Nieuwegracht 201,
Nieuwegracht 201, Anne Hamers

Zaterdag 29 juni 2024: Open Tuinendag Utrecht

Lezersnieuws

UTRECHT > Op zaterdag 29 juni 2024 vindt de dertiende Open Tuinendag Utrecht plaats. Meer dan vijftig particuliere tuinen en pandhoven in en rond de Utrechtse binnenstad, waarvan de meeste niet openbaar toegankelijk zijn, openen dan hun poorten voor het publiek. De passe-partouts voor dit groene evenement zijn vanaf woensdag 1 mei te verkrijgen bij de VVV-Utrecht.


Onzichtbaar achter middeleeuwse muren en schilderachtige poorten in de binnenstad liggen de Utrechtse stads- en binnentuinen: groene oases van rust en vaak verrassende tuinarchitectuur. Iedere tuin heeft een eigen karakter, of het nu gaat om grote tuinen van instellingen of kleine particuliere tuinen, verborgen hofjes en pandhoven, tuinen met een sobere architectuur of tuinen met beelden en vijvers. De Open Tuinendag Utrecht geeft geïnteresseerden een unieke gelegenheid om van deze bijzondere tuinen te genieten.

De tuinen

Nieuw dit jaar zijn onder meer de fraai omsloten stadstuin van Nieuwegracht 45 en de tuin van Springweg 107, die vooral opvalt door haar bijzondere beplanting. Daarnaast doen tuinen mee die nog maar een enkele keer eerder hebben deelgenomen, zoals Brigittenstraat 9, een hoektuin met verschillende niveaus. Vaste waarden als de tuin van Zuylenspiegel aan de A.B.C.-straat, de kleine ommuurde stadstuin aan Nieuwegracht 201 en enkele tuinen aan de Maliebaan zijn ook dit jaar weer van de partij. Terug van weggeweest is de Oude Hortus aan de Lange Nieuwstraat, die door de verbouwing van het Universiteitsmuseum een aantal jaren niet heeft kunnen deelnemen.

 

Passe-partout

Op de Open Tuinendag Utrecht zijn de deelnemende tuinen tussen 10.00 en 17.00 uur te bezoeken op vertoon van een passe-partout. Dit programmaboekje bevat een beschrijving van iedere locatie en een handige plattegrond met looproutes. Een passe-partout kost € 15,00 per persoon en is vanaf woensdag 1 mei verkrijgbaar bij de VVV Utrecht, Domplein 9 of te koop via de webshop van de VVV: https://utrecht-winkel.nl/

 

Informatie
Actuele informatie over het programma en de tuinen is te vinden op www.opentuinendagutrecht.nl. Volg de Tuinendag ook op X OpenTuinUtrecht,  www.facebook/opentuinendagutrecht.nl en Instagram (opentuinendagutrecht).

Afbeelding
Olie in Haarrijnseplas in Utrecht opgeruimd Nieuws
Ruime keus in badkamers.
Revolution Bath n Tiles voor de beste keus in badkamers Ondernemend
Talin, Mustafa en Nout.
Buurtcentrum Terwijde na verbouwing weer officieel geopend Nieuws
Julien van Stokkem Chef-kok en eigenaar van Balijepark.
Feestelijke voordeelmaand bij restaurant Balijepark Ondernemend
Vrolijke gezichten bij de Mantelmeeuw-kraam op de markt
Bouw mee aan De Mantelmeeuw met nieuwe tegeltjes Lezersnieuws
Afbeelding
4,9 miljoen euro voor restauratie 19 rijksmonumenten met slot Zuylen en toren bij kasteel Nijenrode Nieuws
Leden C.V. De Kwakbollen
Carnavalsvereniging De Kwakbollen uit Harmelen doen mee aan 'Te land, ter zee en in de Lucht' Nieuws
Afbeelding
De jongens jo14-5 van PVCV zijn kampioen Sport
Afbeelding
Inschrijving Kindervakantieweek Vleuten - Haarzuilens "VOVH on the Beach" Vrije tijd
Afbeelding
Torenpleinschool schenkt sponsorgeld aan Villa Expert Care Lezersnieuws
Afbeelding
Paus Adrianus VI eindelijk thuis in Utrecht Nieuws
 Zo’n 60 experts die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Prolock kijken toe hoe het eerste scherm de grond in gaat
Eerste kunststof filterscherm de Lekdijk in Nieuws
Afbeelding
Aantal weidevogels in werkgebied BoerenNatuur Rijn, Vecht & Venen blijft groeien! Nieuws
Afbeelding
Jaarmarkt Mijdrecht Vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni Ondernemend