Nieuws
Leden C.V. De Kwakbollen
Carnavalsvereniging De Kwakbollen uit Harmelen doen mee aan 'Te land, ter zee en in de Lucht' Nieuws
Afbeelding
De jongens jo14-5 van PVCV zijn kampioen Sport
Afbeelding
Inschrijving Kindervakantieweek Vleuten - Haarzuilens "VOVH on the Beach" Vrije tijd
Afbeelding
Torenpleinschool schenkt sponsorgeld aan Villa Expert Care Lezersnieuws
Afbeelding
Paus Adrianus VI eindelijk thuis in Utrecht Nieuws
 Zo’n 60 experts die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Prolock kijken toe hoe het eerste scherm de grond in gaat
Eerste kunststof filterscherm de Lekdijk in Nieuws
Afbeelding
Aantal weidevogels in werkgebied BoerenNatuur Rijn, Vecht & Venen blijft groeien! Nieuws
Afbeelding
Jaarmarkt Mijdrecht Vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni Ondernemend